Omletes – noteikti viens no populārākajiem brokastu ēdieniem arī jūsu mājās. Lai neapniktu, katru reizi cenšos izdomāt kādu nedaudz citu variāciju par tēmu “omlete”. Šoreiz – cepta mafinu pannā ar spinātiem un cukini.
6 omletītēm:
4 lauku olas
1/2 cukini
maza sauja spinātu
20 g rīvēta siera (šoreiz izmantoju Ementāles sieru)
2 ēdamkarotes miltu
1/4 tējk. cepamā pulvera
1/4 tējk. svaigu vai kaltētu timiāna lapiņu
šķipsniņa jūras sāls, melnie pipari
Sakarsē krāsni 190 grādus siltu.
Cukini sarīvē. Spinātus sīki sakapā.*
Olas sakuļ ar dakšu, pievieno garšvielas, spinātus, cukini un sieru. Pievieno miltus un cepamo pulveri.
Ietauko mafinu formu, vai liec mafinu pannā papīrīšus, kurus sapildi ar omletes masu.
Cep 15 minūtes.
*Ja ir aizdomas, ka bērnam varētu zaļie spināti nepatikt, tad iesaku no spinātiem pagatavot biezeni un 2 ēdamkarotes biezeņa pievienot omletes masai. (Spinātus noblanšē karstā ūdenī un sablendē).
Paldies par iedvesmu! Vakar salasījos daudzas receptes, šorīt viss tāpēc sajuka. Aplēju kuskusu un meklēju olu keksiņu recepti. Bet tur kuskusu izrādās nevajag! Un cukīni man nav arī nav! Bet ir svaigs burkāns un smalkā rīve. Tā šorīt tapa kuskusa-olu-burkānu-parmezana keksiņi. Arī tā sanāca brīnišķīgi :)
Arī labi :))