#pieliecolu : recepte sātīgām vasaras brokastīm

#pieliecolu : recepte sātīgām vasaras brokastīm

Mums patīk ēst brokastīs olas. Lai neapniktu, cenšos katru reizi tās pagatavot un pasniegt citādāk. Viens no brokastu, un īstenībā arī pusdienu variantiem, ir pasniegt olu (ceptu, mīksti vārītu vai vārītu bez čaumalas) kopā ar graudaugiem un dārzeņiem. Šoreiz izvēlējos sezonālas piedevas – gailenes un kale jeb lapu kāpostu. Enerģijai – griķu pārslas!

1 personai :

30 g griķu pārslas
sauja gailenes
sauja kale jeb lapu kāposta
1 ola

Griķu pāslas uzvāra.
Uz pannas olīveļļā apcep gailenes un lapu kāpostu. Pieaugušo procijai var pievienot mazliet sojas mērces un tabasko pikantumam.
Olu uzcep un pasniedz kopā ar griķiem, gailenēm un kāpostu. Vari pievienot arī dīgstus vai lociņus.

Šī recepte tapusi no “Balticovo” brīvo vistu olām. Piedalies “Balticovo” rīkotajā konkursā, un no 21.07.2017. līdz 6.08.2017. pagatavo ēdienu, pieliec tam olu, nofotografē un ievieto fotoattēlu savā Facebook lapā pievienojot tēmturi #pieliecolu. Vairāk lasi : http://www.pieliecolu.lv. Konkursā vari laimēt BOSCH MUM 5210M daudzfunkcionālo virtuves kombainu, BOSCH MSM66155 rokas blenderi un “Blaticovo” dāvanu grozu. 

Vairāk par brīvo vistu olām lasi TE.
Vairāk par #pieliecolu konkursu lasi TE.

2 komentāri

  1. Avatar

    Sveika! No kāda vecuma bērniem sāki piedāvāt gailenes? Meža sēnes it kā skaitās smagi pārstrādājama barība, tāpēc līdz šim esmu šaubījusies arī par gaileņu došanu savai pusotrgadniecei. Paldies!

    Atbildēt
    • Laura

      Sveika! Šī recepte gan vairāk pieaugušajiem, bet vispār es gailenītes no gada dodu. Man neiekas, ka tas būtu smagāks ēdiens, kā gaļa :)

      Atbildēt

Trackbacks/Pingbacks

  1. Pieliec olu! – TASTE A BIT - […] otrā diena Balticovo konkursā #pieliecolu! Uzzināju par konkursu no sociālajiem tīkliem. Nolēmu – jāpiedalās! Sestdienā, kad […]

Komentē