Vegānā burkānkūka

Vegānā burkānkūka

Te nu būs kūka bez piena produktiem, olām un riekstiem. Derēs tiem vecākiem un bērniem, kuriem no šīem produktiem uzturā ir jāizvairās. Pamēģināju un pārbaudīju – pat garšīga! :)

290 g kviešu milti
3 tējkarotes cepamā pulvera
3 tējkarotes kanēļa
šķipsniņa sāls
3 ēdamkarotes ābolu biezeņa (izmantoju “Rimi” nopērkamo “I Love Eco” ābolu biezeni)
250 ml mandeļu piena*
1 liels vai 2 mazi sīki rīvēti burkāni

Krēmam:
150 ml rīsu kulinārijas krēma*
4 ēdamkarotes kokosriekstu skaidiņas
2 ēdamkarotes kokosriekstu eļļas (istabas temperatūrā)
2 tējkarotes citrona sulas
2 ēdamkarotes pūdercukura vai 1 tējkarote vaniļas ekstrakta
Ja vēlies – 100 g riekstu

*Rīsu kulinārijas krēms ir alternatīva govs piena saldajam krējumam. Lieliski noder tiem, kas piena produktus uzturā lietot nedrīkst, vai izvairās no tiem. Rīsu krēmu (un arī mandeļu pienu) var iegādāties tādos veikalos kā – “Dabas Dobe”, “Idille”, “Zaļā Govs”, “Gemoss” u.c. Rīsu krēma vietā var izmantot arī kokosriekstu krēmu (vienīgi tad būs vēl izteiktāka kokosriekstu garša glazūrai), kurš nopērkams veikalos “Biotēka” u.c.

Processed with VSCOcam with c1 preset  Processed with VSCOcam with c1 preset  Processed with VSCOcam with c1 preset

Pagatavošana

Sasilda krāsni 170 grādus siltu. Kviešu miltus sajauc ar cepamo pulveri, sāli un kanēli. Mandeļu pienu sajauc ar burkāniem un ābolu biezeni. Visu sajauc kopā, lej cepamajā formā, kas izklāta ar cepamo papīru un cep 30 – 35 minūtes (laiks atkarīgs no krāsns īpatnībām).

Rīsu krēmu sajauc ar kokosriekstu skaidiņām, citrona sulu un eļļu. Liek ledusskapī. Kad kūka izcepusies un atdzisusi, ņem krēmu ārā no ledusskapja (tad viņš būs ieguvis stingrāku struktūru) un pārklāj ar to kūkas virsmu. Dekorē ar to, kas pašiem un bērnam labāk tīk! Ja kūka domāta lielākiem bērniem vai pieaugušajiem, kuri uzturā droši var lietot arī riekstus, tad krēmam var pievienot 100 g sablendētu riekstu.

P.S. Kūku pirmoreiz pamēģināju cept  savā jaunajā “Emile Henry” keramikas formā. Jāatzīst, ka tā tiešām ir universāla :).

 

2 komentāri

  1. Paldies, ka padomājat arī par tiem, kam daudzi gardumi iet secen! :))

    Atbildēt
  2. Paldies, vegānā burkānkūka izdevās ļoti, ļoti garšīga! Vienīgais, kas man neizdevās tik labi,- krēms, jo tāds šķidrs visu laiku bija. Kas tam varētu būt par iemeslu? Arī pēc ilgas turēšanas ledusskapī bija tāds pašķidrs. Zanda

    Atbildēt

Komentē