Plūmju un ābolu ievārījums

Plūmju un ābolu ievārījums

Nemanot klāt jau ir plūmju un ābolu laiks. Izlēmu šos abus sezonālos produktus apvienot vienā ievārījumā, kas būs labs papildinājums kādam no rudens un ziemas pankūku rītiem. Smaržo pēc rudens!

Ievārījumu pagatavošanā izmantoju “DanSukker” īpašo ievārījuma cukuru “Slaidais”, jo izmantojot šo cukuru, tas jāpievieno daudz mazāk (4x), kā tas būtu, ja ievārījumu gatavotu ar parasto balto cukuru.

Sastāvdaļas :

Pagatavošana :

  1. Plūmes noblanšē, nomizo un izņem kauliņus. Sagriež mazos gabalos.
  2. Ābolus nomizo, izņem serdes un sagriež mazos gabalos.
  3. Liec visu katliņā, pievieno 100 ml ūdens un visu uzkarsē un noputo.
  4. Pievieno cukuru un visu vāri 5 – 10 minūtes. Izņem kanēļa standziņas.
  5. Sapildi sterilizētās burkās un aizvāko.

Recepte tapusi sadarbībā ar “DanSukker”.

Komentē