Darba dienu vakariņas : 6. nedēļa

Darba dienu vakariņas : 6. nedēļa

Čau, čau. Kārtējās darba dienu vakariņu receptes ir klāt :) Šī recepšu rakstīšana labi parāda, kādi produkti ziemas sezonā dominē mūsu ēdienkartē – skaidrs, ka nedēļu mēs neizvilktu bez tomātiem gabaliņos savā sulā, selerijas, paprikas, turku zirņiem… tās laikam ir mūsu ziemas garšas. Protams, arī siers un zaļumi. Man šobrīd ir kinzas atkarība!

PIRMDIENA : (KUKURŪZAS) PENNE PASTA AR SĒNĒM

Pirmdienas nereti mums ir pastas / nūdeļu dienas. Šis bija ļoti gardi.

Sastāvdaļas :

  • 300 g kukurūzas penne pasta (droši var arī citu pastas veidu)
  • 300 g baltie / brūnie šampinjoni, sakapāti
  • 1 baltais sīpols, sakapāts
  • 2 ķiploku daiviņas, sakapātas / izspiestas caur ķiploka spiedi
  • 1 ēdamkarote sezama sēklu eļļas vai olīveļļa
  • 1 ēdamkarote olīveļļas
  • 1 ēdamkarote sojas mērces
  • 100 ml saldā krējuma
  • 50 g Parmas siera, sarīvēts
  • pasniegšanai : sezama sēkliņas un zaļumi

Pagatavošana :

  1. Uzliec vārīties pastu. Kamēr vārās, pagatavo mērci.
  2. Pannā sakarsē olīveļļu. Pievieno sīpolu, ķiploku un sāli, visu apcep 3-4 min uz vidējas uguns.
  3. Pievieno sēnes, sojas mērci un sezama sēklu eļļu, apcep 15 min / līdz sēnes gatavas.
  4. Pievieno saldo krējumu un sieru, pasildi kopā 1 min.
  5. Sēnes pasniedz kopā ar pastu.

Es papildus visu apberu ar dažādiem svaigiem dārzeņiem, sezama sēkliņām, zaļumiem. Bērni svaigus dārzenīšus parasti saēdušies jau gaidot vakariņas.

OTRDIENA : SALDĀ KARTUPEĻA BIEZZUPA AR LĒCĀM

Sastāvdaļas :

  • 1 selerijas kāts, sakapāts
  • 1 sīpols, sakapāts
  • 2 ķiploka daivas, sakapātas / izspiestas caur ķiploka spiedi
  • 1 liels / 2 mazi saldie kartupeļi
  • 1 x iepakojums tomāti gabaliņos savā sulā
  • 1,5 l dārzeņu buljona
  • 200 g sarkanās lēcas
  • 1 x kokospiens / 400 ml
  • sāls pēc garšas
  • 1/2 tējk. sarkanās paprikas pulvera
  • olīveļļa
  • pasniegšanai  – Parmas siers un zaļumi

Pagatavošana :

  1. Katliņā sasildi olīveļļu. Pievieno sīpolu, ķiploku, sāli un uz vidējas uguns apcep 2 min. Pievieno seleriju, saldo kartupeli un paprikas pulveri, apcep vēl 2 min.
  2. Katliņā pievieno verdošu buljonu un lēcas. Vāri, kamēr lēcas gatavas (apm. 12-15 min.).
  3. Pievieno kokospienu un tomātus. Visu uzsildi. Ja šķiet, ka zupa par biezu, pievieno vēl buljonu vai ūdeni.
  4. Pasniedz pārberot ar nedaudz siera un zaļumiem pēc izvēles.

TREŠDIENA : (LILLĀ) KARTUPEĻI AR TURKU ZIRŅIEM UN CITIEM DĀRZEŅIEM

Šī jau īsti nav nekāda recepte. Bet doma tāda – krāsnī cepti dārzeņi un turku zirņi. Vienīgi paņēmu lillā kartupeļus parasto vietā, lai interesantāk :).

Sastāvdaļas :

  • 500 g lillā (vai citi) kartupeļi, nomizoti, sagriezti kubiņos
  • 1 liels cukīni, sagriezts kubiņos
  • 1 brokolis, sadalīts mazās rozetītēs
  • 1 x iepakojums / 400g konservēti turku zirņi
  • 2 timiāna zariņi
  • pasniegšanai : fetas vai Parmas siers, zaļumi

Pagatavošana :

  1. Sakarsē krāsni 190 grādus siltu.
  2. Cepamajā traukā liec kartupeļus, apslaki ar eļļu un pievieni sāli. Visu kārtīgi sajauc. Pievieno timiāna zariņus un liec cepties uz 10 min.
  3. Pēc 10 min pievieno brokoli, cukīni un zirņus. Visu cep vēl  5 min. (Ja škiet, ka dārzeņi nav gatavi, pacel vēl).
  4. Pasniedz ar sadrupinātu fetas sieru vai rīvētu Parmas sieru un zaļumiem (droši pievieno arī rukolu / spinātus utt.)

CETURTDIENA :  VĀĢUZUPA

Šo zupu par Vāģu zupu saucu tāpec, ka puikām par prieku nopirku Vāģu dārzeņu makaronus :D Protams, var izmantot citus makaronus!!

Sastāvdaļas :

  • 1 selerijas kāts, sakapāts
  • 1 ķiploka daiva, sakapāta / izspiesta caur ķiploka spiedi
  • 2 burkāni, sagriezti kubiņos
  • 2 kartupeļi, sagriezti kubiņos
  • 1/4 puķkāposta
  • 1 ēdamkarote tomātu pastas
  • 2 timiāna zariņi
  • 1/2 tējk. sarkanā paprikas pulvera
  • 2l vistas vai dārzeņu buljona
  • 100 g “Vāģu” vai jebkura cita pasta (kuras vārīšanas laiks ir 6-7min)

Pagatavošana :

  1. Katliņā sasildi olīveļļu. Pievieno seleriju, ķiploku un sāli, apcep 2-3 min.
  2. Pievieno burkānus, kartupeļus, puķkāpostu, tomātu pastu, timiānu, paprikas pulveri un visu apcep 2 min.
  3. Pielej verdošu buljonu, pievieno makaronus un visu vāri 7-10 min (līdz makaroni un dārzeņi gatavi).

PIEKTDIENA : PILDĪTA PAPRIKA AR LĒCĀM

Šo recepti aizņēmos no Kristīnes Virsnītes vīra  @myfoodbloger. Bija baigi gardi!

Recepte pieejama : https://www.instagram.com/p/Btk3KVlBHAM/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=16mg72xchugbh

Komentē