Vēl viena recepte no Mazo pavāru skoliņas nodarbības. Starp citu, arī jaunajā žurnālā Ieva vari atrast līdzīgu recepti, kā arī nelielu interviju ar mani – par ēdienu, protams! :)
Paldies ekoveikalam Dabas Dobe par gardajiem bio produktiem gatavošanai un galerija “Miele” par visērtākajām telpām Mazo pavāru skoliņai! Un Martai par bildēm!!
Sastāvdaļas :
12 Romiešu vai citas laivas formas salātlapas (mazās)
200 g konservēti turku zirņi
1 avokado
100 g ķiršu tomāti
100 g redīsi
1 gurķis
1 ķiploka daiviņa vai 1/2 tējkarote ķiploku pulvera
1 liela sarkanā paprika
zaļie lociņi vai mikrosalāti
200 ml bezpiedevu vai grieķu jogurta
40 g Čedaras siera
20 g sezama sēkliņas
jūras sāls pēc garšas
svaigi malti melnie pipari pēc garšas
*vari pievienot arī 200 g apceptu liellopa vai vistas filejas gabaliņus.
Pagatavošana :
Avokado un gurķi nomizo un sagriez mazos gabaliņos.
Tomātus sagriez uz pusēm.
Papriku un redīsus sagriez mazos gabaliņos.
Turku zirņus noskalo.
Lociņus vai citus zaļumus sakapā.
Sieru sarīvē.
Visu (izņemot sieru un sezama sēkliņas) sajauc kopā ar ķiploku, zaļajiem lociņiem, sāli un pipariem. Pievieno jogurtu, sinepes, sāli un piparus.
Visu pildi salātu laiviņās. Pārlej ar mērci, pārkaisi ar sieru, sezama sēkliņām un zaļumiem.
FOTO: MARTA LOGINA
Trackbacks/Pingbacks