Šodien vēlos piedāvāt jums recepti brīvdienām. Bērni taču ēd saldējumu arī ziemā, vai ne? Nu tad lūk – ātra, un pat diez gan veselīga recepte! Oficiāli gan šis diez vai skaitās “saldējums”, jo tam nav klāt ne olu, ne saldā krējuma. Sanāk tāda kā vēgāniskā saldējuma versija. Manam puikam garšoja, ceru, ka nesmādēs arī jūsējie!
Apmēram 4 – 6 porcijām :
250 g ķirbju biezenis*
4 saldēti banāni
200 ml kokospiena
1/2 tēj.k. kanēļa
šķipsniņa muskatrieksta
šķipsniņa malta ingvera
*Ja šķiet, ka ar banānu saldumu nepietiks, pievieno 2 ēdamkarotes brūnā cukura vai kļavu / dateļu / agaves sīrupu. Es gan iesaku iztikt bez papildus cukura.
*Ja vēlies, un bērnam nav alerģija – pievieno 2 ēdamkarotes zemesriekstu sviesta.
Krāsnī cep ķirbja šķēlītes līdz tās ir mīkstas. Sablendē un atdzesē.
Ķirbju biezeni sablendē ar pārējām sastāvdaļām.
Pasniedz ar grauzdētiem riekstiem, karameļu mērci vai sadrupinātām piparkūkām, kā to darījām mēs!
Laba ideja mājas saldējumam :)!
Superīga recepte!