Divas pastas receptes

Divas pastas receptes

Ar makaroniem jeb pastu ir tā – tos var pagatavot ar jebko! Nu vismaz man tā šķiet. Kad mājās nekā nav… ir pasta! Un vēl šis tas noteikti “mētājas” ledusskapī. Un no šī maģiskā savienojuma “nekas” ar “neko”, beigās top kaut kas tīri garšīgs! Te būs divas receptes ar pastu, kuras tapušas tad, “kad mājās nekā nav…”.

PASRA AR PIKŠU, ZIRNĪŠIEM, CUKINI UN AVOKADO
Recepte 2 personām

120 g “Dobles dzirnavnieks” pilngraudu fusilli
1 mazs cukini
100 g zirnīši (saldēti vai konservēti)
120 g pikšas (fileja vai smalkmasa)
1 avokado
ēd.k. sezama sēkliņas
1 ķiploka daiviņa, izspiesta caur ķiploka spiedi
citrona sula un siers pasniegšanai
sāls un pipari pēc garšas

Pastu uzvāri, lai tā būtu gandrīz gatava (al dente – ar kraukšķi vidū)
Nokās atstājot nedaudz no ūdens, kurā tā vārījās.
Liec atpakaļ uz vidējas uguns, un pievieno mazos gabaliņos sagrieztu zivi, cukini un zirnīšus, ķiploku. Sildi 3-5 min. Ja vēlies, pievieno nedaudz saldo krējumu un sāli, piparus.
Noņem no plīts. Pievieno avokado un pasniedz ar sezama sēkliņām, rīvētu cieto sieru un citrona sulu.

PASTAS SACEPUMS
Recepte 2 personām

120 g “Dobeles dzirnavnieks” cornetti rigati
2 kale kāposta lapas
1/2 purava kāta baltā daļa
100 g cukini
20 g Parmas siera
4 ēd.k. saldā krējuma.

Sasildi krāsni 190 grādus siltu.
Pastu uzvāra.
Cukini un sieru sarīvē. Puravu sakapā, kale lapiņas saplēš mazos gabaliņos.
Dārzeņus sajauc ar pastu un liek cepamajā veidnē.
Pārlej ar saldo krējumu, un pārber ar sieru. Cep krāsnī ietaukotā trauciņā 190 grādos 10 min.

 

Receptes tapušas “Dobeles Dzirnavnieks” #PastasĢimene izaicinājuma ietvaros.

Komentē