Banānu kūka

Banānu kūka

Šo kūku vakar kopā ar dēlu uzcepām par godu viņa šodienas dzimšanas dienai! Rūpīgi man palīdzēja. Sanāca garšīgi :)

3 vidēji saspaidīti banāni
1/4 tēj.k. kanēļa
2 tējkarotes citrona sulas
150 g kviešu milti
150 g pilngraudu kviešu milti
60 g mandeļu milti (var aizstāt ar kviešu vai pilngraudu kviešu miltiem miltiem)
1,5 tējkarote cepamā pulvera
šķipsniņa sāls
170 g mīksta sviesta
100 g brūnā cukura
3 olas
360 ml paniņas

Krēmam :
200 g svaigā siera
50 ml saldā krējuma
2 ēd.k. kļavu sīrupa (vari izmantot pūdercukuru)
2 tēj.k. citrona sula

Sasilda krāsni 140 grādus siltu.
Banānus saspaida ar dakšu. Pievieno citrona sulu.
Miltus sajauc kopā ar cepamo pulveri, sāli un kanēli.
Mīksto sviestu sakul kopā ar cukuru. Pa vienai pievieno olas. Sakul. Visbeidzot pielej paniņas. Samaisi.
Miltus pamazām iesijā šķidrajā masā. Pievieno banānu masu un viegli samaisi.
Ietauko cepamo veidni vai ieklāj tajā cepamo papīru. Lej iekšā kūkas masu un cep krāsnī ap 50 – 55 minūtes. Kūka ir gatava, kad pie tajā iedurta kociņa nepieķep mīkla.

Gatavo krēmu. Sakul visas sastāvdaļas kopā. Smērē pāri atdzisušai kūkai.
Mēs dekorējām ar mellenēm un kokosriekstu “čipsiem”.

Komentē