Kabaču – šokolādes pankūkas! Manuprāt, lielisks veids, kā iznīcināt mājās esošos kabaču krājumus veidā, kas garšo arī bērniem! Godīgi sakot, taisīju “uz aci”, bet tā kā daudzi vaicāja pēc receptes, šorīt mēģināju atkārtot. Diemžēl virtuves svari atteicās darboties, tāpēc recepte tāda “uz aci” vien sanāk. Bet pamēģini! ;)
Sastāvdaļas :
gabaliņš kabača (izmantoju 1/4 daļu liela kabača. Sarīvēts aizņem 3/4 250 ml glāzes)
5 ēdamkarotes kviešu milti (pilngraudu vai parastie)
1 ēdamkarote kakao
1/4 tējkarote cepamā pulvera
1 ola
1/2 glāze piena (125 ml)
1 ēdamkarote brūnā cukura
Pagatavošana :
1. Kabaci nomizo un sarīvē uz smalkas rīves (vēlams tiešām smalkas!) Ar rokām nedaudz nospiež lieko šķidrumu.
2. Miltus sajauc ar kakao un cepamo pulveri. Ja vēlies, pievieno arī mazliet malta kanēļa garšai.
3. Olu sakul ar dakšu un pievieno kabacim. Pielej pienu un pieber cukuru.
4. Visas sastāvdaļas sajauc kopā. Atļauj mīklai pastāvēt 5 min.
5. CEP!
Paldies par ideju/recepti. Mums taadi milziigi kabachi shogad saaughshi un kabachu spageti iet uz urrraa, tikai man saak apnikt. Taakaa pankuukas buus tieshi laikaa :)
Paldies, Laura! Kad paziņoju bērniem , ka pusdienās būs kabacis, reakcija bija – vēēē… Kad sacepu, tad apēda un pieprasīja vēl 😊 Nācās gatavot papildporciju.
Prieks dzirdēt!!:)
Laura, sveika, kā Tev šķiet, no cik liela vecuma šīs pankūciņas varētu piedāvāt mazajam? Cepamais pulveris un kakao raisīja man šo jautājumu.
Meklēju idejas ēdienkartes dažādošanai saviem gadu un divus mēnešus vecajiem dvīņiem.
Sveika,
es dotu jau pēc gada vecuma :)