Mazais Kurzemes ceļojums

Mazais Kurzemes ceļojums

Ceļot mums patīk ļoti, un ne vienmēr tam jābūt tālu. Ja bērnībā, skolas ekskursijās lielākā jautrība šķita sēdēt autobusā un ēst čipsus (kurus vēlāk aizliedza ņemt līdzi :D), un apskates objekti bija otršķirīgi, tad tagad tas viss ir mainījies. Arvien vairāk rodas vēlme pabūt tepat – Latvijā – apskatīt visus tās novadus un tālākos stūrīšus.

Kolkas rags

Pagaidām ģimenes grafika dēļ mums īsti nesanāk paņemt brīvu mēnesi, un to vien darīt, kā tajā ceļot pa Latviju. Uz doto brīdi sanāk tādi mazie izbraucieni, ne ļoti gari, bet tie ir ne mazāk forši. Īsi, bet piepildīti. Pēdējais tāds bija Kurzemē. Braucām gar Kurzemes piekrasti, pa ceļam piestājot pāris vietās, un galu galā, nobāzējoties Jūrkalnē. Tāpat pilnu dienu pavadījām Ventspilī.

Diemžēl mums nesanāca izbraukt no paša rīta, tādēļ pāris pieturas punktus braucot gar Kurzemes piekrasti izlaidām, bet maršrutā Rīga – Kolka –  Jūrkalne bija šādas pieturvietas :

Kolkas rags

Ventspils Starptautiskais radioastronomijas centrs

Protams, veicot šādu vai līdzīgu maršrutu pa ceļam ir vēl daudz apskates vietu, un ir grūti sevi ierobežot, apzinoties, ka visu paspēt šoreiz nevarēs. Bet, manuprāt, mums izdevās labi. Galvenais nosacījums – nesteigties, ļaut bērniem izskrieties un izbaudīt dabu.

Ventspils Starptautiskais radioastronomijas centrs

Ak jā, un pa ceļam, protams jāpaņem arī kāda kūpināta zivs (mēs to izdarījām Ragaciemā), lai ne tikai skaisti, bet arī garšīgi.

Nakšņojām mēs brīnišķīgā vietā Jūrkalnē – “Četri vēji”. Fantastiska vieta, ļoti gaumīgi iekārtota!

VENTSPILS

Ja meklējat galamērķi, kur ar bērniem tiešām būtu daudz ko darīt, tad Ventspils ir laba izvēle.

Viens no daudzajiem rotaļu laukumiem Ventspilī.

Mūsu sarakstā bija vairākas “must visit” vietas, un, protams, ka visu nepaspējām. Bet tas nekas. Neba jau pēdējā reize Ventspilī.

Ventspils briežu dārzs

Ventspils briežu dārzs – saimnieks mazliet paganīja briežus, lai varam tos kārtīgi apskatīt :)

Ja arī tu plāno doties uz Ventspili ar bērniem, iesakām apskatīt :

Ventspils briežu dārzs

Šīs noteikti nav visas vietas, kuras vērts apmeklēt. Ļoti plašs apskates vietu saraksts atrodams http://www.visitventspils.com.

Ventspils Jaunrades nama observatorija

Un, ja meklējat kādu vietiņu, kur paēst, varu ieteikt divas :

  • BurgerBārs – mums ļoti garšoja!
  • Windau coffee – šī ir tāda Ventspils “Innocent cafe” :). Lielākais šīs vietas pluss ir superīgais bērnu stūrītis! Tas bija patīkams atvieglojums, un beidzot paēst ar bērniem kopā bija viegli!

Ventspils Jaunrades nama observatorija

Tāds mūsu mazais ceļojums. Noteikti Kurzemē atgriezīsimies – jo apskatījām tikai mazu kripatiņu no visa tā skaistuma, kas tur ir. Bet nākamā mums šovasar ir plānā Latgale! :)

Vai jūs arī šovasar est pabijuši kādās no skaistajām Latvijas vietām? :)

7 komentāru

  1. Tiko izcelojam Latgali un pec jusu ieteikumiem dodamies uz Ventspili( jo tads bija ari musu plans). Musu supervietas Latgale : Lubanas udensturisma attistibas centrs Baka, Idenas ods, Teirumniku purva laipa, Ausmenas kebabs Rezekne, Ezerkrasti Raznas ezera.

    Atbildēt
  2. Ezerkrasti Rāznas ezerā ir forša atpūtas vieta. Iesaku !

    Atbildēt
  3. Paldies par ieteikumiem! Drīzumā plānojam doties uz to pusi – noderēs.
    Mūsu šī gada atklājums bija Līču – Laņģu klintis Liepā.
    Bet pirms pāris gadiem veiktā Latgales ceļojuma ‘supervietas’ bija sastaptie cilvēki: mūzikas instrumentu radītājs Krāslavā, pāris, kurš jau 18 gadus pašu spēkiem atjauno pusmuižu, kundze, kura atvēlēja teltsvietu pagalmā un no rīta cienāja ar pankūkām, berlīnietis, kurš Latgalē audzē kazas un bauda lauku mieru.

    Atbildēt
  4. Paldies par Latgales ieteikumiem!!:) Nevaru jau sagaidīt!

    Atbildēt
  5. Ja esat atkal Ventspilī, tad ar bērniem var aizbraukt arī uz mini zoo Buki (aptuveni kādi 10 km no pilsētas), paņemt līdzi kādu burkānu, lai var pabarot zvēriņus, mums ļoti patīk tur, kā arī mums patīk izlēkāties Ventspils piedzīvojumu parkā. Ieturēt maltīti ar bērniem noteikti ieteiktu Windou Coffee, bet ēdienu lielāka izvēle un garšīgi ir arī Skroderkrogā un Jūras brīzē (abas pēdējās vietas Ventspilī ir ļoti iecienītas vasarā), kādu kafiju, saldo un/vai saldējumu var ieturēt mazā kafejnīcā tieši pie pludmales – Bolers.

    Atbildēt

Komentē