Es šo saucu par “sliņķu kariju”, jo gatavošanā izmantoju jau gatavu karija pastu, bet labu, bioloģisku un garšīgu! :)
SASTĀVDAĻAS :
1 saldais kartupelis
1/2 puķkāposta galviņa
1 cukīni
1 sarkanā paprika
1 ķiploka daiviņa, izspiesta caur ķiploka spiedi
1 tējkarote paprikas pulvera
1/4 tējkarote kurkumas
1/4 tējkarote malta koriandra
jūras sāls pēc garšas
svaigi malti melnie pipari pēc garšas
1 ēdamkarote olīveļļas
Mērcei :
400 ml kokospiena
4 ēdamkarotes karija pastas*
(daudzums atkarīgs no tā, cik stipru vēlies. Bērniem var dot tikai kokospienu)
Piedevas izvēlies pēc gaumes. Mēs šoreiz gatavojām melno rīsu nūdeles. Labi varianti :
250 g jasmīna vai basmati rīsi
250 g dažādas nūdeles
250 g lēcas
Sasildi krāsni 200 grādus siltu.
Saldo kartupeli, papriku un cukīni sagriez mazos kubiņos.
Puķkāpostu sadali mazās rozetītēs.
Dārzeņus sajauc kopā un pievieno visas garšvielas. Pievieno eļļu.
Liec cepties krāsnī 200 grādos 15 minūtes.
Kamēr dārzeņi cepas, pagatavo piedevas (nūdeles, rīsus, lēcas vai ko citu).
Mērces pagatavošana ir ļoti vienkārša. Kokospienu sajauc ar karija pastu. Mazliet uzsildi un pievienosi ēdienam pirms pasniegšanas.
PADOMS : ja bērniem karija garša šķiet par specifisku, kā mērci pievieno tīru kokospienu – bez piedevām. Mēs saviem puikām šo ēdienu pasniedzam nesajauktu. Atsevišķi nūdeles ar kokospienu un dārzeņi.
Bus janoperk karija pasta un jamegina :)
Laura, Tu tici tam, ka bio ir tiešām labs?Diemzēl tas ir reklāmas triks.
Es gan tā nedomāju, nav nemaz tik vienkārši iegūt BIO sertifikātu.
Tikpat labi jebkura pārtika ir reklāmas triks :D
Padalies, kura karija pasta jums ir iecienīta?
Manuprāt labs ēdiens gavēņa laikā, paldies par recepti :)