Darba dienu vakariņas : 17. nedēļa

Darba dienu vakariņas : 17. nedēļa

Šī bija īsta brīvdienu nedēļa, kuru bērni diemžēl pavadīja slimojot… bet nu esam veseli, un varu padalīties ar dažām receptēm no aizgājušās nedēļas. Receptes šoreiz pilnīgi neplānotas un spontānas. Un bildes ne tās smukākās :D Bet cerams kādu garšīgu iedvesmu noķersiet…

PIRMDIENA : DĀRZEŅU BURGERS AR SALDO KARTUPEĻU SALMIŅIEM UN “COLESLAW”

Es izmantoju slinko versiju un pagatavoju burgerus no bio burgeru maisījuma (https://bio.lv/lv/milti-un-maisjumi/1390-bauck-hof-gemuse-burger-darzenu-burgeri-.html)

Sastāvdaļas :

  • dārzeņu burgeru maisījums
  • dārzeņu vai pilngraudu burgermaizes

Piedevas pildījumam (visparastākās) :

  • tomātu mērce
  • romiešu salāti
  • Čedaras siers
  • marinēti gurķi

Coleslaw salātiem :

  • 1 jaunais kāposts
  • 1/2 sarkanais kāposts
  • 1 sarkanais sīpols
  • 200 g Grieķu vai Turku jogurts
  • 1 ēdamkarote Dižonas sinepes
  • 2 ēdamkarotes sojas mērces
  • 2 ēdamkarotes citrona sulas

Kartupeļiem :

  • 2 saldie kartupeļi
  • 2 lieli parastie vai 4 mazi parstie katupeļi
  • olīveļļa
  • sāls, pipari
  • timiāna zariņi

Pagatavošana :

  1. Kartupeļus sagriez salmiņos. Apslaki ar olīveļļu, pārber ar sāli, pipariem, timiāna lapiņām. Visu sajauc kopā un izkārto uz cepamā papīra tā, lai viens gabaliņš nepieskaras otram. Cep krāsnī 200 grādos 15 – 20 minūtes.
  2. Salāti. Kāpostus un sīpolu sakapā smalkās strēmelēs. Pagatavo mērci no jogurta, sinepēm, sojas mērces un citrona sulas.
  3. Pagatavo burgeru.

OTRDIENA : PASTA AR CIEDRU RIEKSTIEM UN SAULĒ KALTĒTIEM TOMĀTIEM


Sastāvdaļas :

  • 300 g penne pasta
  • 1 x burciņa saulē kaltēti tomāti, sagriezti gabaliņos
  • 60 g ciedru rieksti
  • 2 ēdamkarotes tomātu pastas
  • 100 ml auzu kulinārijas krēms vai saldais krējums
  • 150 g rukola un zaļumi pasniegšanai
  • Parmas siers vai rauga pārslas pasniegšanai

Pagatavošana :

  1. Uzvāri pastu (al dente – ne līdz galam gatavu, jo to vēl sildīsi). Nokās.
  2. Katliņā liec pastu kopā ar saulē kaltētiem tomātiem, ciedru riekstiem, tomātu pastu, auzu krēmu. Sildi visu apmēram 3 minūtes.
  3. Pasniedz ar rukolu un rauga pārslām vai sieru.

TREŠDIENA: JAUNO KĀPOSTU, KARTUPEĻU UN LĒCU ZUPA

Pēdējā brīža zupa. No sākuma šķita, ka garšos savādi, bet bija ĻOTI GARDA!

Sastāvdaļas :

  • 1 jaunais kāposts, sakapāts
  • 4 jaunie kartupeļi, sagriezti plānos kubiņos
  • 150 g sarkanās lēcas
  • 1, 5 l dārzeņu buljona
  • 100 ml kokospiena
  • 1 tējkarote paprikas pulvera

Pagatavošana :

  1. Katliņā uzvāri buljonu. Pievieno kāposti un vāri 10 min.
  2. Pievieno kartupeļus un lēcas. Vāri 10 min.
  3. Pievieno kokospienu un paprikas pulveri. Pasildi visu kopā 2 – 3 min.

CETURTDIENA : SPAGETI AR ZAĻAJIEM ZIRNĪŠIEM UN INDIJAS RIEKSTIEM

Ļoti vienkārša un neplānota recepte, kas tapa, kad “mājās nekā nav”.

Pagatavošana :

  • 250 g spagetti
  • 70 g Indijas rieksti, sakapāti
  • 200 g saldēti zaļie zirnīši
  • 100 ml auzu kulināijas krēms vai saldais krējums
  • rauga pārslas vai Parmas siers pasniegšanai
  • zaļumi un svaigs, sarīvēts brokolis pasniegšanai

PIEKTDIENA : SUŠI NO WOLT :)

P.S. Titulbildē gan ir pagājušās nedēļas salāti, jo bloga formāts piepras horizontālu foto, kāds man šoreiz nebija :D

1 komentārs

  1. Sarīvēts brokols???Oho,pirmo reizi ko tādu lasu.Tāpat kā par auzu kulinārijas krēmu un bieži vien citas lietas mani nespēj pārsteigt.Man tavas receptes tiešām noder,lai smeltos idejas.

    Atbildēt

Komentē