Šos burgerus gatavojām Mazo pavāru skoliņā.
Sastāvdaļas 4 burgeriem :
- 1 iepakojums (400g) konservēti turku zirņi
- 1 iepakojums (340g) konservēta kukurūza
- ½ tējkarote paprikas pulvera
- ½ tējkarote malta kumīna
- jūras sāls un pipari pēc garšas
- 1 BIO citrons (miziņa)
- 15 g pētersīļi vai kinza
- 3 ēdamkarotes kviešu milti
- rapšu eļļa
- 1 salātu galviņa
- 2 tomāti
- tomātu kečups
- 4 pilngraudu burgeru maizītes
- zaļumi pasniegšanai
Pagatavošana :
- Turku zirņus un kukurūzu noskalo un saspaidi ar dakšiņu vai liec virtuves kombainā un samal.
- Sarīvē citrona miziņu.
- Sakapā zaļumus.
- Zirņiem un kukurūzai pievieno miltus, paprikas pulveri, kumīnu un citrona miziņu. Visu atkal saspaidi ar dakšiņu.
- No masas veido burgeru “kotletes”. Pirms cepšanas ļauj 10 min “atpūsties” ledusskapī.
- Sasildi krāsni 190 grādus siltu.
- Salātu galviņu sadali mazās lapiņās.
- Sagriez tomātus šķēlēs.
- Burgeru “kotletes” apslaki ar eļļu un liec uz cepamās pannas. Cep krāsnī 10 minūtes, pa vidam apgriežot otrādi.
- Krāsnī apgrauzdē arī burgeru maizes.
- Uz burgeru maizes uzsmērē kečupu. Virsū liec burgera “kotleti”, tomātus, salātus un zaļumus un otru burgera maizi. Pasniedz.