Zaļā pasta

Zaļā pasta

Zaļā tādēļ, ka 90% sastāvdaļu šajā ēdienā ir zaļas! Pirmoreiz zzmēģināju arī zaļo zirnīšu pastu (makaronus), kurus visi atzina par garšīgiem!

Sastāvdaļas :

  • 250 g zaļo zirnīšu vai pilngraudu penne pasta (zaļo zirnīšu pastu atradu veikalā Sky & More)
  • 500 g zaļie zirnīši ar pākstīm
  • 1 puravs, sagriezts plānās ripiņās
  • 100 g spināti / 1 iepakojums
  • 300 g sparģeļi
  • 100 ml saldā krējuma vai tā aizvietotāja
  • 1 ķiploka daiviņa, izspiesta caur ķiploka spiedi

Pasniegšanai :

  • svaigs baziliks
  • 50 g fetas siera, sadrupināts
  • 30 g rīvēta Parmas siera
  • melnie pipari pēc garšas

Pagatavošana :

  1. No pākstīm izlobi zaļos zirnīšus.
  2. Sagatavo sparģeļus (ja neesi to nekad darījis, apskaties TE .
  3. Uzvāri pastu un nokās.
  4. Pannā sakarsē olīveļļu un apcep puravu un ķiploku kopā ar sparģeļiem 3 – 5 min. Pievieno spinātus, zaļos zirnīšus un saldo krējumu. Visu sautē uz vidējas uguns vēl 7 – 10 min līdz visi dārzeņi gatavi.
  5. Pastu pasniedz ar dārzeņiem, sieru un svaigu baziliku.

2 komentāri

  1. Avatar

    Šo mēs arī esam ēduši, ir laba. Kopš mums ģimenē ir kviešu nepanesība un asākas reakcijas gadījumā ik pa laikam ar tiem ir jāpiebremzē, esam atklājuši tik daudz fantastiskus dārzeņu bāzes peoduktus, tai skaitā dažādas pastas. Sortiments šobrīd ir ļoti plašs!

    Atbildēt

Komentē