Kā jau solīju – receptes turpmāk katru nedēļu! Te būs jaunākās. Šoreiz grūti izvēlēties nedēļas favorītu, jo gan bērniem, gan mums, ļoti garšoja visi ēdieni… :D Šoreiz tikai 4 receptes, jo piektiden “voltojām”!
PIRMDIENA : NŪDELES AR TUNCI
Sastāvdaļas :
- 300 g olu nūdeles
- 2 ķipkoka daiviņas, sakapātas vai izspiestas caur ķiploka spiedi
- 1/2 baltā sīpola, sakapāts
- 1 cukīni, sagriezts mazos kubiņos
- 300 g tuncis gabaliņos savā sulā
- 200 g zaļās olīvas bez kauliņiem, sagrieztas uz pusēm
- 2 ēdamkarotes sojas mērces (ja vēlies, vari pievienot arī vairāk)
- 1 x 400 g kokosriekstu piens*
- 1/4 tējkarote kurkumas
- ja vēlies – 1 tējkarote garam masala garšvielu maisījuma
- svaiga kinza pasniegšanai
- ja vēlies – svaigs, sakapāts čilli pasniegšanai
- ja vēlies – pirms pasniedz apslaki ar laima sulu
Pagatavošana :
- Uzvāri nūdeles pēc norādēm uz iepakojuma. Noskalo ar vēsu ūdeni (lai apturētu gatavošanās procesu un tās nesaķep).
- Pannā sakarsē olīveļļu. Apcep ķiploku un sīpolu 5 minūtes. Pievieno kokosriekstu pienu, cukīni, tunci, olīvas un visas garšvielas un sojas mērci. Visu sildi uz vidējas uguns 5 minūtes.
- Pievieno nūdeles, visu samaisi un pasniedz kopā ar svaigiem zaļumiem un čilli.
*Nūdeļu un līdzīgiem ēdieniem mēdzu izmantot pavisam vienkāršu mērci : kokosriekstu pienu sajauc ar karija pastu. Daudzums atkarīgs no tā, cik asu vēlies, es parsti pievienoju 3 ēdamkarotes karija pastas.
OTRDIENA : TAKO AR FALAFELU UN SALDAJIEM “FRĪ” KARTUPEĻIEM
Sastāvdaļas :
- 1 iepakojums falafela maisījuma (izmantoju šo no “Biotēkas” : bio.lv/lv/bezglutna/1404-bauck-hof-falafel-bumbinas-.html)
- 1 iepakojums Tako laiviņas
- 1 svaigs kāposts (mazs vai 1/2 no liela)
- 1 kolrābis
- 2 ķiploka daiviņas, izspiestas caur ķiploka spiedi
- 200 g krējuma vai Grieķu jogurta
- sula no 1/4 citrona
- 1 tējkarote Dižonas sinepes
- 1 ēdmkarote sojas mērces
- 1 ēdamkarote zemesriekstu sviesta
- 1 liels saldais kartupelis
- sāls pēc garšas
- rīvēts Parmas siers pasniegšanai
- zaļumi pasniegšanai
Tako pagatavošana :
- Pagatavo falafela bumbiņas pēc norādēm uz iepakojuma.
- Sagatavo tako laiviņas.
- Ar dārzeņu rīvi sarīvē kāpostu un kolrābi.
- Krējumu sajauc ar sinepēm, zemesriekstu sviestu, sāli, sojas mērci, citrona sulu ķiploku.
- Kolrābi, kāpostu un krējuma mērci sajauc kopā.
- Tako laiviņās liec salātus un falafela bumbiņas. Uzkaisi sieru un zaļumus. Pasniedz.
Kartupeļu pagatavošana :
- Sakarsē krāsni 210 grādus siltu.
- Saldo kartupeli nomizo un sagriez daiviņās (līdzīgi, kā frī kartupeļus).
- Kartupeļus sajauc ar olīveļļu un sāli.
- Izkārto uz cepamā papīra tā, lai tie nepieskaras viens otram.
- Liec krāsnī un cep 20 minūtes.
TREŠDIENA : MAC & CHEESE
Sastāvdaļas :
- 300 g mazie radziņu makaroni
- 300 g ķirbis, sagriezts mazos kubiņos
- 300 g žāvēta cūkgaļas karbonāde (pērku ekoveikalos SIA “Āma” ražojumu – karbonādi senču gaumē – visi, kas pagaršojuši, ir sajūsmā!)
- 200 ml saldā krējuma
- šķipsniņa muskatrieksta
- sāls pēc garšas
- 2 ķiploka daiviņas, izspiestas caur ķiploka spiedi
- 1 tējkarote kaltēta oregano
Pagatavošana :
- Uzvāri makaronus (al dente – lai tie vēl ir ar nelielu kraukšķi vidū).
- Sakarsē krāsni 200 grādus siltu.
- Pannā sakarsē olīveļļu. 5 minūtes apcep gaļu ar ķirbi un ķiploku.
- Saldo krējumu sajauc ar muskatriekstu, sāli un oregano.
- Lielā cepamtraukā liec makaronus, kas sajaukti kopā ar gaļu un ķirbi.
- Visu liec krāsnī uz 10 minūtēm.
CETURTDIENA : VISTAS, KARTUPEĻU UN KUKURŪZAS BIEZZUPA
Sastāvdaļas :
- 1 sīpols, sakapāts
- 1 selerijas kāts, sakapāts
- 2 ķiploka daiviņas, sakapātas vai izspiestas caur ķiploka spiedi
- 2 vistas filejas, sagriezta kubiņos
- 4 lieli kartupeļi, nomizoti un sagriezti kubiņos
- 1,5 l dārzeņu vai vistas buljona
- 1 x burciņa (340 g) konservētas kukurūzas, noskalota
- 1 ēdamkarote sviesta
- 1 ēdamkarote kukurūzas cietes
- 1 x iepakojums (200 ml) saldā krējuma
- šķipsniņa muskatrieksta
- sāls pēc garšas
- 100 g Čedaras vai Parmas siera, sarīvēts
Pagatavošana :
- Katliņā sakarsē olīveļļu. Apcep seleriju, sīpolu un ķiploku 5 minūtes.
- Pievieno vistu un sāli un timiānu. Apcep visu 10 minūtes, līdz vista apbrūnējusi.
- Pielej buljonu un kartupeļus. Vāri visu 15 – 20 minūtes (līdz kartupeļi gatavi). Pievieno kukurūzu.
- Kamēr zupa vārās, citā pannā vai mazā katliņā izkausē sviestu. Pievieno kukurūzas cieti, saldo krējumu, muskatriekstu un sieru. Sildi apmēram 5 minūtes, un visu laiku cītīgi maisi, lai mērcei neveidojas kunkuļi.
- Mērci pievieno zupai. Samaisi, uzsildi un pasniedz kopā ar svaigiem zaļumiem.
Ļoti, ļoti garšīga biezzupa! 🥰
Jau paspēji pagatavot? :)
Nūdeles ar tunci sanāca izcili! Paldies par recepti!
hei, prieks, ka tā! :)