Darba dienu vakariņas 2019/22

Darba dienu vakariņas 2019/22

Kā jau solīju – receptes turpmāk katru nedēļu! Te būs jaunākās. Šoreiz grūti izvēlēties nedēļas favorītu, jo gan bērniem, gan mums, ļoti garšoja visi ēdieni… :D Šoreiz tikai 4 receptes, jo piektiden “voltojām”!

PIRMDIENA : NŪDELES AR TUNCI

Sastāvdaļas :

  • 300 g olu nūdeles
  • 2 ķipkoka daiviņas, sakapātas vai izspiestas caur ķiploka spiedi
  • 1/2 baltā sīpola, sakapāts
  • 1 cukīni, sagriezts mazos kubiņos
  • 300 g tuncis gabaliņos savā sulā
  • 200 g zaļās olīvas bez kauliņiem, sagrieztas uz pusēm
  • 2 ēdamkarotes sojas mērces (ja vēlies, vari pievienot arī vairāk)
  • 1 x 400 g kokosriekstu piens*
  • 1/4 tējkarote kurkumas
  • ja vēlies – 1 tējkarote garam masala garšvielu maisījuma
  • svaiga kinza pasniegšanai
  • ja vēlies – svaigs, sakapāts čilli pasniegšanai
  • ja vēlies – pirms pasniedz apslaki ar laima sulu

Pagatavošana :

  1. Uzvāri nūdeles pēc norādēm uz iepakojuma. Noskalo ar vēsu ūdeni (lai apturētu gatavošanās procesu un tās nesaķep).
  2. Pannā sakarsē olīveļļu. Apcep ķiploku un sīpolu 5 minūtes. Pievieno kokosriekstu pienu, cukīni, tunci, olīvas un visas garšvielas un sojas mērci. Visu sildi uz vidējas uguns 5 minūtes.
  3. Pievieno nūdeles, visu samaisi un pasniedz kopā ar svaigiem zaļumiem un čilli.

*Nūdeļu un līdzīgiem ēdieniem mēdzu izmantot pavisam vienkāršu mērci : kokosriekstu pienu sajauc ar karija pastu. Daudzums atkarīgs no tā, cik asu vēlies, es parsti pievienoju 3 ēdamkarotes karija pastas.

OTRDIENA : TAKO AR FALAFELU UN SALDAJIEM “FRĪ” KARTUPEĻIEM

Sastāvdaļas :

  • 1 iepakojums falafela maisījuma (izmantoju šo no “Biotēkas” : bio.lv/lv/bezglutna/1404-bauck-hof-falafel-bumbinas-.html)
  • 1 iepakojums Tako laiviņas
  • 1 svaigs kāposts (mazs vai 1/2 no liela)
  • 1 kolrābis
  • 2 ķiploka daiviņas, izspiestas caur ķiploka spiedi
  • 200 g krējuma vai Grieķu jogurta
  • sula no 1/4 citrona
  • 1 tējkarote Dižonas sinepes
  • 1 ēdmkarote sojas mērces
  • 1 ēdamkarote zemesriekstu sviesta
  • 1 liels saldais kartupelis
  • sāls pēc garšas
  • rīvēts Parmas siers pasniegšanai
  • zaļumi pasniegšanai

Tako pagatavošana :

  1. Pagatavo falafela bumbiņas pēc norādēm uz iepakojuma.
  2. Sagatavo tako laiviņas.
  3. Ar dārzeņu rīvi sarīvē kāpostu un kolrābi.
  4. Krējumu sajauc ar sinepēm, zemesriekstu sviestu, sāli, sojas mērci, citrona sulu ķiploku.
  5. Kolrābi, kāpostu un krējuma mērci sajauc kopā.
  6. Tako laiviņās liec salātus un falafela bumbiņas. Uzkaisi sieru un zaļumus. Pasniedz.

Kartupeļu pagatavošana :

  1. Sakarsē krāsni 210 grādus siltu.
  2. Saldo kartupeli nomizo un sagriez daiviņās (līdzīgi, kā frī kartupeļus).
  3. Kartupeļus sajauc ar olīveļļu un sāli.
  4. Izkārto uz cepamā papīra tā, lai tie nepieskaras viens otram.
  5. Liec krāsnī un cep 20 minūtes.

TREŠDIENA : MAC & CHEESE

Sastāvdaļas :

  • 300 g mazie radziņu makaroni
  • 300 g ķirbis, sagriezts mazos kubiņos
  • 300 g žāvēta cūkgaļas karbonāde (pērku ekoveikalos SIA “Āma” ražojumu – karbonādi senču gaumē – visi, kas pagaršojuši, ir sajūsmā!)
  • 200 ml saldā krējuma
  • šķipsniņa muskatrieksta
  • sāls pēc garšas
  • 2 ķiploka daiviņas, izspiestas caur ķiploka spiedi
  • 1 tējkarote kaltēta oregano

Pagatavošana :

  1. Uzvāri makaronus (al dente – lai tie vēl ir ar nelielu kraukšķi vidū).
  2. Sakarsē krāsni 200 grādus siltu.
  3. Pannā sakarsē olīveļļu. 5 minūtes apcep gaļu ar ķirbi un ķiploku.
  4. Saldo krējumu sajauc ar muskatriekstu, sāli un oregano.
  5. Lielā cepamtraukā liec makaronus, kas sajaukti kopā ar gaļu un ķirbi.
  6. Visu liec krāsnī uz 10 minūtēm.

CETURTDIENA : VISTAS, KARTUPEĻU UN KUKURŪZAS BIEZZUPA

Sastāvdaļas :

  • 1 sīpols, sakapāts
  • 1 selerijas kāts, sakapāts
  • 2 ķiploka daiviņas, sakapātas vai izspiestas caur ķiploka spiedi
  • 2 vistas filejas, sagriezta kubiņos
  • 4 lieli kartupeļi, nomizoti un sagriezti kubiņos
  • 1,5 l dārzeņu vai vistas buljona
  • 1 x burciņa (340 g) konservētas kukurūzas, noskalota
  • 1 ēdamkarote sviesta
  • 1 ēdamkarote kukurūzas cietes
  • 1 x iepakojums (200 ml) saldā krējuma
  • šķipsniņa muskatrieksta
  • sāls pēc garšas
  • 100 g Čedaras vai Parmas siera, sarīvēts

Pagatavošana :

  1. Katliņā sakarsē olīveļļu. Apcep seleriju, sīpolu un ķiploku 5 minūtes.
  2. Pievieno vistu un sāli un timiānu. Apcep visu 10 minūtes, līdz vista apbrūnējusi.
  3. Pielej buljonu un kartupeļus. Vāri visu 15 – 20 minūtes (līdz kartupeļi gatavi). Pievieno kukurūzu.
  4. Kamēr zupa vārās, citā pannā vai mazā katliņā izkausē sviestu. Pievieno kukurūzas cieti, saldo krējumu, muskatriekstu un sieru. Sildi apmēram 5 minūtes, un visu laiku cītīgi maisi, lai mērcei neveidojas kunkuļi.
  5. Mērci pievieno zupai. Samaisi, uzsildi un pasniedz kopā ar svaigiem zaļumiem.

4 komentāru

  1. Ļoti, ļoti garšīga biezzupa! 🥰

    Atbildēt
  2. Nūdeles ar tunci sanāca izcili! Paldies par recepti!

    Atbildēt

Komentē