Bioloģiskās griķu miltu vafeles

Bioloģiskās griķu miltu vafeles

Par godu Bioloģiskās pārtikas dienai, ko Latvijā pirmoreiz atzīmēs rīt, 22. septembrī, padalīšos ar vienu no pedējām receptēm, ko pagatavoju savai ģimenei kādā svētdienas rītā – vafeles! Šoreiz interesantākai garšai izmantoju griķu miltus. Kā jau bioloģiskiem svētkiem pienākas – visas sastāvdaļas bioloģiskas!

2 olas (z/s Liepas)
300 ml piens ( Tukuma Piens)
150 g kviešu milti (Hercogs)
100 g griķu milti ( z/s Kaņepītes)
2 tējkarotes cepamais pulveris (Doves Farm)
100 g izkausēta sviesta (Tukuma Piens)
šķipsniņa jūras sāls

Miltus sajauc ar cepamo pulveri un sāli.

Olas sakuļ ar pienu, sviestu un cukuru. Miltus pamazām iesijā šķidrajā masā.

No mīklas var cept gan saldās, gan sāļās vafeles. Ja sāļas – vairs nekas papildus nav jāpievieno, ja nu vienīgi kāda šķipsniņa timiāna vai citas garšvielas. Ja saldās – tad var pievienot 50 g brūnā cukura vai 3 ēdamkarotes agaves biezsulu.

Visu kārtīgi samaisa un cep sakarsētā vafeļu pannā.

Saldās vafeles var pasniegt ar ogām, medu un riekstiem, sāļās – ar olu kulteni, avokado vai ko citu pēc gaumes.

 

 

BIO_septembris_zimodzins

Komentē