Mazo pavāru meistarklase: bumbieru kokteilis, lavaši, dzērveņu braunijs

Mazo pavāru meistarklase: bumbieru kokteilis, lavaši, dzērveņu braunijs

Šī bija pēdējā meistarkalse pirms Mazo pavāru skoliņas uzsākšanas jau šo sestdien. Nevaru sagaidīt! Plāni lieli, jācer nu, ka visu izdosies ar mazajiem gatavot gribētājiem īstenot :). Tad jau arī padalīšos, kā mums iet.

Tikmēr 3 receptes no iepriekšējās meistarklases.

Bumbieru vaniļas kokteilis (2 kokteiļi)

DSC_0139 2   DSC_0140 2

Vai arī jums nav kur likt bumbierus? Kokteilī tiem būs īstā vieta – sulīgi un saldi!

2 banāni
200 g bumbieru
300 ml govs vai mandeļu piena
4 ēdamkarotes auzu pārslas pārslas
1/2 tējkarote vaniļas ekstrakta
1/2 tējkarote kakao

Banānus un bumbierus nomizo un sagriež. Pievieno pārējās sastāvdaļas un visu sablendē.

Pildīti lavaši

DSC_0152 2   DSC_0154 2

DSC_0157 2

Šoreiz izmantoju recepti no iepriekšējās reizes, jo novēroju, ka bērniem patīk. Katrs pēc savas gaumes sapildīja mazos apaļos lavašus, glīti sasēja un ņēma līdzi uz mājām, lai pacienātu mammas, tētus un citus radus / draugus.

Pildījumam izmantojām bio dārzeņus:
krāsainos burkānus
gurķus
krāsaino papriku

mocarellu
bio Goudas sieru
bio humusu

Dārzeņus nomazgā un sagriež strēmelītēs. Sieru sarīvē, mocarellu saplēš gabaliņos.
Lavašu iesmērē ar humusu, viducī kārto dārzenīšus un sieru. Sarullē un sasien.

Dzērveņu braunijs

DSC_0142 2   DSC_0146 2

DSC_0160 1

Arī dzērvenes šobrīd ir visur. Tad nu bez to gatavošanas nekādi. Šoreiz iecepām dievīgi gardā šokolādīgā braunijā kopā ar riekstiem.

150 g tumšā šokolāde
200 g sviesta
150 g brūnā cukura
150 g kviešu miltu
1 tējkarote cepamā pulvera
40 g kakao
3 lauku olas
200 g dzērvenes
70 g riekstu – mandeles, valrieksti (vai citi)

Sasilda krāsni 180 grādus siltu. Ietauko cepamo formu ar sviestu.
Katliņā virs silta ūdens bļodiņā izkausē šokolādi, pievieno sviestu. (Bērnu mīļākais darbiņš – kausēt šokolādi).
Cukuru sajauc ar miltiem un kakao. Pievieno šokolādes un sviesta masu, pievieno olas.
Dzērvenes un riekstus salbendē un pievieno mīklai.
Cep 25 – 30 minūtes.

Ieskats citās meistarklasēs:
viensplusviens.lv/2015/08/mazo-pavaru-meistarklase-2
viensplusviens.lv/2015/08/mazo-pavaru-meistarklase-kokteilis-lavasu-picas-un-raffaello
viensplusviens.lv/2015/09/mazo-pavaru-meistarklase-mellenu-limonade-pilditas-tortiljas-un-bananu-riekstu-maize/

Bioloģiskus produktus izvēlējāmies veikalā  “Dabas Dobe”.

 

Dabas-dobe-logoJO_FRDay_CMYK_Master_Logo_A-2

 

 

 

 

Trackbacks/Pingbacks

  1. Mazo pavāru skoliņa: aktualitātes | Viens + Viens - […] uz nodarbībām atradīsi blogā: šeit, šeit, šeit, šeit, […]

Komentē