Everts ēd! Jūlijs 2016

Everts ēd! Jūlijs 2016

Bēbīša gaidīšanas laiks darīja savu, un divus mēnešus Everta receptes esmu izlaidusi. Nu nekas, šobrīd sezonālo produktu ir tik daudz, ka nešaubos, jūsu bērni ir paēduši arī bez mūsu receptēm :). Ja nu idejas tomēr aptrūkstas, lūk, dažas no mūsu ēdienkartes! Un, ticiet man, šīs receptes ir ērti un ārti pagatavojamas – mums mājās ir gandrīz trīsgadnieks un zīdainis – mums NAV LAIKA stundām stāvēt pie plīts ;). Un jā, gandrīz visas receptes ir ar gailenēm – Everta jūlija TOP produkts!

Omlete ar cūku pupām un gailenēm
2 mazas porcijas

Omlete – viens no prasīgā (gandrīz) trīsgadnieka iecienītākajiem ēdieniem. Joprojām piedāvāju omleti visdažādākajās variācijās, cenšoties tās neatkārtot.

Processed with VSCO with 4 preset

 

2 olas
sauja gaileņu
sauja cūku pupu

Gailenes kārtīgi noskalo. Pannā sasilda olīveļļu, un cep gailenes. Cep, kamēr viss ūdens izgarojis, un turpini cept vēl, kamēr gatavas.
Kamēr gailenes cepas, mini katliņā uzvāri ūdeni. Cūku pupas izlobi no pākstīm un vāri 3 min. Noskalo vēsā ūdenī un izlobi no miziņām.
Olas sakul ar dakšiņu. Pievieno gailenes un cūku pupas. Cep sakarsētā pannā uz vidējas uguns.

 

 

 

 

 

 

 

Mandeļu manna

Processed with VSCO with 5 preset

manna ar klijām (z/s “Kūdrāji”)
mandeļu piens
1/2 tējkarote biešu pulvera
*mēs vāram 50 g mannas 150 ml mandeļu pienā + 200 ml ūdenī)

Mannu vāra mandeļu pienā un ūdenī (50:50). Obligāti vārot maisi.
Vārot pievieno biešu pulveri. Pasniedz ar ogām un / vai grauzdētām mandeļu pārslām.

Pasta ar gailenēm un mednieku desiņām

Evertam ļoti garšo gailenes. Tik ļoti, ka gaileņu neesamība mājās mēdz būt par iemeslu asarām :).

Processed with VSCO with 4 preset

gailenes
mednieku desiņas (pērkam Jāņa Saukas stendā Centrāltirgū, vai arī ekoveikalos un RIMI KLĒTS nodaļā nopērkamās SIA “ĀMA” mednieku desiņas. J. Saukas desiņas var nopirkt arī Ādažos, “Rāmkalnos”, RIMI KLĒTS gaļas stendā u.c.).
pilngraudu pasta
*daudzums atkarīgs no ēdāju skaita

Gailenes kārtīgi noskalo. Pannā sasilda olīveļļu un cep gailenes. Cep, kamēr viss ūdens izgarojis un turpini cept vēl apm. 10 minūtes, līdz gailenes gatavas, un izdalās patīkami riekstaina smarža. Pievieno sagrieztas desiņas un cep kopā ar gailenēm, kamēr tās gatavas.
Kamēr gailenes un desas cepas, uzvāri pilngraudu pastu.
Pasniedz visu sajaucot kopā. Ja garšo – pievieno tomātu mērci vai konservētus tomātus.

Lillā kabaču kokteilis
1 liela vai 2 mazas glāzes
Processed with VSCO with 4 preset

Kokteiļi joprojām ir lielisks veids, kā piedāvāt bērnam ne tik mīļus dārzeņus. Lillā Evertam ir īpaši mīļš, jo tādā krāsā ir viņa iecienītākais kokteilis “Belwoods” kokteiļu bāriņā.

1/2 kabača
sauja melleņu
1 ļoti gatavs banāns
sauja spinātu vai kale kāposta lapiņu
glāze (250 ml) auzu piena vai ūdens

Visas sastāvdaļas sablendē.

 

 

 

 

 

 

 

 

Rozā kukurūzas miltu pankūkas

Processed with VSCO with 6 preset

300 ml sojas piena (var izmantot arī govs pienu)
1 ola
60 g  kukurūzas milti
30 g griķu milti (var izmantot arī kviešu)
šķipsniņa cepamā pulvera
1 ēdamkarote biešu pulvera (pasūtīts no absolutsed.lv)
* ja vēlies, kāds saldinātājs (receptē izmantotais sojas piens jau bja pietiekami salds)

Olu sakuļ un sajauc ar pienu. Pievieno miltus, biešu un cepamo pulveri.
Cep.

Liellopa gaļas burgers

Processed with VSCO with 4 presetProcessed with VSCO with 4 preset
1 burgeram:

1 burgermaize
70 g maltas liellopa gaļas (uz visu ģimeni izmantojām 500 g)
bieza tomāta šķēle
bieza kabača šķēle
1 siera škēle (pēc gaumes)
ēdamkarote tomātu mērces
pāris gailenītes
sīpols
ķiploka daiviņa

Gailenes apcep uz pannas, kā norādīts iepriekšējās receptēs (pasta ar gailenēm / omlete ar gailenēm).
Gaļu sajauc ar sāli, pipariem, sakapātu sīpolu un caur ķiploka spiedi izspiestu ķiploka daiviņu. Veido burgerus. Burgera vidū ar īkšķi iespied iedobi. Neatceros, kurš man tā mācīja, un kāpēc, bet vajagot :).
Sakarsē grilpannu (vai parasto pannu / grilu). Vispirms, apslakot ar olīveļļu,  grillē gailenes. Pēc tam – tomātu un kabaci. Visbeidzot grillē gaļu. Cik ilgi – atkarīgs no tā, cik labi ceptu vēlies. Mums patīk 3 min no abām pusēm. Bērnam var pacept ilgāk.
Uz siltās pannas sasildi burgeru maizes. Evertam pasniedzu “atvērto burgeri” bez otras maizītes virsū.
Uz apakšējās maizītes uzsmērē tomātu mērci, uzliec tomātu, kabaci, gaļu, sieru un gailenes. Pasniedz ar krāsnī ceptiem kartupelīšiem.

Jauno kartupeļu biezenis ar gailenēm un zirnīšiem
visai ģimenei

DSC_0833

600 g jaunie kartupeļi, nomazgāti un noberzti (nemizojam)
dīgsti pēc gaumes (jeb mikrozaļumi)
20 g rīvēta Krievijas siera
100 ml saldā krējuma
šķipsniņa malta muskatrieksta
1 ķiploka daiviņa

1 l gailenes
1 ēdamkarote kviešu milti
250 g zaļie zirnīši, izlobīti no pākstīm
200 ml saldā krējuma (vai auzu krējuma, ja nevar lietot piena produktus)

Kartupeļus uzvāra. Sastampā kopā ar saldo krējumu, ķiploku un sieru. Pievieno garšvielas (muskatriekstu, sāli) un dīgstus. Sastampā vēlreiz.

Gailenes kārtīgi noskalo. Liec uz sakarsētas pannas un cep, kamēr viss šķidrums uzsūcies, un pēc tam vēl apm. 10 minūtes.
Citā pannā / katliņā sasildi olīveļļu, pievieno ēdamkaroti miltu un apcep. Pievieno saldo krējumu un uz mazas uguns maisot sildi. Pievieno apceptās gailenes un sildi 10 min. Ja nepieciešams, pievieno ūdeni. Beigās pievieno izlobītus zirnīšus un visu sildi vēl 5 – 7 min. Pievieno garšvielas – sāli, piparus u.c.

Kartupeļu biezeni pasniedz ar gaileņu – zirnīšu mērci.

 

 

2 komentāri

  1. Avatar

    Paldies par receptēm! :)
    Pankūku receptē ir neprecizitāte: “60 g ēdamkarotes kukurūzas milti”
    Tad ir 60g vai 6 ēdamkarotes miltu? Paldies!

    Atbildēt

Trackbacks/Pingbacks

  1. Jaunās sezonas brokastu izaicinājums jeb kā sagatavot pilnvērtīgu rīta maltīti bērnam | Boy & Girl - […] Mums ir apkopoti veseli 4 lieliski varianti neierastām pankūkām un vafelēm! Rozā pankūkas no Viens + Viens, ātrās banānu…

Komentē