Sulu kūre mūsmājās!

Sulu kūre mūsmājās!

Dažreiz vajag tikai iedomāties, un vēlmes piepildās. Tā notika ar sulu spiedi. Iepriekšējā saplīsa līdz ar garantijas termiņa beigām (tipiski:), bet, par laimi, tās vietā šajā pavasarī “atnāca” jauna! Šoreiz īpašāka par iepriekšējo –  šķiedrvielu sulu spiede (MicroJuicer).

DSC_0305

Ja ziemā organisms vēl var “izvilkt” ar vasaras laikā uzkrātajām vitamīnu rezervēm, tad pavasaris ir laiks, kad tās, ja vien laikus rūpīgi nepiedomā, ir pamatīgi izsīkušas. Tāpat pavasarī ir švaki ar vietējo – sezonālo produktu piedāvājumu, un, manuprāt, svaigi spiestas sulas ir viens no labākajiem veidiem, kā to “ēšanu” padarīt interesantāku gan pieaugušajiem, gan bērniem. Aprīļa otrajā pusē un maijā gan beidzot var atviegloti nopūsties, jo ir parādījušies vismaz rabarberi, spināti un dažādi zaļumi, kurus veiksmīgi var pievienot arī sulām.

Dažādās sulas

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with c1 preset

Svaigi spiestām sulām ir ļoti daudz variāciju. Es parasti diži neplānoju, no kā tad šodien / šonedēļ spiedīsim sulas. Vienkārši paskatos ledusskapī un – aiziet! Sulas ir labs veids, kā izmantot pārpalikumus – to vienu nabaga burkānu vai ķirbja gabaliņu, bērna iekosto ābolu un pērnā gada saldētās ogas. Kombinējam visu ar visu un brīnamies, kādas tik garšas un krāsu gammas nesanāk! Piemēram, zaļais kivi un spināti izcili  kontrastē ar oranžo apelsīnu. Tāpat arī dzeltenā paprika – ar sarkano tomātu. Reizi pa reizei sulās mēģinam iemānīt kādu no ne tik mīļiem dārzeņiem, kuri satur vērtīgas uzturvielas, bet vienu pašu Everts diez vai ēstu. Piemēram, to pašu ingveru. Savukārt mana iecienītākā sulu recepte ir “dzelzs sula” – bietes, burkāni, skābi āboli, smiltsērkšķi – tikai svarīgi to visu pirms tam noturēt ledusskapī, lai ievelkas.

Darboties kopā!

Processed with VSCO with f2 preset IMG_3946

Ar Philips šķiedrvielu sulu spiedi ļoti patīk darboties arī bērniem. Par to esmu pārliecinājusies Mazo pavāru skoliņas nodarbībās un, protams, darbojoties kopā ar Evertu. Katru mīļu dienu tieši viņš ir iniciators sulu spiešanai. Bet pats galvenais – arī dzer, un nav prasīgs pret to, ko sulā liksim. Mans uzdevums ir samizot un sagriezt dārzeņus un augļus, pārējo drīkst darīt tikai viņš PATS. Bez liekvārdības – esmu pozitīvi pārsteigta, cik ļoti viņš ir aizrāvies ar sulu spiešanu un dzeršanu. Īpaši par to priecājos slimības laikā, kas viņu nesen tika skārusi, jo kā gan citādi labāk atveseļoties, ja ne ar bagātīgu vitamīnu devu!

Arī bērni, kuri apmeklē Mazo pavāru skoliņu, nodarbībās cīnījās par to, kurš būs tas, kurš sametīs sulu spiedē dārzeņus un augļus, kurš saspiedīs sulu, un mēģināja man mīļi izlūgties, vai neesot vēl kāds dārzenis / auglis, ko izspiest sulā un pagaršot!

Nav taču noslēpums, ka, lai bērns veselīgi ēstu, viņu ir ieteicams iesaistīt arī virtuves darbiņos. Sulu spiede ir labs variants vecākiem, kam ļoti nepatīk “šmuce” – ja negribat cept kopā kūku, tad vismaz izspiediet sulu ;).

Ar ko atšķiras šķiedrvielu sulu spiede no sulu spiedes “parastās”?

Processed with VSCO with c1 preset

Īsumā par to, ar ko īsti atšķiras šķiedrvielu sulu spiede no citām. Neiedziļinoties tehniskajos parametros  – tīri pēc garšas un konsistences, izspiestā sula ir biezāka. Izmantojot attiecīgos augļus un dārzeņus (piemēram, banānu un kivi), var sanākt biezsula jeb smūtijs.

Pāri palikušos biezumus var izmantot citās receptēs, piemēram, pankūkās, plācenīšos, kūkās. Blogā vari atrast burkānu pankūku recepti, kura tapa, lai izmantotu biezumus, kas palika pāri pēc burkāna sulas izspiešanas. Arī banānu, kivi un apelsīnu kokteilis tapa mūsu jaunajā sulu spiedē.

Sulu spiede veidota tā, lai no augļiem un dārzeņiem maksimāli izspiestu visu sulu. Sulu spiedē esošā MicroMasticating tehnoloģija ir izstrādāta, lai atvērtu šūnas un izspiestu maksimālo barības vielu un vitamīnu daudzumu.

Par Philips šķiedrvielu sulu spiedi

HR1897_30-MI1-global-001

Mēs izmantojam Philips Avance Micro Juicer, par kuru sīkāk var lasīt te: http://www.philips.lv/c-p/HR1897_30/avance-collection-zemo-apgriezienu-sulu-spiede

No savas pieredzes, liekot roku uz sirds, varu teikt, ka:

  • sulu spiede ir ērta un kompakta – nē, tiešām. Esmu ļoti slinka uz dažādu šāda tipa ierīču mazgāšanu. Iepriekšējā sulu spiedē biezumi bieži vien nostāvēja tik ilgi, kamēr tur sāka dzīvot mazās mušiņas :D. Šī galvassāpes nesagādā!;
  • sulu spiede ir viegli lietojama – kā jau minēju, pat bērnam ērti un savā ziņā aizraujoši;
  • sanāk garšīgs un veselīgs galarezultāts – protams, ja vien domāsi līdzi, kuri augļu, dārzeņu, zaļumu un pat riekstu / sēklu savienojumi varētu labi garšot :). Jebkurā gadījumā – sulu spiedes instrukcijai nāk līdzi arī recepšu grāmatiņa.

Šajā sulu spiedē:

  • vari spiest sulu no augļiem dārzeņiem, zaļumiem un pat riekstiem un sēklām;
  • pateicoties tehnoloģijai – sula tiek izspiesta līdz pēdējam.

Ja tev interesē sīkāk, tad dodies vien uz Philips mājas lapu un ar tehniskiem parametriem un sulu spiedes īpašībām iepazīsties tur: http://www.philips.lv/c-p/HR1897_30/avance-collection-zemo-apgriezienu-sulu-spiede.

Lai garšīgs un veselīgs pēdējais pavasara mēnesis arī jums!

P.S. Ja interesē sulu receptes, droši vaicā – padalīšos! :)

 

RAKSTS TAPIS SADARBĪBĀ AR PHILIPS

2 komentāri

  1. Avatar

    Iegādājos šo sulu spiedi pēc Jūsu atsauksmēm- esmu vīlusies, ka reāli darbojas kā smalcinātājs/blenderis, jo gala rezultàts ir smūtijs, ne sula. Pat liekot iekšā ābolus, iznāk putriņa. Aj, smūtija gatavotājs man jau bija. :( škrobīte pa 300eur. Ja kādam interesē, atdošu par pašizmaksu! :)

    Atbildēt
    • Laura

      Nu jā,tā ir škiedrvielu sulu spiede, kas saglabā maksimāli visu no augļa / dārzeņa. Ja gribas “dzidro sulu”, tad jāpērk parastā.

      Atbildēt

Komentē