Trīs zupas maziem un lieliem

Trīs zupas maziem un lieliem

Kāda māmiņa komentāros pie raksta “Everta ēdienkarte nedēļai” palūdza divu zupu receptes. Man šķiet, ka foršāk būtu publicēt 3 zupas, kuras mūsu mājās labprāt ēdām gan es un Toms, gan Everts. Ar attiecīgo sastāvdaļu daudzumu paēdām mēs 3.

LILLĀ Turku zirņu un krāsaino burkānu zupa

150 g turku zirņu, izmērcēti*
2 lieli krāsainie burkāni**
800 ml dārzeņu buljona
šķipsniņa kurkumas

Burkānus sagriež ripiņās un apslaka ar olīveļļu. Liek cepties krāsnī 200 grādos, kamēr gatavi (15 min).
Kamēr burkāni cepas, uzvāra turku zirņus.
Gatavajiem burkāniem un zirņiem pielej dārzeņu buljonu, pieber garšvielas un visu kopā sablenderē. Ja šķiet, ka zupa par biezu, pielej vēl buljonu vai ūdeni. Es pasniedzu ar Īslandes beztauku jogurtu SKYR un pāri palikušajiem zirņiem. Noteikti var pieliet arī saldo krējumu vai kādu no tā aizvietotājiem – mandeļu, auzu vai rīsu krēmu.

*Ja tos neizmērcē, vienkārši jāvāra ilgāk. Var izmantot arī konservētos, bet tajos ir vairāk sāls, un pārtika no bundžām nav diez ko veselīga.
*Droši vari izmantot arī “parastos” burkānus vai saldo kartupeli.

Saldo kartupeļu un spinātu krēmzupa

liela bļoda spinātu
80 g konservētas baltās pupiņas
2 lieli saldie kartupeļi
500 ml dārzeņu buljons
200 ml kokosriekstu piena
2 ķiploka daiviņas
kokosriekstu eļļa (var izmantot arī olīveļļu)
timiāns
dažādi dīgsti

Saldos kartupeļus sagriež kubiņos, pārber ar timiānu, ķiploku, sāli, pipariem un apslaka ar kokosriekstu eļļu. Cep krāsnī 200 grādos kamēr gatavi (15 min).
Gatavos kartupeļus sablenderē ar svaigiem spinātiem, pupiņām, dīgstiem un buljonu. Ja šķiet, ka zupa ir par biezu, pielej vēl buljonu / dārzeņus un kokosriekstu pienu.

 Zaļo lēcu un mencas zupa

200 g mencas filejas, gabaliņos
80 g zaļās lēcas
1 cukini
1 burkāns
1/2 puķkāposta galviņa
1,5 l dārzeņu buljona

Katlā sasilda olīveļļu, pieliek visus dārzeņus un lēcas. Nedaudz pasautē un pievieno garšvielas (kādas vēlies). Pielej buljonu un vāri, kamēr visi dārzeņi un lēcas gandrīz gatavi. Pieliec mencu un pavāri zupu, kamēr menca gatava.
Zupai var pievienot arī zaļos zirnīšus.

2 komentāri

  1. Avatar

    Paldies! :) Gribēju vēl apvaicāt, vai zupām buljonus vāri pati, vai esat atraduši ātrāku (un plus/mīnus arī veselīgu) variantu? :) Paldies!

    Atbildēt

Trackbacks/Pingbacks

  1. Pieprasītās receptes | Viens + Viens - […] jau tika publicētas trīs zupu receptes. Šodien tas būs pastas sacepums no Everta februāra ēdienkartes (tikai šoreiz pievienoju arī…

Komentē