Vegāniskā panna cotta

Vegāniskā panna cotta

Lai gan klasiski itāļu desertu panna cotta gatavo no saldā krējuma un piena, šoreiz izmēģināju pagatavot vegānisko versiju, un jāsaka – sanāca pat ļoti labi! Recepte ir vienkāršāka par vienkāršu – izmēģini!

Sastāvdaļas :

  • 700 ml sojas vai cita piena alternatīva (piemēram, kokosriekstu piens, mandeļu piens)
  • 180 g “DanSukker” želejas cukurs “Multi”
  • 1 ēdamkarote kakao
  • svaigas vai saldētas ogas pasniegšanai

Pagatavošana :

  1. Katliņā sajauc cukuru ar pienu un kakao.
  2. Masu uzvāra un vāra pusminūti, lai cukurs izšķīst.
  3. Masu salej mazos trauciņos un ļauj atdzist istabas temperatūrā.
  4. Kad deserts atdzisis, liec to ledusskapī vismaz uz 2 h.
  5. Pasniedz ar svaigām vai saldētām ogām.

Recepte tapusi sadarbībā ar “DanSukker”.

Komentē