Toma un Lauras subjektīvais 2015. gada “restorānu tops”

Toma un Lauras subjektīvais 2015. gada “restorānu tops”

Pirmkārt, šis “tops” ir ļoti subjektīvs. Tā kā mēs esam ļoti, ļoti aktīva divgadnieka vecāki, un šobrīd ir sanācis tā, ka darba dienu un brīvdienu vakaros vienmēr ir problēmas atrast mazajam kādu “auklīti’, lai izrautos brīvsolī, tādās fine dining vietās (kā “3 pavāru restorāns”, “Bibliotēka no. 1” utt.) uz vakariņām šogad nemaz neesam bijuši. Un teorētiski, tieši šādas vakariņas ir tās, pēc kurām tā pa īstam vērtē restorānu. Tā kā pieņemsim, ka šis ir subjektīvs aizņemto vecāku “restorānu tops”!

GOLDINGEN ROOM

DSC_0267-copy

Mums nav auto, tāpēc ārpus Rīgas visi kopā dodamies ļoti reti. Bet, ja dodamies, tad, protams, uz vienu no trendīgākajiem šīs un arī pagājušās vasaras galamērķiem – Kuldīgu. Vienkārši, bet ļoti garšīgi itāļu stila ēdieni. Ja saulainās brīvdienās te čum un mudž no tūristiem, tad darba dienās ir mierīgāk un var “noķert” īsto Kuldīgas burvību. Parbaudīts.

www.facebook.com/goldingenroom

IZSALKUŠAIS JĀNIS 

dish3

FOTO: izsalkusaisjanis.lv

Jānis reiz bija tik ļoti izsalcis, ka nolēma restaurēt bijušo Cēsu ugunsdzēsēju depo un beidzot piešķirt vienai no Latvijas skaistākajām pilsētām lieliskas garšas akcentu. Līdzīgi kā iepriekš minētais “Goldingen” vai Liepājas “Bel Cibo”, kas augstākās klases pavārmākslu praktizē ārpus galvaspilsētas, “Jānis” piedāvā varenus ēdienus un labus vīnus par ļoti demokrātiskām cenām. Pagaidām “Jānis” ir arī patīkami konceptuāls – katrā sezonā restorāna ēdienkarti veidojis kāds no Latvijas “mūsdienu virtuves” meistariem. Vasarā “Jānis” cepa gaļu pēc M. Sirmā receptēm, rudenī pakļāvies V. Zirdziņa fantāzijām. Un iesakam vienmēr apjautāties par to, kas īpaši pieejams virtuvē ārpus ēdienkartē rakstītā!

www.izsalkusaisjanis.lv

NEIBURGS

FOTO: neiburgs.com

FOTO: neiburgs.com

Labākās darba dienu pusdienas. Jau kuro gadu esam pārliecinājušies – restorāns “Neiburgs” Vecrīgā ir lieliska iespēja sarīkot mazus svētkus darba dienas vidū. Darba dienu pusdienu piedāvajums regulāri mainās un tajā vienmēr atradīsi sezonālus un mūsdienīgi pagatavotus Latvijas produktus. Kas nav mazsvarīgi – pusdienas tiek piedāvātas par ļoti demokrātisku cenu, bet atbilst restorāna kvalitātei. Piemēram, siļķes tartars (3,50 EUR), zivs kotletes ar pērļu grūbām, ceptu biešu un čili salsu un mārrutku mērci (5,50 EUR), ogu tiramisu (3 EUR).

www.neiburgs.com/lv/restorans/

MIIT

Processed with VSCOcam with f2 preset

Labākās veģetārās maltītes. Smūtiji,  saldas un sāļasputras un maizītes no rīta. Zupiņas un otrie ēdieni pusdienās, raw saldumi, brīvdienu pankūkas. Un, protams, protams – kafija! MIIT jau vairākus gadus ir lieliska vieta, kur iegriezties uz īsu baudas mirkli steidzīgajās ikdienas darba gaitās.

miit.lv

MUTE FOOD

IMG_8240

Labākās darba dienu brokastis un take – away sendviči. Ne tikai, bet tieši brokastis ir tās, ko visbiežāk te ir sanācis baudīt. Mute Food brokastu omlete ar dārzeņu čipsiem, kukurūzas putra, griķu – mandeļu pankūkas vai vēl kas cits no plašās brokastu ēdienkartes ir lielisks veids, kā iesākt dienu. Ak jā, te ir arī labākās vēlās brokastis (“brunch”), taču tās šobrīd notiek reizi mēnesī, tāpēc rūpīgi jāseko līdzi, lai to nenokavētu. Mute Food kokteiļi vispār ir atsevišķa stasta vērti – pamēģini!

www.facebook.com/MUTE-825647964129330/

ROCKET BEAN ROASTERY

Processed with VSCOcam with c1 preset

Labākā kafijotava un brīvdienu brokastu vieta. Plaučolas ar sezonālām piedevām tiem, kas Rocket Bean viesojas bieži, jau kļuvušas par brokastu klasiku. Ik pa laikam garšas kārpiņas iepriecina kāds pārsteigums brīvdienu brokastu ēdienkartē. Nevar nepieminēt arī pusdienas – šefpavārs Artūrs Taškāns vienmēr parūpēsies par kādu pārsteigumu – fantastiskiem teļa vaigiem, neparastu rīsu pudiņu vai vēl ko. Un, protams, kafija…

www.facebook.com/Rocket-Bean-Roastery-618285554882044/

STOCK POT

FOTO : stockpot.lv

Asākie piedzīvojumi galvaspilsētā. Neko daudz par Lindu un Ričardu galvaspilsētas pusdienotāji nezina. Taču pāra radītais pusdienu bistro “Stock Pot” ēdiena kvalitātes un popularitātes ziņā izpogā ikvienu indiešu vai āzijas restorānu Latvijā. Katru dienu “Stock Pot” piedāvā citu ēdienkarti, kas radīta miksējot dažādu kultūru virtuves ietekmes vai cenšoties imitēt ceļojumos baudīto garšu paletes. “Stock Pot” patiešām pārsteidz ar ātrāko apkalpošanu Rīgā un nekautrēšanos ēdienu padarīt vidējā latvieša gaumei nepiemēroti asu. Mums ļoti patīk izmantot iespēju paņemt ēdienu līdzi uz mājām, taču, ja pēkšņi gadās paēst pusdienas bistro uz vietas, jāsecina, ka šeit nav it nekas, kam varētu piesieties. Lieliska apkalpošana, perfekti pielāgota dzērienu karte, “Absolute Radio” skandētie britu rokenrola hiti fonā… Lieliski.

www.stockpot.lv

VALMIERMUIŽAS VĒSTNIECĪBA RĪGĀ

Processed with VSCOcam with c1 preset

Viens no 2015. gada aprunātākajiem pavāriem (labā nozīmē) pavisam noteikti ir Dzimbojones jeb Dzintars Kristovskis. Ar viņa eksperimentiem virtuvē vari iepazīties Valmiermuižas vēstniecībā Rīgā Valdemāra pasāžā.  Šī ir vieta, kur no jauna iepazīsi Latvijas garšu. Ēdieni no pļavas un meža veltēm, Latvijas zemnieku produktiem tiek pagatavoti tā, kā, nekad iepriekš nebūsi tos baudījis. Ieskaties, kas slēpjas zem Instagram tēmtura #zemesgarša un tu sapratīsi, par ko ir runa, tādēļ neapstājies tikai pie lieliskā brīvidenu burgera vietā nebaidies izvēlēties pīles sirds salātus, karamelizētu sīpolu un alus zupa vai vēl ko citu no aktuālās ēdienkartes, kas regulāri mainās.

www.facebook.com/ValmiermuizasVestniecibaRiga/?fref=ts

VALTERA RESTORĀNS

Processed with VSCOcam with f2 preset

Kad Valters atvēra restorānu Vecrīgas sirdī, viņš draugiem un faniem apsolīja gatavot maltītes tikai no Latvijā audzētiem produktiem. Solījumu Valters Zirdziņš turpina turēt un piedevām garantē demokrātiskākās cenas Vecrīgā, it īpaši, ja akcentējam restorāna pusdienu piedāvājumu darba dienās. Tāpat Valters ir dzimis eksperimentiem – reiz pie viņa baudījām trīs veidos pagatavotu jēru, kas palicis atmiņā kā viens no spilgtākajiem piedzīvojumiem Rīgas restorānos. Valtera restorāns ir īstā vieta uz kurieni vest Eiropas biznesa partnerus vai ārzemju radus, ja viņi vēlas “kaut ko latvisku”. Šeit pirmās pusdienas ieturēja arī Evertsrestorāna apkalpojošais personāls ir ļoti iecietīgs pret jauniem gurmāniem, pat ja tie nolēmuši daļu vakariņu izmētāt krustu šķērsu.

www.valterarestorans.lv

ZOSTE

IMG_8252

Kārļa Celma rokraksts virtuvē ir tas, ko mēs saucam par comfort food jeb garšīgu un labi saprotamu ēdienu. Burgeri, sendviči, sildošas zupas un citi sātīgi ēdieni, kas bagātināti ar tādu garšvielu un garšaugu kombināciju, kas tā vien liek ēdot iesaukties “mmm” . Šī bija vieta, ko ilgi gaidījām parādāmies Latvijas restorānu vidē un joprojām esam pateicīgi, ka tāda ir. Everta jaunskunga iecienītākais comfort food – saldo kartupeļu daiviņas. Lieliska alus izlase.

www.facebook.com/ZOSTE-856159674406942/?fref=ts

GADA PĀRSTEIGUMI 

Ir vēl dažas lietas, ko vēlamies pieminēt kā īpaši garšīgas:

Citas garšīgas vietas : kafejnīca “Mierā”, kafejnīca “Mū”, pilsētas bārs “Vest”.

4 komentāri

  1. Avatar

    Mani tiešām interesē, kā cilvēki publiski ēd tādus veidojumus kā Valmiermuižas bildē?!

    Atbildēt
    • Laura

      Nu vienmēr ir arī nazis un dakšiņa :)

      Atbildēt
  2. Avatar

    Liels paldies par apskatu! Noteikti noderēs un citos jau ir arī būts.
    Mums vēl ar mazo patīk Cydonia Gastropub – daudz vietas, pat ar ričuku var pabraukt, spēļu istaba un ēdiens arī garšīgs. :)

    Atbildēt
    • Laura

      jā, tā vieta ir ļoti bērniem draudzīga :)

      Atbildēt

Trackbacks/Pingbacks

  1. Pateicība 2015. gadam un jums! | Viens + Viens - […] “Toma un Lauras subjektīvais 2015. gada restorānu tops”; […]

Komentē