Bērnu bio “brunch”

Bērnu bio “brunch”

Bērni mūsu dzīvēs ievieš daudz pārmaiņu – mēs kļūstam atbildīgi par to, kā viņus audzinām, tai skaitā – ko dodam viņiem ēst. Manuprāt, pārtikas un dzīvesstila blogeriem (un ne tikai!) ir vērts ik pa laikam saviem lasītājiem atgādināt par labu, tīru un bioloģisku ēdienu, tādēļ kopā ar bloga lepetitpot.lv autori Ingu domājām un izlēmām, ka sarīkosim saulainus un garšīgus svētkus mūsu mazākajiem un viņu draugiem – turpinot #foodiesbrunchlv jeb laba ēdienu mīļotāju vēlo brokastu sēriju un šoreiz aicinot piedalīties ar citus mums tuvus cilvēkus – bērnus un viņu vecākus.

Vispirms neliela atkāpe par to, kas ir #foodiesbrunchlv – tas ir tēmturis, ko kopīgi rīkotajos pasākumos izmantojam es, Inga no lepetitpot.lv, Līga no happywhispers.lv, Linda no lindasvirtuve.lv, Anna  – tā, kas Anna Panna (topošās kūku grāmatas autore!), un Linda no žurnāla “Pie Galda” un raidījuma “Gatavo 3”. Mūs visas vieno interese par kvalitatīvu pārtiku un dažādi veidi, kā to pagatavot un pasniegt. Tā ir mūsu kaislība. No vienām mazām vēlajām brokastīm marta vidū līdz vakardienas dārza svētkiem Mežaparkā. Un ziniet, ja sākumā tā bija interese kopā vienkārši pabrokastot, tad nu jau tie ir kopīgi nākotnes plāni ar vēlmi iesaistīt arī citus – arī jūs! Vēlme katram pasākumam radīt pievienoto vērtību, tādēļ, ja tev ir kādas idejas, ko vēlētos no mums sagaidīt, lai arī tev būtu interesanti sekot līdzi vai pat piedalīties – saki! Esmu priecīga, ka pazīstu šīs dāmas un viņas iedvesmo darboties arī mani.

Vakar biju priecīga pie mums uzņemt ciemos gan šīs apburošās dāmas (ar bērniem un ar nākotnes bērnu plāniem:), gan citas iedvesmojošas mammas, viņu bērnus un dažus tētus. Gribu atvainoties arī tiem, kas ir man labi paziņas vai vienkārši patīkami cilvēki, kurus es labprāt uzņemtu ciemos, bet vietas un spēki šādam pasākumam ir tik, cik ir :). Bet jums es gribu apsolīt, ka tiklīdz būs pareizā vieta un laiks, ar lielāko prieku sarīkošu pasākumu, kuru varēs apmeklēt ikviens interesents! Bērnu festivāls – ar labu ēdienu, labiem dzērieniem, plašu vietu un KVALITATĪVĀM  atrakcijām mazākajiem. (Sapņoju un ceru uz palīgiem :).

BioBrunch_MG_7650

BioBrunch_MG_7682

BioBrunch_MG_7695

BioBrunch_MG_7868

BioBrunch_MG_7705

Bet nu par vakardienu. Pasākuma galvenā ideja bija pagatavot bērniem draudzīgu un bioloģisku ēdienu (jo tas mazajiem organismiem ir īpaši svarīgi!). Par cienastu centāmies parūpēties mēs ar Ingu, bet arī pārējos aicinājām ierasties ar “groziņu”  – kādu paša pagatavotu ēdienu VAI veikalā iegādātu bioloģisku produktu, kuru kopīgi pēc tam nodegustēt. Paldies viesiem, kas godam tika galā ar šo uzdevumu. Cienasti bija ļoti dažādi – salāti, cepumi, bioloģiski dzērieni – gan pašu gatavoti, gan veikalā pirkti u.c. Kāds ieradās ar milzīgu rabarberu pušķi, cits ņēma līdzi spainīti ar zaļajiem zirnīšiem.

BioBrunch_MG_7727

BioBrunch_MG_7759

BioBrunch_MG_7762

BioBrunch_MG_7778

BioBrunch_MG_7790

Bērni un pieaugušie degustēja dažādus bioloģiskos produktus:

Processed with VSCOcam with c1 preset Processed with VSCOcam with c1 preset Processed with VSCOcam with c1 preset Processed with VSCOcam with f2 preset Processed with VSCOcam with c1 preset Processed with VSCOcam with c1 preset Processed with VSCOcam with c1 preset Processed with VSCOcam with f2 preset

“Biona” kartupeļu čipsus
“Cocowell” kokosriekstu ūdeni
“Polz” ābolu sulu
“Amisa” kukurūzas -rīsu sausmaizītes
Zemeņu un cidoniju – ķirbju krispus (bērniem ļoti garšoja!)
“Coole Lollies” saldēto sulu saldējumus
Dažādus “I Love Eco” līnijas produktus – kafiju, rudzu sausmaizītes, ābolu biezeni, kukurūzas un kartupeļu čipsus, tako mērci, žāvētas plūmes, pastu u.c. Kārtējo reizi nācās secināt, ka bio produktu klāsts ir tik dažāds! Un pats galvenais – garšīgs!

Savukārt no mājražotāju produktu klāsta nogaršojām “Ze Maize” maizīti, “Marybella saldējumus un “Burkānciema” kazas sierus. Ļoti iespējams, ka esmu ko piemirsusi, jo skraidīšana pakaļ bērnam un cenšanās visu nogaršot un ar visiem aprunāties dara savu :).

BioBrunch_MG_7871

BioBrunch_MG_7880

BioBrunch_MG_8018

BioBrunch_MG_8026

BioBrunch_MG_8039

Un, protams, receptes. Pati biju pagatavojusi 3 ēdienus – kokosriekstu vafeles, balto sparģeļu un gurķu zupu un saldējuma kūku. Inga parūpējās par dažādām aukstajām zupām (sarkano un balto), krāsainiem pastas un augļu salātiem (sajūsmā bija gan mazie, gan lielie:). Arī Lindasvirtuve.lv jau vari atrast recepto viņas cienastam – Čedaras siera cepumiem (cik labi, ka cepumi mēdz būt arī sāļi:).

Balto sparģeļu un gurķu zupa ar kazas piena kefīru

BioBrunch_MG_7709

500 g sparģeļi
1 purava kāta baltā daļa
2 garie gurķi
750 ml dārzeņu buljona
500 ml kazas piena kefīra
1 kastīte dīgstu

Katliņā sasilda olīveļļu un apcep sakapātu purava kātu. Pievieno gabaliņos sagrieztu balto sparģeli un sautē 5 minūtes. Pielej buljonu un vāra līdz sparģeļi ir mīksti. Atdzesē. Sablendē kopā ar gurķiem, dīgstiem un kazas piena kefīru. Protams, var pievienot arī sāli un piparus.

Vafeles ar kokosriekstu miltiem un rīsu pienu

BioBrunch_MG_7710

2 lielas olas
300 ml rīsu – vaniļas dzēriena
100 g kviešu milti
75 g pilngraudu kviešu milti
50 g kokosriekstu milti
100 g izkausēta sviesta
2 tējkarotes cepamā pulvera
šķipsniņa sāls
3 ēdamkarotes agaves biezsula
100 g svaigas ogas
+ svaigas ogas pasniegšanai

Visus miltus sajauc ar cepamo pulveri un sāli. Olas sakuļ ar sviestu un agaves biezsulu. Škidrajā masā lēnām iemaisa miltus un pievieno svaigas ogas. Cep vafeļu pannā un pasniedz ar kokosriekstu skaidiņām un svaigām ogām. Vakar šīs vafeles ēdām ar ābolu biezeni un melleņu ievārījumu bez cukura. 

Vienkāršā banānu “saldējuma” kūka

BioBrunch_MG_8007

Šīs kūkas pagatavošanā izmantoju savu jauno “top” produktu – agaves biezsulu. Lielisks cukura aiztājējs!

300 g “Holle” speltas kviešu cepumi
2 ēdamkarotes kokosriekstu eļļa
250 g krēmsiera
3 banāni
4 ēdamkarotes agaves biezsula
200 ml mandeļu kulinārijas krēms

Cepumus sablandē vai sadrupina un sajauc ar izkausētu kokosriekstu eļļu. Liek kūkas formā kā pamatni un, kamēr gatavo kūkas masu, atstāj ledusskapī, lai sacietē.
Krēmsieru sabledē ar banāniem, mandeļu krēmu un agaves biezsulu. Lej kūkas formā pa virsu pamatnei un liek saldētavā uz 4 -5 h (kamēr sacietē). Pirms pasniegšanas izņem ārā no saldētavas un ļauj nedaudz “atkust”.

P.S. Visās receptēs, kā bijām norunājuši, izmantoju tikai bio produktus.

Nobeigumā vēlos pateikt lielu PALDIES “Maniila” un “Teepee”  – ka padarījāt mūsu svētkus skaistākus! Bet veikaliem – “Biotēka” un “Rimi” – ka padarījāt tos garšīgākus! Paldies arī “Cocowell” par atvēsinošo kokosriekstu ūdeni. Anetei, kura bildēja! Kampaņai “BioLoģiski” – par iedvesmu! Un VISIEM, kas ciemojās, kas ēda, kas atnesa ko garšīgu vai kā citādi izteica savu atzinību. PALDIES.

Pasākuma apskatu un citas receptes lasi arī happywhispers.lvlepetitpot.lv  un darbotiesmajas.lv

Par to, kur iegādājos bioloģiskus produktus lasi: Kur es iepērkos?

FOTO: Anete Rūķe (+ dažas manas “iphone” bildes)

 

 

 

 

 

 

9 komentāri

  1. Avatar

    Es gribētu piedalīties :)
    Ar to laikam par maz?!

    Atbildēt
    • Laura

      gribēt piedalīties jau ir daudz! :) Tikai kad.. to laiks vēl rādīs :)

      Atbildēt
  2. Avatar

    Es saprotu, ka jums šis pasākums ir par ēdienu, bet man liekas tik forši būt kopā dārzā ar draugiem un bērniem – vienalga vai ar bioloģisku un interesantu ēdienu vai desmaizi ;) Forša ideja! Un lai piepildās nākotnes ieceres!

    Atbildēt
    • Laura

      Kopābūšana ir galvenais, bet arī ēdens mums ir svarīgs :)

      Atbildēt
  3. Avatar

    Paradīze. #loveeco
    Laba biznesa ideja.

    Atbildēt
  4. Avatar

    Ļoti, ļoti! Prieks par foršo pasākumu un bildes vnk lieliskas! Man atkal šķiet, ka uzsvars uz bioloģisko ir tik ļoti svarīgs un nepieciešams mūsu mazajiem, it īpaši šajā Mc un Hesburgeru laikā.
    Lai izdodās viss iecerētais! ;)

    Atbildēt
  5. Avatar

    Kolosāla ideja un bildes fantastiskas.
    Pēc šādiem rakstiem tā vien gribas pārvākties no Rīgas centra uz māju ar zaļu pagalmu. Paldies par sparģeļu zupas recepti, jau ieraugot bildi Instagram gribēju uzzināt kā tādu pagatavot + kreatīvs pasniegšanas veids, to ieliet pudelē.

    Atbildēt
  6. Avatar

    Izkatās tiešām lielisks brančs un kopā būšana ar draugiem un mazajiem! :)

    Atbildēt

Trackbacks/Pingbacks

  1. Laba ēdiena mīļotāju brančs: Bērnu brokastu izlaidums | HAPPY WHISPERS - […] Bet, atgriežoties pie Vasarsvētkos rīkotā branča, cienasta gatavošanā centāmies izmantot tikai bioloģiskos produktus, sarūpējot ēdamo, kas vienlīdz uzrunātu kā…
  2. Everta ēdienkarte nedēļai: maijs | Viens + Viens - […] Brokastis – kukurūzas putra (kukurūzas pārslas vārītas rīsu pienā) Uzkoda – svaigas aprikozes Pusdienas – avokado salāti ar gurķi…
  3. Maija kulinārie jaunumi un atklājumi - […] vēlās brokastis, ko organizēja Laura Grēviņa un Inga Kalniņa: receptes un aprakstus meklē blogā “Viens plus viens”, blogā “Le…
  4. Bioloģiskās pārtikas mēnesis: ko Tu vēlies uzzināt par BIO? | Viens + Viens - […] Kopā ar lepetitpot.lv rīkojām arī pavasara svētkus bērniem, kuros galdā centāmies celt pārsvarā bioloģiskus gardumus. Idejas meklē rakstā “Bērnu bio…
  5. Kā Everts 2 gadus svinēja! | Viens + Viens - […] CITA MŪSU BALLĪTE: BĒRNU BIO BRUNCH: viensplusviens.lv/2015/05/bernu-bio-brunch/ […]

Atbildēt uz Diāna Atcelt atbildi