Noskaties raidījumu “Ēdiena daba” un laimē bioloģisko produktu izlasi bērniem!

Noskaties raidījumu “Ēdiena daba” un laimē bioloģisko produktu izlasi bērniem!

Nu jau vairāk kā mēnesi TV3 un Latvijas Bioloģiskās lauksaimniecības asociācija piedāvā izzinošu kulināro raidījumu par bioloģisko pārtiku Latvijā “Ēdiena daba”. Raidījuma vadītāji Krista Baumane (bloga Krista.lv auore) un Ingmārs Ladigs (restorāna “Ostas skati” šefpavārs) katru svētdienu ciemojas pie kāda bioloģiskā lauksaimnieka, lai izzinātu ēdiena dabu un sekotu gardāko Latvijas produktu ceļam no dobes, lauka un pļavas līdz pt pavāra virtuvei. Katrs raidījums sastāv no 2 daļām : 1) ciemošanās bioloģiskā saimniecībā; 2) protams, receptes! Jo kas gan tas būtu par kulinārijas raidījumu bez receptēm!

Raidījums redzams ik svētdienas rītu plkst. 9.10 TV3 ēterā vai TVPlay – jebkurā laikā!

IMG_8276

KONKURSS

Viens + Viens kopā ar raidījumu “Ēdiena daba” piedāvā konkursu.

KONKURSA NOTEIKUMI: 

  1. Noskaties jaunāko “Ēdiena daba” raidījumu svētdien, 29.11., 9:10 TV3 ēterā vai TVPlay jebkurā laikā. Raidījums būs par ķirbjiem un to pārstrādi bērnu pārtikā.
  2. Šeit pat komentāros līdz 3.12. 12:00 atbildi uz jautājumiem:

1) Kā bērnu bio pārtikas ražotnē “Rūdolfs” tiek nodrošināts tas, lai ķirbji ražošanai pietiek visu cauru gadu?
 2) Kur tiek audzēti ķirbji “Rūdolfa” biezeņiem?

BALVĀ: bioloģisko produktu izlase bērniem.

Vienu laimīgo, precīzākās atbildes autoru, paziņosim 4.12.

IMG_8362

IMG_8301

IMG_8367

KIRBIS_ (118)

KIRBIS_ (422)

 

Starp citu, Kristas blogā vari atrast ieskatu katra raidījuma aizkulisēs.

FOTO: Raidījuma “Ēdiena daba” publicitātes foto.

 

 

 

15 komentāri

  1. Avatar

    1. Svaigo produktu sasaldē ar ātrsaldēšanu -40 grādos un tad uzglabā -18 grādos.
    2. Bioloğiskajā zemnieku saimniecībā “Salenieki” Latgalē, Rožkalnu pagasta  Preiļu rajonā.

    Atbildēt
  2. Avatar

    Atbildes uz jautājumiem:
    1. Lai ķirbji pietiktu visam gadam, tie tiek sasaldēti ar ātrsaldēšanas metodi(sasaldē līdz -40°C un tiek uzglabāti -18°C).
    2. Ķirbjus “Rūdolfam” piegādā Gustava bioloģiskā saimniecība “Salenieki”

    Atbildēt
  3. Avatar

    1.Ķirbi nomizo un sagriež gabaliņos un tad ar ātrsaldēšanas metodi -40°C un tad uzglabā -18°C uzglabāts visu gadu.
    2. Ķirbjus audzē bioloģiskajām zemnieku saimniecībā ” Salenieki” Rožkalnu pagasta Preiļu novadā.

    Atbildēt
    • Avatar

      1. Lai ķirbji pietiktu visam gadam, tie tiek sasaldēti ar ātr saldēšanas metodi(sasaldē līdz -40°C un tiek uzglabāti -18°C).
      2. Ķirbjus “Rūdolfam” piegādā Gustava bioloģiskā saimniecība “Salenieki”

      Atbildēt
  4. Avatar

    1. Lai ķirbji pietiktu visam gadam, tie tiek sasaldēti ar ātrsaldēšanas metodi(sasaldē līdz -40°C un tiek uzglabāti -18°C).
    2. Ķirbjus “Rūdolfam” piegādā Gustava bioloģiskā saimniecība “Salenieki”

    Atbildēt
  5. Avatar

    Atbildes uz jautājumiem:
    1) Lai bērnu bio pārtikas ražotnei “Rūdolfs” ķirbji pietiktu visam gadam, tos sasaldē ar ātrsaldēšanas metodi temperatūra ir – 40 grādi pēc Celsija. Pēc tam tos uzglabā – 18 grādos pēc Celsija.
    2) Ķirbjus “Rūdolfam” audzē bioloģiskā lauksaimniecībā “Salenieki”, kura atrodas Latgalē, Rožkalnu pagastā Preiļos.

    Atbildēt
  6. Avatar

    1.) Ķirbi vispirms rūpīgi nomazgā tīrā ūdenī, tad mehāniski nomizo un sagriež šķēlēs. Tad manuāli attīra no sēklām, mīkstuma un atlikušajām mizām un sagriež. Sākumā izmanto ātrsaldēšanu ar mīnus 40 grādiem, un tad uzglabā mīnuss 18 grādos līdz pārstrādei.
    2.)Ķirbju audzē bioloģiskajā saimniecībā “Salenieki “,kura atrodas Latgalē,Preiļu novada Rožkalnu pagastā.

    Atbildēt
  7. Avatar

    1, ķirbji tiek sasaldēti ar ātrsaldēšanas metodi(sasaldē līdz -40°C un tiek uzglabāti -18°C)
    2. ķirbjus audzē bioloģiskajā saimniecībā “Salenieki “ Latgalē,Preiļu novada Rožkalnu pagastā

    Atbildēt
  8. Avatar

    1. ķirbjus sasaldē ar ātrsaldēšanas metodi temperatūra ir – 40 grādi pēc Celsija un pēc tam tos uzglabā – 18 grādos pēc Celsija.
    2. ķirbjus audzē bioloģiskajā saimniecībā “Salenieki “ – Latgalē,Preiļu novada Rožkalnu pagastā.

    Atbildēt
  9. Avatar

    1. Ķirbi gabaliņos sasaldē ar ātrsaldēšanas metodi -40 grādos, un tad uzglabā sasaldētu -18 grādos.
    2. Ķirbji “Rūdolfa” biezeņiem tiek audzēti bioloģiskajā saimniecībā “Salenieki” Latgalē.

    Atbildēt
  10. Avatar

    1) Lai ķirbji bērnu bio pārtikas ražotnē “Rūdolfs” ražošanai pietiktu visu cauru gadu, tos nomazgātus, nomizotus, iztīrītus un sagrieztus gabaliņos sasaldē ātrsaldēšanā -40C temperatūrā, bet pēc tam glabā -18C.
    2) Ķirbji “Rūdolfa” biezeņiem tiek audzēti Latgalē, bioloģiskajā saimniecībā “Salenieki”, 1ha lielā ķirbju laukā (tie ir 20 000 stādu).

    Atbildēt
  11. Avatar

    1) Lai ķirbji ražošanai pietiktu visu gadu, tie tiek nomizoti, iztīrīti, sagriezti gabalos un sasaldēti ar ātrsaldēšanas metodi -40 grādos. Pēc tam atlikušo laiku tiek uzglabāti -18 grādos.
    2) Ķirbji „Rūdolfa” biezeņiem tiek audzēti bioloģiskā saimniecībā „Salenieki” Latgalē.

    Atbildēt
  12. Avatar

    1) Ķirbji tiek sasaldēti ar ātrsaldēšanas metodi(sasaldē līdz -40°C un tiek uzglabāti -18°C).
    2) Ķirbjus “Rūdolfam” piegādā Gustava bioloģiskā saimniecība “Salenieki”!

    Atbildēt
  13. Avatar

    1. Ķirbjus sasaldē ar ātrsaldēšanas metodi
    2. Ķirbjus piegādā bioloğiskā saimniecība “Salenieki” no Preiļu novada

    Atbildēt
  14. Avatar

    1) Lai ķirbji ražošanai pietiktu visu gadu tie tiek sekojoši apstrādāti: mazgāti ūdenī, mizoti un sagriezti šķēlēs mizošanas iekārtā, tad manuāli tiek attīrīti no sēklām un mīkstuma, sagriezti gabalos, visbeidzot saldē ar ātrsaldēšanas metodi -40grādos pēc Celsija, un atlikušo laiku līdz realizācijai, uzglabā -18 grādos pēc Celsija; 2)Ķirbji “Rūdolfa” biezeņiem tiek audzēti Latgalē, bioloģiskā saimniecībā “Salenieki”, kur saimnieko Gustavs Norkārklis.

    Atbildēt

Komentē