Laimē “Āgenskalna sinepes”!

Laimē “Āgenskalna sinepes”!

Vai atceries, ka nesen blogā ieteicām (un joprojām iesakām) Āgenskalna sinepes? Tuvojas maija brīvdienas, kad, ja laiks mūs lutinās, daudzi atklās grila sezonu. Tieši tādēļ, mūsuprāt, ir īstais laiks, lai pie kādas no burciņām ar garšīgām, pikantām un dabīgām sinepēm tiktu arī Tu!

Kas Tev jādara? Pie šī raksta komentāros uzraksti, kāpēc vēlies pagaršot “Āgenskalna sinepes” un kādā receptē tās izmantosi! Trīs laimīgos izlozēsim ceturtdien, 30.04., 15:00 un paziņosim “Viens + Viens” Facebook un Instagram profilos.

Izlozēsim 3 veidu sinepes: 

  • melnās šokolādes sinepes ar cukurotu apelsīna miziņu
  • tomātu un garšaugu sinepes
  • ķiploku un sarkanās paprikas sinepes

Vairāk par “Zaļā maize” gatavotajām sinepēm uzzini: www.facebook.com/ZalaMaize
instagram.com/santaliepa

Lai veicas! :)

17 komentāri

  1. Avatar

    Šorīt ar vīrieti braucām saulainā vilcienā un nolēmām, ka nu ir tik lieliski silts, ka vienurīt ņemsim un uztaisīsim branču draugiem. Kaut kur ārā, zaļumā, uz koka galda pagalma vidū, ar pašceptām pankūkām un plaukstošām bērzu lapām vāzē. Un man gluži vai siekalas saskrējušas mutē, iedomājoties vien, kā es ceptu krāsnī karstu maizi un virsū liktu parastu, pliku sviestu ar sinepēm un svaigu dilli. Tieši tik vienkārši. Īsi sakot, brokastis draugiem būs, bet būs viņas vēl kolosālākas, ja uz galda blakus omlešiem, pankūkiem un tomātiem gozētos arī Āgenskalna sinepju burciņas.
    Lai silts pavasaris!

    Atbildēt
  2. Avatar

    Āgenskalna sinepes būtu jānogaršo kaut vai tāpēc vien, ka dzīvoju Āgenskalna pusē, gluži vai kauns, ka līdz šim to vēl nav izdevies paveikt, bet kas zina – varbūt šoreiz tiks dota tā iespēja. Sinepes izmantošu, pagaršojot tāpat, ar pirkstu ieķeksējot un izbaudot katru garšas niansi. Bet, ja būs vēl kaut kas palicis pāri, tad tās izmantošu pirmajā pavasara dārza piknikā, pagatavojot salātu mērci, marinādi gaļai vai sāļo tarti. Šķiet, sinepes piestāvētu arī omletei, burgeriem, uzkodu mērcei, dārzeņu sacepumam un kas zin – varbūt pat kādai krēmzupai. :)

    Atbildēt
  3. Avatar

    Sinepes tuvas. Vēl tuvākas,ja zini,ka cilvēka apčubinātas. Jau lasot vien, idejas raisās, tādēļ katram sinepju veidam pa idejai!

    -melnās šokolādes sinepes ar cukurotu apelsīna miziņu likšu kopā ar rupja maluma kviešu vai griķu miltiem, neitrālu eļļu, brūno cukuru, cepamo pulveri, sāli un melnā sezama sēkliņām. Būs cepumi ar asumiņu un krāšņu garšas buķeti.

    – tomātu un garšaugu sinepes – tiks pieliktas klāt izmērcētiem indijas riekstiem un sablenderētas.vēl masā iespējams ies klāt sāls (jānoprovē sākumā tās sinepes..), nedaudz citronskābes un rafinēta kokosriekstu eļļa. iekšā formā un ledusskapī. Pēc kāda laika griezīs gabalos un liks uz šķīva kopā ar vīnogām..

    -ķiploku un sarkanās paprikas sinepes – tiks liktas salātu mērcē. kopā ar olīveļļu, kādu karoti agavi, sāli, pipariem un citrona sulu. mērce tiks lieta pār turku zierņiem, tomātiem, burkāniem un sakapātiem zaļumiem!

    Atbildēt
  4. Avatar

    Šīs sinepes gribētu ļoti nogaršot 2 iemeslu pēc. 1) man parastās sinepes negaršo un šīs cerams būtu izņēmums un iegaršotos 2) manam vīram ĻOTI garšo sinepes un ja laimētu dikti viņu iepriecinātu, jo arī viņš šīs ļoti vēlas nogaršot. Sinepes izmantotu atklājot grila sezonu, kā arī vīrs noteikti ēstu kopā ar Hartvik desiņām :)

    Atbildēt
  5. Avatar

    Nogaršot vajag visu, ko iespējams! :)
    Sākt ar to, kas pa rokai vai pie rokas!
    Ko darīsim?
    Sajauksim ar Smiltenes puses gotiņu krējumu un tad pavasara salāti ar gaiļpiešu un pieneņu lapām un lakšiem!

    Atbildēt
  6. Avatar

    oo, man patīk visādas asas ēdmaņas :) un ja vēl tas ir vietējais ražojums, interese ir divtik liela, jo tikai degustējot var atrast jaunus virtuves favorītus. par receptēm vēl nav ne jausmas, laikam pēc pagaršošanas nospriestu, kur prasās iekombinēt :)

    Atbildēt
  7. Avatar

    Noteikti visas trīs baigā ņamma! Man parastās asās negaršo. Izlīdzos ar Spilvas sinepēm ar medu…Bet šīs varētu būt īstās salātu mērcēs – atšķaidītas ar balzamiko etiķi, mazliet olīveļļu, baziliku. Tad visas zaļās lapiņas (nātres, gārsa, pienenes) – bļodā, daži redīsiņi un pa virsu – mērcīti… Tās šokolādes varetu sapasēt ar tikko raktiem kraukšķīgiem topinambūriem…Ņamm,

    Atbildēt
  8. Avatar

    Ikdienā sinepes neēdu… tā arī nav iegaršojušās. Taču šīs, jau pēc nosaukuma izlasīšanas vien, prasās uz nogaršošanu! Ja nevinnēšu, nopirkšu šā kā tā un iemēģināšu ar ģimenīti pirmajā šī gada piknikā uz desiņām!

    Atbildēt
  9. Avatar

    Vēlos pagaršot “Āgenskalna sinepes”, jo tās kombinācijas ir ļoti, ļoti interesantas. Kādreiz visādi asumi, ķiploki, sinepes un tādas lietas ne visai garšoja, bet vīrs visas šīs garšas nu jau vairākus gadus atpakaļ man ir iemācījis iemīlēt.
    Tomātu un garšaugu sinepes izmantošu gaļas marinādei (klāt vēl drusciņ citrona sulas), kuru pēc tam sagrillēsim, pasniedzot noteikti klāt vēl sinepju cepurīte izteiktākai garšai.
    Melnās šokolādes sinepes ar cukurotu apelsīnu miziņu – šīs arī noteikti vēlos pagaršot, jo esmu nelabojams saldummīlis un šokolādes sinepes – wow! – šokolāde ne-klasiskā izpildījumā ir jānogaršo! Liekas, ka šīs varētu sakombinēt ar grillētu sieru, klāt vēl kāda hurmas šķēlīte.

    Atbildēt
  10. Avatar

    Mūsu ģimene ir sinepju atkarīgie, domāju ka ķiploku un sarkanās paprikas sinepes lieliski derēs dārzeņu marinēšanai ko pēcāk cept uz grilla. Mmmmm

    Atbildēt
  11. Avatar

    Noteikti gribētu pamēģināt šīs sinepes-ķiploku un sarkanās paprikas sinepes, jo sastāvdaļas man ir tuvākās sirdij un garšas kārpiņām. Kā tieši pamēģināšu, iespējams ar gaļu, jo ķiploks un sarkanā paprika to varētu lieliski papildināt!

    Atbildēt
  12. Avatar

    Vēlos iepriecināt savu vīrieti ar gardām vakariņām! Šmorētu vistiņu sinepju marinādē! :) veiksmi visiem!

    Atbildēt
  13. Avatar

    sinepes manā virtuvē nav biežs viesis. Bet sinepes ar nosaukumu – “Āgenskalna sinepes” un melnās šokolādes sinepes ar cukurotu apelsīna miziņu, tomātu un garšaugu sinepes, ķiploku un sarkanās paprikas sinepes- ir kaut kas varens! Gara acīm jau redzu gaļu marinējamies!

    Atbildēt
  14. Avatar

    Jaunas garšas=jauni iespaidi!
    Pirmā ideja būtu ielikt mājās taisītā veselīgā burgerītī, bet noteikti pēc pagaršošanas rastos vel citas idejas :)

    Atbildēt
  15. Avatar

    Esmu sinepju mīle un, labprāt, tās pagaršotu – vienkārši – pa taisno no burciņas. Receptes sekotu tad, ja man tās ietu pie sirds. :)

    Atbildēt
  16. Avatar

    Mans vīrietis ir ļoti konservatīvs attiecībā uz ēdienu, bet man patīk radoši izpausties virtuvē. Tikai pēdējā laikā viņš ir atzinis, ka zaļie salāti ar eļļas-citrona-sinepju-balzamiko krēma mērcīti ir garšīgāki nekā latviešu tradicionālais variants – ar krējumu. Sinepes viņam ļoti garšo, bet tālāk par Spilvas “Krievu sinepēm” netiekam.:) Iespējams, “Āgenskalna sinepes” atvērs viņam jaunu sinepju garšas pasauli! Mēģināšu tās pie pikšas plācenīšiem un krāsnī ceptiem dārzeņiem.

    Atbildēt
  17. Avatar

    Brīvdienās gribu savai ģimenei uztaisīt svētku pusdienas. Ģimenē mēs ar brāli un viņa draudzeni reti ēdam gaļu, bet vecākiem tā ļoti iet pie sirds, tāpēc izlēmu pagatavot vairākus ēdienus, kur arī varētu izmantot sinepes. Gatavosim falafeles ar svaigajiem sezonas dārzeņiem; gaļu iemarinēsim un, cerot uz labu laiku, to arī grillēt :) domāju, ka varētu arī pagatavot kādu sāļo tarti ar sēnēm un spinātiem, kur klāt pievienotu arī sinepes.

    Atbildēt

Komentē