Everta ēdienkarte nedēļai: aprīlis

Everta ēdienkarte nedēļai: aprīlis

Laiks skrien. Laiks skrien tik ātri, ka nu jau sācies pēdējais pavasara mēnesis – maijs. Vēl viens mēnesis un vismaz kalendārā sāksies vasara! Katra mēneša sakumā publicēju aptuveno Everta (1 gads un 8 mēneši) ēdienkarti – kā viņš ir ēdis iepriekšējā mēnesī. Šoreiz – ieskats kādā aprīļa nedēļā.
Iepriekšējās Everta ēdienkartes un vairāk par viņa ēšanu lasi citos bloga rakstos: “Everts ēd!”, “Everts ēd: brokastis”, “Everta ēdienkarte nedēļai: marts”, “Everta ēdienkarte nedēļai: februāris”, “Bērna vadīta ēšana: 8 – 10 mēneši”, “Bērna vadīta ēšana: 10 – 12 mēneši” u.c.

Ar burtiņu V atzīmēju, kuri ēdieni ir vegāni – t.i., to sastāvā nav olas un piena olbaltuma. Ja nu kādam bērniņam ir alerģijas, šādu vai līdzīgu ēdienu var pagatavot.

Pirmdiena

Brokastis: “Milzu” rudzu pārslas ar smiltsērkšķiem un  govs pienu (pasniedzot ar citu pienu – V)
Uzkoda* : banāns
Pusdienas: sarkanās lēcas ar avokado (V)
Launags: avenes (saldētas)
Vakariņas: saldo kartupeļu un kuskusa sacepums ar rīsu krēmu (V)

Otrdiena

Brokastis: mandeļu pienā vārīta auzu pārslu putra (V)
Uzkoda – “Organix” uzpūstās uzkodas ar tomātu, sieru un garšaugiem
Pusdienas – pastinaku krēmzupa ar kazas sieru (V)
Launags – bumbieris, siera gabaliņš
Vakariņas – jēra gaļas lazanja

Trešdiena

Brokastis: brokoļi ar olu (blanšēti brokoļi, pārlieti ar olu, pārkaisīti ar sieru un cepti krāsnī)
Uzkoda – “Mogli” kokosriekstu batoniņš
Pusdienas – bulgurs ar tomātu mērci (V)
Launags – mazs ābols un bumbiers
Vakariņas – burkānu krēmzupa ar lēcām (V)

Ceturtdiena

Brokastis – mandeļu pienā vārīta rīsu putra (V)
Uzkoda – 2 “Mogli” smūtiji
Pusdienas – prosas plācenīši
Launags – daži “Mogli” sviesta cepumiņi
Vakariņas – risoto ar rīvmaizē ceptiem puķkāpostiem un dīgstiem

Piektdiena

Brokastis – rupjmaize ar svaigo sieru un paipalu oliņas
Uzkoda –  “Mogli” maizes stienīši
Pusdienas – lēcas ar krāsnī ceptiem burkāniem (V)
Launags – bumbiers
Vakariņas – 3 dažādas pilngraudu picas

Sestdiena

Brokastis – Jāņa Saukas mednieku desiņas, bifeļpiena mocarella
Uzkoda – kruasāns (ups:)
Pusdienas -liels smūtijs (banāns, zemenes, bumbieris, melone, dateles, kokospiens) (V)
Launags – maize ar svaigo sieru
Vakariņas – basmati rīsi ar kokospienu, cūkgaļu un rīvētiem cukini (pieaugušo porcijai klāt pikantas garšvielas) (V)

Svētdiena

Brokastis – pankūkas ar cidoniju sīrupu un mandeļu pienu
Uzkoda – avokado
Pusdienas – pasta ar zaļajiem zirnīšiem un sieru (bez siera – V)
Launags – “Mogli” maizes stienīši, bumbiers
Vakariņas – skābeņu zupa ar krāsainajiem burkāniem un kartupeļiem (V)

*Uzkoda parasti ir ārpus mājām – pēc kārtīgas izstaigāšanās ārā, pirms pusdienas ir gatavas.

P.S. Nemācēšu teikt, cik pareizi šis viss ir uzturvērtības ziņā, bet cenšos! ;) Ja interesē precīzas receptes – prasi komentāros!!!

22 komentāri

  1. Avatar

    Saldo kartupelu un kuskusa sacepumu varētu, lūdzu, palūgt? Tas ir, recepti:)

    Atbildēt
      • Avatar

        Vai šim kaut kur var izlasīt recepti?

        Atbildēt
  2. Avatar

    Super idejas!
    kur var nopirkt organix un mogli produkciju?

    Atbildēt
    • Laura

      Veikalos “Mazputniņš”, Pirkumins.lv, “Zaļā Govs”, “Stockmann”, “Dabas Dobe”. Gan jau vēl kaut kur:)

      Atbildēt
  3. Avatar

    Hei hei, es savukārt labprāt zinātu recepti saldo kartupeļu un kuskusa sacepumam ar rīsu krēmu, kā arī pastinaka krēmzupai (vai vārīji veselu pastinaku pienā un vienkārši sablenderēji)? ja jā,mandeļu(vai jebkādā citā šāda veida pienā) vai govs pienā?

    Atbildēt
    • Laura

      mazliet citādāk gatavoju – krāsnī cepu un tad ar buljonu sablendēju :). Nedēļas beigās ielikšu receptes :)

      Atbildēt
  4. Avatar

    Bumbieris pazaudējis i … :)

    Atbildēt
  5. Avatar

    Sveicieni! Pēc atvaļinājuma vēlētos recepti skābeņu zupai ar krāsainajiem burkāniem un kartupeļiem :-)

    Atbildēt
  6. Avatar

    Labdien! Kādu kokospienu jūs lietojāt? Mēginu atrast Bez E, ja tādi it, bet pagaidām neveismīgi:(

    Atbildēt
    • Laura

      ir gan! Es pati iegādājos bioloģisko kokosriekstu pienu veikalā dabasdobe.lv
      Sastāvā kokosriekstu piens un guāra sveķi!

      Atbildēt
  7. Avatar

    Lieliskas receptes :) – mana iztēle jau bija apsīkusi, bet tad atradu Tavu blogu. Kreatīvi un no Latvijā pieejamiem produktiem. Paldies Laura

    Atbildēt
  8. Avatar

    Sveiki!Biju pie jums izlasijusi recepti cepeskrasni cepti pukkaposti ar kuskusu,ka to pagatavot?

    Atbildēt
    • Laura

      Sveika!
      Puķkāpostus sadala mazās daiviņās un liek vāra verdošā ūdenī 5 min. Kuskusu uzbriedina (liec bļodiņā, uzlej verdošu ūdeni tā, lai pārsedz kuskusu, uzliec vāciņu un atstāj uz 5 min).
      Sasilda krāsn 180 grādus siltu. Kuskusu un puķkāpostu liek cepamtraukā, pievieno olīveļļu un vēlamās garšvielas un cep krāsnī 10 min

      Atbildēt
  9. Avatar

    Kā gatavot to avokado ar lecam?

    Atbildēt
    • Laura

      Tās noteikti bija vienkārši vārītas lēcas, kurām piegriezts svaigs avokado ;)

      Atbildēt

Trackbacks/Pingbacks

  1. Everta ēdienkarte nedēļai: decembris | Viens + Viens - […] ēdienkartes vari atrast blogā : Novembris Oktobris Septembris Augusts Jūlijs Jūnijs Maijs Aprīlis Marts Februāris Citas receptes […]
  2. Everta ēdienkarte nedēļai: janvāris | Viens + Viens - […] gada vari atrast blogā : Decembris  Novembris Oktobris Septembris Augusts Jūlijs Jūnijs Maijs Aprīlis Marts Februāris Citas receptes […]

Komentē