Šīs receptes ir no pēdējās Mazo pavāru skoliņas nodarbības, kurā kopā ar Līgu un bērniem gatavojām gardumus Ziemassvētkiem. Visu pagatavoto likām paciņās, nosaucot tās par Ziemassvētku gardumu paciņām! Protams, šoreiz gatavojām našķus, tomēr ļoti centāmies pēc iespējas samazināt cukura daudzumu receptēs, bet tā, lai tās joprojām sanāktu garšīgas!
Šīs receptes iesaku gatavot kopā ar bērniem!
Ziemassvētku pārslu mafini
Mafini bez pievienota cukura. Saldumu tiem piešķir medus, banāns, ķirbis un žāvētie augļi.
90 g “Dobeles Dzirnavnieks” ātri vārāmās auzu pārslas
125 g ķirbju – banānu biezenis (var izmantot 2 mazus ar dakšu saspaidītus banānus vai tikai ķirbju biezeni)
250 ml mandeļu piena (vai govs)
50 g izkausēta sviesta vai neitrālas eļļas
1 ola
60 g kviešu milti
65 g pilngraudu kviešu milti (var izmantot arī tikai 125 g kviešu miltus, bet tas būs mazāk veselīgi)
2 ēdamkarotes medus
2,5 tēj.k. cepamā pulvera
½ tēj.k. sodas
6 žāvēti augļi (plūmes un dateles)
½ rīvēta apelsīna miziņa
½ tēj.k. malta kanēļa
¼ tēj.k. maltas krustnagiņas
1/4 tēj.k. malta ingvera
šķipsniņa muskatrieksta
(visu garšvielu vietā vari izmantot 1,5 tēj.k. piparkūku garšvielas)
Sasildi krāsni 200 grādus siltu.
Auzu pārslas sajauc ar miltiem, cepamo pulveri, sodu un garšvielām.
Pienu sakuļ ar olām, izkausēto sviestu, biezeni, medu un apelsīna miziņu. Pievieno mazos gabaliņos sagrieztus žāvētos augļus.
Visu sajauc (ar maisīšanu nepārcenties).
Ietauko mafinu pannu, vai saliec tajā mafinu papīrīšus. Katrā formītē liec 2/3 daļas mīklas (ne pilnu, lai mafini nesanāk cieti). Cep 15 – 20 minūtes.
“Marshmallow” uz kociņa
Protams, šī recepte bērniem patika vislabāk. Pat ne tas, ka saldākā, bet pats process! “Marshmallow” vietā vari izmantot arī banānus, mandarīnus vai salmiņus.
10 gab. “marshmallow” jeb zefīri
50 g tumšā šokolāde
dabīgie dekori:
magoņu sēkliņas
kokosriekstu skaidiņas
samalti rieksti
kaltēti augļu gabaliņi
Šokolādi izkausē karstā ūdens peldē.
“Marshmallow” uzspraud uz kociņa. Iemērc izkausētajā šokolādē un dekorē.
Lai šokolāde ātrāk atdzistu, liec ledusskapī uz 10 – 15 minūtēm (apakšā paklāj cepamo papīru).
Piparkūku lazdu rieksti
250 g lazdu rieksti
2 ēdamkarotes kļavu sīrupa (vai medus)
1,5 tēj.k. piparkūku garšvielas
sula no 1/2 apelsīna
Sakarsē krāsni 210 grādus siltu.
Lazdu riekstus sajauc ar kļavu sīrupu, apelsīnu sulu un garšvielām. Samaisi.
Liec krāsnī uz 10 – 12 minūtēm (uzmani, lai nepiedeg!).
Laura, cik mafini sanāk no šīm izejvielām?
Aktuāls Adventes kalendāra jautājums bērnu dārzā, domāju, ka šī būtu laba alternatīva citiem našķiem…:)
12!! Viena mafinu panna!
Laura! Piparkūku lazdu rieksti bija vienkārši supper! Noteikti mājās tādus pagatavosim. Paldies!
Man pašai tā arī laikam mīļākā recepte no šīs nodarbības :)
Piparkūku lazdu rieksti tiešām superīgi! Bet ko darīt, lai tie nesalīp visi kopā?
apmaisi cepot un uzreiz pec tam!
Kur tdus smukus maisius var nopirkt, kur ir ielikts “Marshmallow” uz kociņa?
TIGER ;)
Sveika! Kur var iegādāties piparkūku garšvielas?
Oi, gandrīz visur! Pameklē garšvielu plauktos :)
Es piparkūku garšvielas no Santa Maria iegādājos RIMI, vēl šodien bija uz akciju 30g par 0,69EUR. :)
Gemosā arī ir.
Laura, šodien cepu mafinus! Cik skaisti smaržoja māja – kā piparkūkas cepot! :)
Vēlējos uzjautāt cik biezai ir jāsanāk mīklai? Parasti, kad cepu keksiņus, mīkla man tāda vidēji bieza, nu vajag tomēr tādu zināmu roku veiklību, lai formiņās sapildītu.
Šodien mafiniem mīkla pēc sastāvdaļām sanāca diezgan pašķidra. Arī paši keksiņi pēc izņemšanas no cepeškrāsns mazliet sakritās. Es lietoju tikai kviešu miltus, ķirbja-banāna biezeni sapratu kā cepeškrāsnī ceptu ķirbi saspaidītu ar banānu. Vai man mēģināt mīklai tomēr likt vairāk miltu? Jau iepriekš paldies! :)
Sveika!
Es domāju, mēģini pielikt vēl miltus, jā! 1 -2 ēdamkarotes vairāk.
Mēs cepām ar 2 bērnu grupiņām. Vienai sanāca smukāki mafini, otrai – ne tik ļoti, lai gan recepte tā pati! Garšīgi gan bija abām :).
Bet mafiniem jābūt sulīgiem!
Ceru, ka sanāks!
un vēl, liekot vairāk miltus, pievieno tiem 0,5 tēj.k. cepamā pulvera!