Kuskusa un kukurūzas plācenīši

Kuskusa un kukurūzas plācenīši

Šie plācenīši tapa Evertam pusdienās dienā, kad “mājās nekā nebija” jeb pareizāk – bija dažādi pārpalikumi. Galu galā arī es mazajam ēdājam atļāvos nočiept pāris plācenīšus :)

  • 50 g (pilngraudu) kuskusa
  • 1 maza ola
  • 2 ēdamkarotes konservētas kukurūzas (stikla burciņā)
  • 1 vārīts / tvaicēts burkāns, saspaidīts ar dakšiņu
  • šķipsniņa timiāna lapiņu
  • naža gals ķiploka (izspiests caur ķiploka spiedi)
  • 1 ēdamkarote zirņu miltu (vai pilngraudu kviešu milti)
  • 5 g rīvēta Parmas siera

Kuskusu liec bļodiņā un pārlej ar 100 ml vārīta ūdens. Uzliec pa virsu šķīvi un ļauj uzbriest 5 minūtes.

Kad kuskuss uzbriedis, pievieno tam visas pārējās sastāvdaļas un samaisi.

Cep sakarsētā pannā cep plācenīšus no abām pusēm 3-4 minūtes.

Trackbacks/Pingbacks

  1. Everta ēdienkarte nedēļai: janvāris | Viens + Viens - […] Kuskusa un kukurūzas plācenīšu recepti meklē šeit. […]

Komentē