Darba dienu vakariņas : 2019 / 23

Darba dienu vakariņas : 2019 / 23

Kā ierasts – piecas receptes darba dienu vakariņām no manis jums :). Visas receptes paredzētas 4 personām.

SPAGETI AR ŠAMPINJONIEM UN TURKU ZIRŅIEM

Sastāvdaļas :

  • 300 g spageti
  • 250 g šampinjoni, sakapāti
  • 1 x 320 g konservēti turku zirņi, noskaloti
  • 200 g ķirbja, sagriezts kubiņos (var izmantot jebkuru citu dārzeni, kas garšo)
  • 1 ķiploka daiviņa, izspiesta caur ķiploka spiedi
  • 3 ēdamkarotes sojas mērces
  • 100 ml ūdens vai saldā krējuma
  • rīvēts Parmas siers pasniegšanai

Pagatavošana :

  1. Uzvāri spageti.
  2. Pannā sakarsē olīveļļu. Apmēram 15 minūtes apcep šampinjonus ar turku zirņiem, ķirbi ķiploku un sojas mērci.
  3. Visu sajauc kopā ar spageti, ūdeni (vai saldo krējumu) un sieru. Pasniedz.

OTRDIENA : TEĻA GAĻAS BUMBIŅAS AR KARTUPEĻU UN PASTINAKU BIEZENI

Sastāvdaļas :

  • 1/2 baltā sīpola, sīki sakapāts
  • 2 ķiploka daiviņas, izspiestas caur ķiploka spiedi
  • 1 burkāns, sīki sarīvēts
  • 500 g teļa maltās gaļas masa
  • sāls, pipari pēc garšas
  • 2 x 500 g tomātu biezenis vai tomāti gabaliņos savā sulā
  • 6 kartupeļi, sagriezti kubiņos
  • 3 pastinaki, sagriezti kubiņos
  • šķipsniņa muskatrieksta
  • 200 ml piena / saldā krējuma vai tā alternatīva

Pagatavošana :

  1. Pannā sakarsē olīveļļu. Uz vidējas uguns apcep sīpolus kopā ar ķiploku un burkānu, pievienojot sāli, 10 minūtes.
  2. Gaļai pievieno sāli, piparus un apceptos sīpolus ar ķiploku un burkāniem. Veido nelielas gaļas bumbiņas.
  3. Pannā sakarsē olīveļļu. Pievieno gaļas bumbiņas un tomātu biezeni. Uzliec vāku un visu sautē 20 minūtes, līdz gaļa gatava.
  4. Biezenis. Katlā uzvāri kartupeļus ar pastinaku. Nokās, pievieno pienu vai saldo krējumu, sāli pēc garšas, muskatriekstu un visu sastampā ar kartupeļu stampu.

TREŠDIENA : DĀRZEŅU ZUPA AR TUNCI UN TURKU ZIRŅIEM

Šī zupa ir mega. Ļoti garšoja mums visiem, arī Evertam, kurš saka, ka tunci neēd.

Sastāvdaļas :

  • 1 selerijas kāts, sakapāts
  • 1/2 baltā sīpola, sakapāts
  • 2 ķiploku daiviņas, sakapātas
  • 2 lauru lapas
  • 1 tējkarote sarkanā paprikas pulvera
  • 4 kartupeļi, sagriezti kubiņos
  • 1 mazs saldais kartupelis, sagriezts kubiņos
  • 2 burkāni, sagrieti kubiņos
  • 1 x( 320 g) iepakojums konservēti turku zirņi
  • 1 x (185 g) iepakojums konservēts tuncis
  • 1 x 500 g tomātu biezenis vai tomāti gabaliņos savā sulā
  • 2 l dārzeņu buljona
  • svaigi pētersīļi vai citi zaļumi pasniegšanai

Pagatavošana :

  1. Katlā sakarsē olīveļļu. Pievieno seleriju, sīpolu un ķiploku. Uz vidējas uguns visu apcep, pievienojot, šķipsniņu sāls, 5 – 7 minūtes.
  2. Pievieno kartupeļus, burkānus, saldo kartupeli, lauru lapas un paprikas pulveri. Pielej buljonu un visu vāri 15 minūtes, vai līdz dārzeņi gatavi.
  3. Pievieno tomātu biezeni, turku zirņus un tunci. Visu nedaudz uzsildi un pasniedz kopā ar zaļumiem.

CETURTDIENA : RISOTTO AR PASTINAKU UN ĶIRBI

Gatavo kā jau klasisku risoto, pievienojot tam ķirbi un pastinaku gatavošanas sākumā.

Sastāvdaļas :

  • 1/2 baltā sīpola, sakapāts
  • 2 ķiploka daiviņas, sakapātas
  • 300 g ķirbja, sagriezts kubiņos
  • 1 pastinaks, sagriezts kubiņos
  • 300 g arborio (apaļgraudu) / risotto rīsu
  • 1 timiāna zariņš
  • 1,5 – 2 l dārzeņu buljona
  • 30 ml baltvīna* (nav obligāti)
  • 40 g rīvēta Parmas siera
  • sāls, pipari pēc garšas

Pagatavošana (gatavo uz vidējas uguns) :

  1. Pannā sakarsē olīveļļu. Apcep sīpolu ar ķiploku kopā ar sāli 5 – 7 minūtes.
  2. Pievieno rīsus, ķirbi, pastinaku un timiānu, apcep 2 – 3 minūtes. Pievieno baltvīnu, un ļauj tam izgarot.
  3. Pievieno vienu kausiņu buljona, un ļauj tam uzsūkties rīsos. Kad tas noticis, pievieno vēl 2 kausiņus buljona, un ļauj tam uzsūkties rīsos. Tā turpini darīt, līdz viss buljons iztērēts, un / vai rīsi gatavi. Ik pa laikam visu apmaisi.
  4. Nogriez uguni un pievieno sieru. Pasniedz.

PIEKTDIENA : NŪDELES AR “ZAĻAJIEM DĀRZEŅIEM”

Sastāvdaļas :

  • 300 g nūdeles
  • 200 g saldēti zaļie zirnīši
  • 1 cukīni, sagriezts mazos kubiņos
  • 3 kale lapas, saplēstas mazos gabaliņos
  • 2 mīksti avokado
  • kinza pasniegšanai
  • 2 ēdamkarotes sojas mērces
  • 1/2 citrons

Pagatavošana :

  1. Nūdeles uzvāri un nokās aukstā ūdenī.
  2. Pannā sakarsē olīveļļu. 5 minūtes apcep cukīni kopā ar zirnīšiem un kale kāpostu. Pievieno sojas mērci.
  3. Avokado sagriez gabaliņos, apslaki ar citrona sulu.
  4. Visas sastāvdaļas sajauc kopā un pasniedz ar zaļumiem.

3 komentāru

  1. Gaidam grāmatu:)

    Atbildēt
  2. Paldies, ka dalies, jo šīs receptes ir ģeniālas un vienkārši pagatavojamas arī man. Bieži vien pirms ēst gatavošanas mazajam man galvā ir melnais caurums un pat šķietami vienkāršas recepte vairs nespēju atcereties.
    Tavs devums ir ļoti vērtīgs :)
    Tiiiik ļoti gaidu Tavu grāmatu!

    Atbildēt
    • Paldies Tev mīļš! Grāmata iesprūdusi, bet man jāsaņemas..

      Atbildēt

Komentē