Kazeņu – melleņu sīrups

Kazeņu – melleņu sīrups

Teikšu godīgi – esmu slinka ievārījumu, sīrupu u.tml. gatavotāja. Tomēr šogad esmu nosolījusies vismaz pamēģināt pagatavot kaut pāris burciņas / pudeles, lai ziemā nebūtu jāpērk jau gatavā produkcija.

Tā kā šobrīd tirgū ir gan kazenes, gan mellenes, izlēmu pagatavot kazeņu – melleņu sīrupu, no kura var pagatavot gan dzērienu bērnu ballītēm, gan pārliet to pār pankūkām vai pievienot brokastu putrai!

Sīrupa pagatavošanā izmantoju “DanSukker” sīrupa cukuru, kas ir īpaši paredzēts sīrupu pagatavošanai, lai tas nesabiezētu uzglabāšanas laikā.

Sastāvdaļas :

Pagatavošana :

  1. Katlā uzvāra ūdeni, ieber ogas un turpina vārīt 10 minūtes. Atdzesē līdz 45 grādu temperatūrai.
  2. Ogām pievieno sīrupa cukuru un maisot izšķīdina.
  3. Nosedz ar vāku un atstāj istabas temperatūrā vismaz 6 stundas vai līdz rītam.
  4. Masu uzkarsē (bet nevāra), izmaisa un izkāš caur marli vai sietu.
  5. Gatavu sīrupu uzkarsē un vāra 3 minūtes, lej sterilizētās pudelēs un aizvāko.

Recepte tapusi sadarbībā ar “DanSukker”.

Komentē