Ķirbis, ķirbis, ķirbis! Kad tas ir sezonā, liekam to visur, kur vien var! Pie putras, sautējumos, sacepumos, kūkās, pankūkās, un tā tālāk. Šoreiz – plācenīšos!
Sastāvdaļas 10 plācenīšiem:
100 g smalki sarīvēta ķirbja
100 g biezpiena
1 maza ola
1 ēdamkarote medus
60 g milti
šķipsniņa sāls
šķipsniņa kanēļa
1 tējkarote cepamā pulvera
rīvēta apelsīna miziņa (no 1/2 apelsīna)
Pagatavošana:
Es visas sastāvdaļas lieku blenderī un samaļu (ne ilgi).
Ja blendera nav, tad biezpienu un ķirbi sajauc kopā un saspaidi ar dakšu, un izberz caur sietiņu, lai masa būtu smalka.
Pievieno sakultu olu un medu.
Miltus sajauc ar sāli, kanēli, cepamo pulveri un apelsīna miziņu.
Visas sastāvdaļas sajauc kopā.
Cep sakarsētā pannā no abām pusēm.
Paldies! Viena no retajām reizēm, kad mājās tieši viss ir un nav iemesla netaisīt :)
Brīnišķīga recepte! Manam mazajam ļoti garšo! Paldies!