Pirmā reize (Rīgas) “Valmiermuižā”

Pirmā reize (Rīgas) “Valmiermuižā”

Kas ilgi nāk, tas labi nāk. Beidzot! Beidzot pagājušajā nedēļas nogalē mēs pabijām “Valmiermuižas” Rīgas vēstniecībā Valdemāra pasāžā. Ļoti sen jau gribējām tur paviesoties, jo vēlējāmies pagaršot kaut ko no “instagrama” – nu pareizāk, kaut ko Dzintara Kristovska jeb Dzimbojones gatavotu!

Lai vairāk saprastu, kāpēc “Valmiermuižu” ir vērts apmeklēt kaut vai tikai pavāra dēļ, iesaku izlasīt portrets.lv publicēto interviju ar Dzintaru –  http://portrets.lv/?p=66. Gan mani, gan Tomu aizrauj tik unikāla pieeja ēdienu gatavošanai un pats galvenais – izejvielām, kas tiek izmantotas. “Valmiermuižā” uz šķīvja tiek pasniegts kaut kas no pļavām, kaut kas no meža, bet nav arī tā, ka te būs jāēd tikai nātres vai pieneņu lapas. “Valmiermuižas” bufetē var tikt arī pie kārtīga burgera un vistu spārniņiem. Protams, klāt kāda glāze alus, Latvijā darināta sidra vai vietējās tējas.

Mani ļoti pārsteidza, cik “Valmiermuižas” bufete ir bērniem draudzīga. Nu vismaz loģiski domājot, tas neiet kopā – vieta, kur iedzert alu kopā ar bērnu (izklausās amizanti:). Bet ir. Un tas ļoti priecē. Pirmkārt, Everts varēja brīvi skraidīt apkārt, nebaidoties, ka viņš kaut ko noraus no galda vai saplēsīs. Nekas saplēšams bērnam aizsniedzamā augstumā nebija un tas tiešām ļoti atvieglo pusdienu procesu, jo ir daudzas vietas, kur gan glāzes, gan citi trausli objekti ir ļoti viegli aizsniedzami pat pašiem mazākajiem. Otrkārt, te ir arī kluči un krāsojamās grāmatiņas, ar ko izklaidēt mazo aktīvistu.

Processed with VSCOcam with c1 presetProcessed with VSCOcam with f2 presetProcessed with VSCOcam with c1 presetProcessed with VSCOcam with c1 presetProcessed with VSCOcam with f2 presetProcessed with VSCOcam with f2 preset

Un, protams, ēdiens… piedodiet visi, kuri gāja pēc burgeriem pēc mūsu “instagram” reklāmas. Cik saprotu, gribētāju bija tik daudz, ka uz pēcpusdienas pusi tie jau bija beigušies. Bet iesaku jums neatmest ar roku un mēģināt vēlreiz. Liellopa burgers ar pašceptu maizi, sinepēm, grilētu getliņu tomātu, zosu olu un lakšu kulteni, bekonu un pipargurķi – un viss, izņemot sāli – vietējais (5EUR)! Garšoja man, garšoja vīram un garšoja Evertam – viņš mums ir maziņš burgeru “fans”, kurš parasti apēd burgera viducīti un tad pa mazam gabaliņam uzkož pārējo. Brīnos, ka viņam pat sinepes netraucēja, bet tās arī nebija pievienotas pārspīlēti daudz. Nogaršojāma arī alū izturētus vistu spārniņus ar sinepju – medus mērci (4,90 EUR) un savvaļas zaļumu salātus (ar kartupeļu kroketēm, medū karamelizētiem jaunajiem sīpoliem, vītinātu cūkgaļu, skābētiem āboliem, jogurtu un loku eļļu) (6,50 EUR). Mums patika. Nezinām kā ir pusdienās, kādi ir citi ēdienkartē esošie ēdieni, bet ticam un ceram, ka tik pat pārsteidzoši un garšīgi kā tie, ko ēdām mēs. Ļoti patika tas, ka ēdienos bija labi jūtama tieši produktu dabīgā garša (nevis pārsātinātas garšvielas vai kā līdzīgi). Pamēģināt vajag! Aktuālajam piedāvājumam seko līdzi www.facebook.com/ValmiermuizasVestniecibaRiga vai Dzintara instagram kontā – instagram.com/dzimbojones

“Valmiermuižai” tiešām atbilst nosaukums “Latvijas garšu virtuve”. Nākamais pieturas punkts – “Valmiermuiža” pie Valmieras! :)

 

Trackbacks/Pingbacks

  1. Toma un Lauras subjektīvais 2015. gada “restorānu tops” | Viens + Viens - […] ir Dzimbojones jeb Dzintars Kristovskis. Ar viņa eksperimentiem virtuvē vari iepazīties Valmiermuižas vēstniecībā Rīgā Valdemāra pasāžā.  Šī ir vieta, kur…

Komentē