Edvīna pirmā dzimšanas diena

Edvīna pirmā dzimšanas diena

Edvīna pirmā dzimšanas diena jau nosvinēta. Mums patīk svinēt svētkus īstajā dienā, tādēļ ļāvāmies mazām svinībām jau pirmdienas pēcpusdienā. Edvīns ir dzimis īsi pēc Jāņiem – 26. jūnijā. Kā zināms, laiks ap Vasaras saulgriežiem mēdz būt neparedzams, tādēļ jau laikus ieplānoju svinēšanu telpās. Kaut gan parasti svinam pie mums mājās, šoreiz izlēmu citādāk, un tos svinējām ballīšu telpā “Viss bumbās”. Kādēļ tā? Man ir praktisks iemesls – Evertam šobrīd brīvdienas no dārziņa, un, goda vārds, nespēju savest māju kārtībā tādā stāvoklī, lai uzņemtu daudz viesu! Un vēl tā tīrīšana  un trauku mazgāšana pēc tam… nē.. šoreiz es to nevēlējos :). Vasarā dzimšanas dienu svinu gan es pati, gan Everts, tādēļ dārza ballīti vēl paspēsim sarīkot. Un mūsu svētkos parasti arī laikapstākļi ir labāki.

Pirmā dzimšanas diena vienmēr būs īpaša. Pirmajā gadā bērns visu ir piedzīvojis pirmoreiz – visus svētkus, pirmoreiz kaut ko pagaršojis, pirmoreiz piecēlies kājās utt. Protams, pirmās reizes turpināsies vēl visu dzīvi, tomēr pirmajā gadā tās ir teju katru dienu! Gribas to visu saglabāt atmiņā – kaut kur pierakstīt, kaut kā īpaši atzīmēt.

Kāds teiks, ka ballīte vairāk domāta vecākiem, ne bērnam. Lai tā būtu – mēs taču esam pelnījuši nosvinēt sava bērna piedzimšanu! Lai gan šoreiz, salīdzinot ar Everta pirmo dzimšanas dienu, svinības bija pieticīgākas, un ar daudz mazāk ciemiņiem – toreiz likās, ka jāuzaicina teju viss pagasts, hehe :). Tik lepni bijām, ka mūsu dēlam jau viens!

Everta pirmajai dzimšanas dienai gatavojos ilgu laiku iepriekš. Šoreiz – domās gatavojos, bet praktiski tam daudz laika pa vidu dažādiem darbiem un 2 bērniem nebija. Centos, kā nu varēju, lai arī Edvīnam būtu skaisti svētki. Galvenais, lai viņam patiktu, un zināju, ka bumbas un zvēri viņam patīk. Nav nepieciešams daudz laika, lai sagatavotos šādai svinēšanai, kā mums. Finanses, protams, ir cits jautājums, bet jāsaka, ka Edvīna svinības izmaksāja 3 x mazāk, kā Everta pirmā jubileja. Ja ir kāds konkrēts jautājums par kādas pozīcijas izmaksām, vaicā privāti vai komentāros.

TĒMA – īstenībā es neesmu tāds īsts tematisko ballīšu organizētājs. Cita lieta ir tādas organizēt vecumā, kad bērnam pašam jau ir izteikta vēlme pec kādas īpašas tēmas. Tomēr šoreiz kāda maza tēma, pie kuras “pieturēties”, kaut kā prasījās. Gribējās, lai ir ko uzrakstīt uz ielūguma :). Tā kā Edvīns ir biežs zooloģiskā dārza viesis, un uz dzīvniekiem reaģē ar smaidu, izlēmām, ka viņam būs zvēru ballīte. Manuprāt, pateicīga tēma, lai arī viesus neapgrūtinātu ar  sarežģītu “dress code”.

IELŪGUMI – parasti izmantoju mūsdienu priekšrocības, un ielūdzu viesus uz pasākumu izmantojot Facebook privāto pasākumu (events) izveidošanas opciju. Tas ir ērti un pārskatāmi, un ir viegli nodot viesiem praktisku informāciju par ballīti. Tāpat, pēc tam var padalīties ar bildēm. Ielūgtajiem ciemiņiem savukārt ir ērti norādīt, vai viņi varēs ierasties pasākumā, atzīmējot būšu / iespējams / nebūšu. Šoreiz gan izveidojām arī taustāmus ielūgumus – lai paliek par piemiņu. Lai izveidotu ielūguma dizainu un tos nodrukātu,  izmantoju “Secret Forest” pakalpojumus.

INFOGRAFIKA – vienalga, cik bērnam aprit gadi, vienmēr uz jubilejām sagatavoju plakātu – infografiku ar attiecīgā gada aktualitātēm un notikumiem. Katru gadu informācija plakātā ir mazliet citādāka, bet tas vienmēr ir kas tāds, ko gribētos atcerēties. Arī infografiku izgatavoju “Secret Forest”.

FOTO ATSKAITES – tāpat dzimšanas dienas ir svarīgs atskaites punkts, lai attīstītu fotogrāfijas. Uhh.. tas tiešām ir laikietilpīgs darbs, un esmu samazinājusi to līdz minimumam. Šobrīd esmu atradusi labu alternatīvu klasiskai foto attīstīšanai. Tas ir MYPRINT. Šoreiz izvēlējos izveidot tā saucamās “instagram kartiņas” : 1) attīstīju pirmās 12 mēnešu jubileju fotogrāfijas; 2) attīstīju bildītes, kur redzami dažādi brāļu kopābūšanas brīži. Ja esi gatavs ieguldīt vairāk laika, noteikti iesaku izgatavot stāstu albumu vai fotogrāmatu.

TETOVĒJUMI – jau vairākās ballītēs kā vienu no aktivitātēm ciemiņiem piedāvājam īslaicīgos dizaina tetovējumus TAADA.AADA. Patīk gan lieliem, gan maziem ciemiņiem. Šoreiz izvēlējāmies tetovējumus ar zvēriem, kā nekā svinējām zvēru ballīti! Šos tetovējumus zīmējusi māksliniece Kristiāna Kalniņa. Mēs savu vasaru bez TAADA.AADA vairs iedomāties nevaram!

TRAUKI UN AKSESUĀRI – atkārtošos simtoreiz – ballītēm vispirms visu meklēju dizaina papīrlietu veikalā “Manilla”. Ļoti, ļoti patīk te viss! Patiesībā, lūkojoties “Manillas” mājas lapā, arī nonācu līdz tēmai, jo ieraudzīju mīlīgus zvēru šķīvīšus, glāzītes, pēc tam arī virteni. Un arī zvēru maskas no “Manilla” :).

BALONI – svētki bez baloniem nav svētki. Ja zvēri, tad arī zvēru balonu vajag! Man vairs nav divu domu, kur meklēt labākos balonus. Tikai un vienīgi HELIUM. Šoreiz iztikām bez ciparbalona, bet daudzi, iespējams, jubilejā vēlētos tieši tādu. HELIUM vari vērsties arī ar savām trakākajām balonu idejām – ticu, ka tev tās palīdzēs īstenot :).

KŪKA – uz bērnu jubilejām ieturam tradīciju un pasūtām kūkas no Annas Pannas. Šoreiz uz kūkas atbilstoši tematikai likām zvēriņus. To palīdzēja izdarīt lielais brālis Everts. Ne tikai to – arī svecītes nopūst, protams! :) Pēc tam ar draugu gardi nolaizīja arī dzīvnieciņu kājas…

ĒDIENS UN DZĒRIENI – lai gan man ļoti patīk gatavot ēst, pirms bērna pirmās dzimšanas dienas nevēlos būt pārstresojusies, un visu nakti griezusi salātus. Arī es gribu atpūsties un svinēt! Kā arī, nemāku saplānot ēdienu daudzumu, lai tas nepaliktu pāri. Tāpēc vienkāršas uzkodas šoreiz pasūtījām no Ecocatering, pasakot aptuveno cilvēku skaitu, savukārt dzērām vasaras top dzērienu – Valmiermuižas zelterus!

FOTOGRĀFS – kurš gan nav bijis situācijā, kad pēc feinas ballītes attopies bez fotogrāfijām. Super, ja draugu / viesu vidū ir kāds fotogrāfs, ar kuru var vienoties par ballītes iemūžināšanu foto. Pēc vairākiem pasākumiem man ir mācība, vienmēr sarunāt kādu fotogrāfu, jo bērnu jubilejas ir tās, pēc kurām ir ļoti feini, ja pēc tam ir kāda ierāmējama bilde. (Un bildes, ko attīstīt omēm Ziemassvētkos :P) Šoreiz mūsu svīnībās bildēja drauga draugs – Jānis Škapars.

 

ADRESES :

HELIUM baloni : http://www.helium.lv
Annas Pannas kūka : http://annapanna.lv
MANILLA  : http://manilla.lv
TAADA.AADA : http://winktattoo.com
MY.PRINT : https://myprint.lv/lv/
SECRET FOREST : https://secretforest.lv
VISS BUMBĀS : https://www.facebook.com/vissbumbas/
ECOCATERING : http://www.ecocatering.lv/lv/
ZELTERI : http://www.gardumuti.lv/

APĢĒRBI :

Edvīns saņēma komplimentus par savu “romperīti”  – tas no Tiny Bunny.
Man jaka, kleita un Evertam kostīms – Lindex.
Tomam krekls – Pienalote.

Nu tā kaut kā . Par Everta otro un trešo dzimšanas dienu vari lasīt blogā : “Kā Everts 2 gadus svinēja” un “Ballīte numur 3”. Iedvesmu vasaras ballītēm smelies rakstā “Svinēt vasaru”.

5 komentāru

  1. baigi forši, paldies par šo un iepriekšējo ballīšu aprakstiem, Laura! Jāatzīst, es tos visus cītīgi pārlasīju, gatavojoties un meklējot idejas savas meitiņas pirmajai jubilejai, un domāju, darīšu to atkal tuvojoties nākamajai :)

    Atbildēt
  2. Tik izsmelosi un jauki! Milzigs prieks un vislielakie cienas apliecinajumi, ka so visu var palasities ari tadi ka es, kam ideju banka nav tik bagatiga:)
    Super! Malaci!

    Atbildēt
  3. Ļoti iedvesmojošs raksts! Paldies! Ņemšu idejas sava bērna ballītei! Ļoti meklēju zvēru maskas/ausis no Manillas, diemžēl Manillā vairs nav :( Varbūt kādam vēl ir saglabājuās, vai ir kas līdzīgs? Labprāt iegādātos!

    Atbildēt

Trackbacks/Pingbacks

  1. Rotaļu vietas mazākajiem (iekštelpās) | Viens + Viens - […] “Viss bumbās” piedāvā telpas svinībās, bet reizi nedēļā rīko arī atvērtās stundas, kad lielajā bumbu baseinā un rotaļu stūrīti…
  2. Viss Bumbās – vieta svētkiem, bet ne tikai! | Viens + Viens - […] dienu  un citām svinībām  –  te svinējām Edvīna pirmo  (ieskaties rakstā – “Edvīna pirmā dzimšanas diena”), un drīzumā plānojam arī…

Komentē