Vakardienas maizes brokastu sacepums

Vakardienas maizes brokastu sacepums

Pāri palikusi maize? Piedāvāju veidu, kā mazliet sakaltušo baltmaizi (vai graudu maizi) pārvērst gardās brokastīs.

Jāsaka, ka baltmaize mūsmājās uzrodas labi ja reizi gadā, pēc kāda zemnieku tirdziņa apmeklējuma, jo tur tā šķiet īpaši svaiga, mīkst un ar stāstu. Klasiska. Un tieši šāda arī vislabāk iederas brokastu sacepumā.

*Izmanto tik maizes šķēles x 2, cik ēdāju ģimenē.

8 maizes šķēles
zemesriekstu sviests
aveņu vai kāds cits ievārījums
1 banāns, sagriezts ripiņās
2 ēdamkarotes mandeļu skaidiņas
3 olas
300 ml mandeļu vai govs piena

Sasilda krāsni 190 grādus siltu.
Pusei no maizes šķēlēm no vienas puses uzsmērē zemesriekstu sviestu. Otrai pusei – ievārījumu.
Maizītes pa divām saliek kopā, pa vidu katrai vēl ieliekot 3 – 4 banānu ripiņas.
Kārto cepamtraukā.
Olas sakuļ ar pienu. Var pievienot arī 1/2 tējkaroti  nedaudz vaniļas ekstraka.
Maizītes pārlej ar olu un pienu.
Liek krāsnī cepties uz 20 minūtēm.
5 min pirms cepšanas beigām pārber ar mandeļu pārslām. Pasniedz.

Komentē