Imunitātes zupa

Imunitātes zupa

Zupa dienām, kad jūti – virsū nāk drebulis, un parādījušies pirmie saaukstēšanās simptomi. Ēd siltu un daudz! ;)
Everts arī tādu ēd, bet bez kajēnas pipariem.

Recepte 2 personām :

1 l vistas buljona
1 liela purava baltā daļa
1 liela ķiploka daiviņa, izspiesta caur ķiploka spiedi
ingvera gabaliņš (2 tējkarotes rīvēta ingvera vai 1/4 tēj.k. malta ingvera)
1 mazs burkāns
200 g (pilngraudu) nūdeles
garšvielas :
šķipsniņa kurkumas
šķipsniņa muskatrieksta
1/4 tēj.k. karija
1/4 tēj.k. paprikas pulvera
1/4 tēj.k. kajēnas pipari (daudzums atkarīgs no tā, cik pikantu zupu vēlies. Mums patīk ASA)
1/2 citrona
*Mūsu plauktā visas garšvielas ir no bio.lv

Puravu sagriez ripiņās. Sīki sarīvē burkānu un ingveru.
Katliņā sasildi olīveļļu. Apcep burkānu, ingveru un ķiploku ar garšvielām.
Pielej buljonu un uzvāri. Visbeidzot pievieno nūdeles un pavāri vēl 2 – 3 minūtes.
Pasniedzot vēl piespied nedaudz citrona sulas.

 

P.S. Protams, šī zupa nav brīnumzāles, bet par sliktu arī nenāks :).

2 komentāri

  1. Avatar

    O, šī ir ideja improvizācjai. :) Vistas buljons mājās nav, taču saldētavā sasaldēts mērcveidīgs buljons no sautēta truša. Un pilngraudu nūdeļu vietā būs olu nūdeles.
    Paldies par ideju! :)

    Atbildēt
    • Laura

      Nav par ko! Šeit tiešām vieta improvizācijai :)

      Atbildēt

Komentē