Everts ēd!: aprīlis 2016

Everts ēd!: aprīlis 2016

Dažas receptes no Everta ēdienkartes aprīlī! Tiem, kas ielūkojas šeit pirmoreiz – tādas nu jau vairāk kā gadu tiek publicētas reizi mēnesī. Tiem, kas vaicā – publicēju tikai tās receptes, kuras mazais tiešām ir ēdis, un atzinis par labām esam!

Šomēness īpaši bieži ēdam arī auksto upu, kuras recepti vari atrast marta rakstā: viensplusviens.lv/2016/04/everts-ed-marts-2016/

Burkānu pankūkas
5 gab.

Processed with VSCO with c1 preset

1 sīki sarīvēts burkāns*
1 ola
1 ēdamkarote miltu
šķipsniņa timiāna lapiņu
1 ēdamkarote rīvēta siera
šķipsniņa cepamā pulvera

*Patiesībā es izmantoju biezumus, kas palika pāri pēc sulas spiešanas no 1 liela burkāna, tāpēc iesaku burkānu sarīvēt un ar rokām izspiest no tā lieko sulu.
Burkānam pievieno pārējās sastāvdaļas un cep uz pannas no abām pusēm 1-2 min. (uz vidējas uguns).

Banānu – kivi – apelsīnu koktelis
1 porcija
Processed with VSCO with c1 preset

2 mazi, ļoti gatavi banāni
2 kivi
svaigi spiesta apelsīna sula no 1 apelsīna

Visu sablendē.
*Tā kā mums ir šķiedrvielu sulu spiede, tad visas sastāvdaļas vienkārši likām tur!

Kinoa – kale (lapu kāposta) plācenīši
6 gab.
Processed with VSCO with c1 preset

50 g kinoa jeb kvinoja
1 liela vai 2 mazas kale lapas ar kātu
1 ola
1 ēdamkarote miltu
šķipsniņa cepamā pulvera

Kinoa uzvāra – tas prasa apmēram 15 minūtes. Ūdeni kinoa vārīšanai izmanto tik, cik, lai nedaudz tiktu nosegti kinoa graudi. Ja nepieciešams, vārīšanas procesā pievieno vēl. Vāra uz vidējas uguns.
Kale lapiņas noņem no kāta un sīki sakapā. Tā vietā, lai kale lapiņas noblanšētu, es piemetu tās klāt kinoa, kad palikušas 30 sek līdz kinoa graudu vārīšanas beigām. Pēc tam visu nokās.
Pie kinoa un kale pievieno miltus, cepamo pulveri un olu. Samaisa.
Cep pannā no abām pusēm. Mana panna ļauj neizmantot papildu taukvielas cepšanai. Ja vēlies,  vari cept arī cepeškrāsnī uz cepamā papīra (tādā gadījumā cep 190 grādos apm. 10 minūtes).

Biešu čipsi
Processed with VSCO with c1 preset

1 liela biete
jūras sāls

Sasilda krāsni 170 grādus siltu.
Bieti nomizo un sagriež plānās šķēlītēs ar mizojamo nazīti.
Biešu šķēlītes izklāj uz cepamā papīra, apkaisa ar sāli un liec cepties krāsnī uz 8 – 10 min. Obligāti pieskati, lai nepiedeg.

Tomātu burtiņzupa
1 maza porcija
Processed with VSCO with c1 preset

1 ļoti liels vai 2 vidēji lieli tomāti
1/4 caur ķiploka spiedi izspiesta ķiploka daiviņa
20 g burtiņmakaroni

Tomātu sagriež, sablendē un izberž caur sietu. Tas būs zupas škidrums.
Makaronus uzvāra ūdenī, nokāš. Tomāta škidrumu uzsilda un pasniedz kopā ar mazajiem makaroniem.
Pēc garšas pievieno sāli vai citas garšvielas.

Supergardie un kraukšķīgie kartupelīši ar gurķu – kolrābja salātiem
visai ģimenei (2 pieaugušie, 1 bērns)
Processed with VSCO with c1 preset

Šis ir tāds piektdienas ēdiens. Nu vismaz tā kartupelīšu daļa, jo nav diez ko veselīgi…:) Bet labāk kā ieskriet kādā fast food restorānā notekti! :)

500 g mazie kartupelīši (vai cik nu kura ģimene var apēst)
2 ēdamkarotes kviešu rīvmaizes
2 ēdamkarotes rīvēta Parmas siera

1 garais gurķis
1 kolrābis
ēdamkarote krējuma
šķipsniņa jūras sāls

Sasilda krāsni 200 grādus siltu. Nomizo kartupelīšus. Apslaki ar olīveļļu un liec cepties krāsnī uz 15 minūtēm.
Pēc 15 minūtēm kartupelīšus pārber ar rīvmaizi un sieru. Cep vēl 5 minūtes.

Gurķi un kolrābi nomizo, sagriež mazos gabaliņos. Sajauc ar krējumu un sāli pēc garšas. Vari pievienot dīgstus un apslcīt ar citrona sulu.

3 komentāri

  1. Avatar

    Šodien, kad ārā nāk pat ūdens, ir sasniegums, ka sakārojās Everta tomātu burtiņzupa.

    Atbildēt
    • Laura

      Uhh, turies! Un cerams kaut kas arī Tevī iekšā noturēsies :/

      Atbildēt
  2. Avatar

    Viena no manām mīļākajām sadaļām šājā blogā :)

    Atbildēt

Trackbacks/Pingbacks

  1. Sulu kūre mūsmājās! | Viens + Viens - […] var izmantot citās receptēs, piemēram, pankūkās, plācenīšos, kūkās. Blogā vari atrast burkānu pankūku recepti, kura tapa, lai izmantotu biezumus,…
  2. Jaunās sezonas brokastu izaicinājums jeb kā sagatavot pilnvērtīgu rīta maltīti bērnam | Boy & Girl - […] Saprotams, ka viena glāze veselīga kokteiļa nav 100% brokastu aizstājēja, taču tā lieliski palīdz uzņemt vajadzīgās šķiedrvielas un olbaltumvielas.…

Komentē