Mazo pavāru meistarklase: melleņu limonāde, pildītas tortiljas un banānu – riekstu maize

Mazo pavāru meistarklase: melleņu limonāde, pildītas tortiljas un banānu – riekstu maize

Nu jau pagājis kāds laiciņš, kopš vasarā izlēmu par labu jaunam izaicinājumam – gatavot kopā ar bērniem!  Ar jauniem plāniem un iespējām ir pienācis rudens. Lūk, trīs receptes, ko gatavojām pagājušajā meistarklasē ar 6 – 7 gadus veciem mazajiem. Visu gatavojam no bioloģiskiem produktiem (ar ļoti mazām atkāpēm).

6  – 7 gadi ir vecums, kad virtuves darbiņos var iesaistīt ļoti dažādos veidos.  Bērni var :

  • griezt ar nazi un šķērēm
  • rīvēt
  • sasvērt produktus
  • sadrupināt un sadalīt gabaliņos dažādus produktus
  • maisīt, putot ar mikseri vai blendēt
  • ietaukot formas cepšanai
  • nomizot augļus, vārītas olas u.tml.
  • palīdzēt uzklāt un novākt galdu, sagatavot un sakopt darba virsmu
  • izlasīt recepti
  • u.c.

Nu jau pēc vairākām meistarklasēm varu teikt, ka bērni šajā vecumā ir ļoti ieinteresēti it visā. It īpaši mazos iepriecina, ja var pagatavot kaut ko vecākiem vai kādam citam radiniekam vai draugiem. Tad viņi mēģina atsaukt atmiņā, kas nu kuram garšo un ar interesi gatavo tā, lai garšotu tam, kurš tiks cienāts!

Melleņu limonāde

DSC_0044 1

Pirms ķerties pie pārējiem darbiņiem, vispirms pagatavojām limonādi, ar kuru veldzēt slāpes meistarklases laikā un pēc tam vēl pacienāt vecākus.

2 citroni

1/2 glāze medus vai brūnā cukura

1 glāze melleņu

1 glāze silta ūdens

3 glāzes auksta ūdens

ledus

Citronus pārgriež uz pusēm un ar rokām izspiež sulu.

Sablendē citronu sulu kopā ar mellenēm un medu vai cukuru. Pieveno karstu ūdeni un samaisa.

Pievieno aukstu ūdeni un liek ledusskapī atdzesēties uz 30 minūtēm. Pasniedz ar ledu.

Pildītas tortiljas vai lavaši

DSC_0077 2

Šis darbiņš der ļoti dažāda vecuma bērniem. Kamēr mazākie tikai sapildīs, lielākie var sagatavot dārzenīšus (nomizot, sagriezt), kurus izmantos kā pildījumu, kā arī sarīvēt sieru.

tortiljas vai pilngraudu lavaši
avokado
krāsainā paprika
gurķi
konservēti zaļie zirnīši un kukurūza
bezpiedevu jogurts, sajaukts ar ēdamkaroti tomātu pesto
Romiešu salātu lapiņas
Goudas siers
mazās mocarellas bumbiņas

Lavašus katrs pilda pēc savas gaumes ar dažādiem dārzeņiem, sieru. Lai nav tik sauss, kā mērcīti izmanto bezpiedevu jogurtu, kas sajaukts ar pesto. Sarullē. Ja vēlas, var uzsildīt.

Banānu un riekstu maize

DSC_0058 2     DSC_0054 2

DSC_0063 2

4 banāni  (var būt ļoti gatavi)

100 g mīksta sviesta

140 g brūnā cukura

225 g kviešu milti

50 ml piena

85 g valriekstu

1 ola

2 tējkarotes cepamā pulvera

Sasilda krāsni 180 grādus siltu.

Ietauko cepamo formu.

Bļodā sajauc sviestu, cukuru un olas. Pamazām pievieno miltus un cepamo pulveri.

Nomizo un sastampā banānus. Pievieno mīklai.

Mīklu lej ietaukotajā formā un cep aptuveni stundu.

Pasniedz ar zemesriekstu sviestu vai saldējumu.

 

Pamēģini arī Tu!

Ieskats iepriekšējās meistarklasēs:

viensplusviens.lv/2015/07/mazo-pavaru-meistarklase
viensplusviens.lv/2015/08/mazo-pavaru-meistarklase-2
viensplusviens.lv/2015/08/mazo-pavaru-meistarklase-kokteilis-lavasu-picas-un-raffaello

Bioloģiskus produktus izvēlējāmies veikalā  “Dabas Dobe”.

 

Dabas-dobe-logoJO_FRDay_CMYK_Master_Logo_A-2

Trackbacks/Pingbacks

  1. Mazo pavāru meistarklase: bumbieru kokteilis, lavaši, dzērveņu braunijs | Viens + Viens - […] izmantoju recepti no iepriekšējās reizes, jo novēroju, ka bērniem patīk. Katrs pēc savas gaumes sapildīja mazos apaļos lavašus, […]
  2. Mazo pavāru skoliņa: aktualitātes | Viens + Viens - […] uz nodarbībām atradīsi blogā: šeit, šeit, šeit, šeit, […]

Komentē