Vegāniskie burgeri

Vegāniskie burgeri

Šos burgerus gatavojām Mazo pavāru skoliņā.

Sastāvdaļas 4 burgeriem :

  • 1 iepakojums (400g) konservēti turku zirņi
  • 1 iepakojums (340g)  konservēta kukurūza
  • ½ tējkarote paprikas pulvera
  • ½ tējkarote malta kumīna
  • jūras sāls un pipari pēc garšas
  • 1 BIO citrons (miziņa)
  • 15 g pētersīļi vai kinza
  • 3 ēdamkarotes kviešu milti
  • rapšu eļļa
  • 1 salātu galviņa
  • 2 tomāti
  • tomātu kečups
  • 4 pilngraudu burgeru maizītes
  • zaļumi pasniegšanai

 

Pagatavošana :

  1. Turku zirņus un kukurūzu noskalo un saspaidi ar dakšiņu vai liec virtuves kombainā un samal.
  2. Sarīvē citrona miziņu.
  3. Sakapā zaļumus.
  4. Zirņiem un kukurūzai pievieno miltus, paprikas pulveri, kumīnu un citrona miziņu. Visu atkal saspaidi ar dakšiņu.
  5. No masas veido burgeru “kotletes”. Pirms cepšanas ļauj 10 min “atpūsties” ledusskapī.
  6. Sasildi krāsni 190 grādus siltu.
  7. Salātu galviņu sadali mazās lapiņās.
  8. Sagriez tomātus šķēlēs.
  9. Burgeru “kotletes” apslaki ar eļļu un liec uz cepamās pannas. Cep krāsnī 10 minūtes, pa vidam apgriežot otrādi.
  10. Krāsnī apgrauzdē arī burgeru maizes.
  11. Uz burgeru maizes uzsmērē kečupu. Virsū liec burgera “kotleti”, tomātus, salātus un zaļumus un otru burgera maizi. Pasniedz.

Komentē