Mazo pavāru meistarklase – kokteilis, lavašu picas un raffaello

Mazo pavāru meistarklase – kokteilis, lavašu picas un raffaello

Šodien pie sevis ciemos atkal gaidīju piecus gatavot gribošus bērnus. Šoreiz gan vecuma amplitūda bija plašāka: 6 – 9 gadi. 4 meitenes un 1 puisis!

DSC_1002         DSC_1004

Kā ierasts, gatavošanu sākām ar kokteili – šoreiz ar plūmju un banānu. Turpinājām ar picām un kā pēdējo, protams, desertu – mūsu versiju par mājās gatavotu raffaello. Mani iepriecināja fakts, ka bērniem tas šķita pašsaprotami – gatavot raffaello pašiem, jo veikalā pirkto taču nevarot ēst!

 

Plūmu un banānu kokteilis (1,5 l)

DSC_1035

5 banāni
500 g plūmes
1 l mandeļu piena
70 g auzu pārslas
1 tējkarote kakao

Banānus nomizo un sagriež ripiņās. Plūmes sagriež gabaliņos, izņem kauliņu.
Plūmes, banānus, auzu pārslas un kakao liek traukā, pielej pienu nun sablendē.

Lavašu picas ( 6 personas)

DSC_1024

DSC_1028       DSC_1037

6 apaļi lavaši
tomātu mērce
dažādi dārzeņi – brokoļi, cukini, zaļie zirnīši, ķirštomāti
konservēta kukurūza
siers (izmantojām bio Goudas sieru)

DSC_1039

DSC_1055

Dārzeņus sagriež plānās šķēlītēs / mazos gabaliņos.
Katram lavašam uzsmērē tomātu mērci. Pa virsu liek dārzeņus (kādus katrs vēlas) un pārkaisa ar sieru.
Liec sakarsētā cepeškrāsnī 190 grādos un cep 10 minūtes.

Raffaello (16 bumbiņas)

DSC_1057        DSC_1058

DSC_1070

100 g rikotas siera (vai arī sablendēts biezpiens)
60 g pūdercukura
100 g kokosriekstu skaidiņas
16 mandeles
glazūrai:
100 g baltās šokolādes
3 ēdamkarotes saldā krējuma
50 g kokosriekstu skaidiņas

Rikotas sieru sajauc ar pūdercukuru un kokosriekstu skaidiņām. Ar rokām veido bumbiņas, katrai pa vidu ieliekot vienu mandeli.
Balto šokolādi izkausē karstā ūdens peldē, pievienojot saldo krējumu.
Katru bumbiņu iemērc šokolādē un apvārta kokosriekstu skaidiņās. Liek ledusskapī, lai šokolāde sacietē.

Pamēģini arī Tu!

Ieskats iepriekšējās meistarklasēs:

viensplusviens.lv/2015/07/mazo-pavaru-meistarklase
viensplusviens.lv/2015/08/mazo-pavaru-meistarklase-2

Milzīgs paldies veikalam “Dabas Dobe”, kas mums nodrošināja bioloģiskus produktus gatavošanai!

 

Dabas-dobe-logoJO_FRDay_CMYK_Master_Logo_A-2

 

 

 

 

 

 

3 komentāri

  1. Avatar

    Mīļš paldies Laura! Marija Līna ir vnk sajūsmā un prasīja, kad vēl varēs ko gatavot pie Tevis :D Super pavadīts laiks mazajai un prieks par padarīto darbiņu :) Bija garšīgi ;) Vēlreiz paldies :)

    Atbildēt
  2. Avatar

    Sveiciens! Kur var nopirkt apaļos lavašus?

    Atbildēt
    • Laura

      Jebkurā lielveikalā gandrīz! Var arī ņemt pitas maizes! Maizes nodaļās parasti ir vai arī pie meksikāņu garšvielām ;) Lielajos RIMI noteikti.

      Atbildēt

Trackbacks/Pingbacks

  1. Mazo pavāru skoliņa: aktualitātes | Viens + Viens - […] uz nodarbībām atradīsi blogā: šeit, šeit, šeit, šeit, […]

Komentē