Bulgura salāti ar tunci

Bulgura salāti ar tunci

Man gribētos domāt, ka nebūtu slikti, ja reizi nedēļā padalītos ar kādu recepti no brīvdienām. Šoreiz pie manis ciemojās man ļoti svarīgi cilvēki – draudzenes, ar kurām vienlaicīgi gaidījām savus pirmos bērnus. Kopā pavadījām priecīgu un garšīgu sestdienu. Es pagatavoju salātus!

Salātu pagatvošanai izmantoju jaunatklājumu – “Duru” rupja maluma bulguru. Pierasts, ka bulgura graudiņi ir sīki, bet šie vairāk līdzinās grūbām. Lieliski der salātiem, sautējumiem, kā arī, no rupja maluma bulgura esmu gatavojusi tādu kā risotto.

100g bulgura
100 g spinātu lapiņas
250g ķiršu tomātiņi
250 g tuncis olīveļļā
100 g saulē kaltēti tomāti olīveļļā
125 g mocarella (izmantoju mazās mocarellas bumbiņas)
1 ēdamkarote tomātu pesto
1 ēdamkarote citrona sulas
*malti melnie pipari  un sāls pēc garšas (sāli es nelieku, jo saulē kaltēti tomāti un pesto kopā ir pietiekami sāļi)

 

 

Bulguru uzvāri un atdzesē. Rupa maluma bulguru iepriekš ir vērts iemērkt ūdenī, lai tas būtu gatavs ātrāk.
Ķiršu tomātiņus un mocarellas bumbiņas sagriez uz pusēm.
Saulē kaltētus tomātus sagriez mazos gabaliņos. Eļļu no tiem pataupi salātu mērcei.
Bļodā kārto spinātu lapiņas, bulguru, ķiršu tomātus, tunci (kopā ar eļļu) un mocarellu.
Pievieno pesto, eļļu no saulē kaltētiem tomātiem, izspied sulu no citrona.
Visu sajauc kopā. Ēd :)!

1 komentārs

  1. Ideāla doma pa iknedēļas recepšu publicēšanu.Ieviesīšu sev mazo pavārgrāmatu :) un šī salātu recepte tieši laikā :)

    Atbildēt

Komentē