Darba dienu vakariņas : 2019 / 24

Darba dienu vakariņas : 2019 / 24

Rakstot šīs nedēļas receptes sasmējos, ka teju visās gatavošanas process iesākas ar “sasildi olīveļļu un apcep sīpolu ar ķiploku”. Bet nevar noliegt – šie produkti ir “must have” manā virtuvē un receptēs :).

LĒCU – VISTAS ZUPA

Ļoti garda, sātīga rudens zupa.

Sastāvdaļas :

  • 1 mazs baltais sīpols, sakapāts
  • 1 ķiploka daiviņa, sakapāta
  • 2 vistas filejas, sagrieztas kubiņos
  • 2 mazi saldie kartupeļi, sagriezti kubiņos
  • 2 burkāni, sagriezti kubiņos
  • 100 g sarkanās lēcas
  • 2 lauru lapas
  • 1 timiāna zariņš
  • sāls pēc garšas
  • 2 l buljona
  • 200 ml kokospiena

Pagatavošana :

  1. Katliņā sakarsē olīveļļu. Apcep sīpolu un ķiploku kopā ar šķipsniņu sāls. Cep 5 minūtes uz vidējas uguns.
  2. Pievieno vistas fileju un apcep 7 – 10 min, līdz tā apbrūnējusi.
  3. Pievieno saldo kartupeli, burkānu, lēcas, lauru lapas un timiānu. Visu pavisam neilgi apcep (apmēram 3 min).
  4. Pielej verdošu buljonu. Vāri apmēram 15 minūtes, līdz visi dārzeņi un lēcas gatavas.
  5. Pievieno kokosriekstu pienu. Samaisi un pasniedz.
  6. Ja garšo kinza, noteikti pievieno to :)!

SLINKIE “KĀPOSTU TĪTEŅI”

Neatceros, kur es noskatīju kaut ko līdzīgu šai receptei, bet pilnīgi noteikti tā man patīk daudz labāk par oriģinālajiem kāpostu tīteņiem, jo ir gan garšīgāk, gan jāgatavo daudz īsāku laiku.

Sastāvdaļas :

  • 1 baltais sīpols, sakapāts
  • 2 ķiploka daiviņas, sakapātas
  • 500 g liellopa maltā gaļa
  • 1 jaunais kāposts, sakapāts
  • 100 g bulgura
  • 3 x 390 g iepakojumi tomāti gabaliņos savā sulā
  • 1 l dārzeņu buljona vai ūdens

Pagatavošana :

  1. Katliņā sakarsē olīveļļu. Apcep sīpolu un ķiploku kopā ar šķipsniņu sāls. Cep 5 minūtes uz vidējas uguns.
  2. Pievieno un apcep gaļu 10 minūtes.
  3. Pievieno kāpostu un tomātus gabaliņos savā sulā. Visu sautē 25 – 30 minūtes uz vidējas uguns. Ik pa laikam apmaisi, lai nepiedeg.
  4. Pievieno buljonu un bulguru. Visu sautē vēl 20 minūtes, līdz bulgurs gatavs. Ik pa laikam apmaisi. Pasniedz.

SPAGETI AR PIKŠU UN ZAĻAJIEM ZIRNĪŠIEM UN SPINĀTIEM

Super ātra, vienkārša un garšīga recepte. Galvenais laicīgi izņemt no saldētavas pikšu :).

Sastāvdaļas :

  • 1 baltais sīpols, sakapāts
  • 2 ķiploka daiviņas, sakapātas
  • 1 x iepakojums Oscars Fish pikšas smalkmasa, atlaidināta
  • 300 g saldēti vai konservēti zaļie zirnīši
  • 300 g spageti
  • 200 ml saldā krējuma
  • 1/2 citrona
  • sāls, pipari pēc garšas

Pagatavošana :

  1. Uzvāri pastu, nokās.
  2. Katliņā sakarsē olīveļļu. Apcep sīpolu un ķiploku kopā ar šķipsniņu sāls. Cep 5 minūtes uz vidējas uguns.
  3. Pievieno pikšu, apcep 3 minūtes. Pievieno saldo krējumu, sāli un piparus, zaļos zirnīšus un visu sautē 5 min. Pievieno spinātus un sautē vēl 5 min.
  4. Spageti pasniedz ar pikšas mērci. Apslaki ar citronu sulu.

KARTUPEĻI UN RĀCEŅI AR DESIŅĀM UN TURKU ZIRŅIEM

Šis pilnīgi noteikti bija bērnu nedēļas favorītēdiens. Laikam tādēļ, ka desiņas viņiem bieži netiek dotas :D.

Sastāvdaļas :

  • 6 kartupeļi, sagriezti kubiņos
  • 3 rāceņi, sagriezti kubiņos
  • 4 ķiploka daiviņas
  • 8 mednieku desiņas, sagrieztas ripiņās
  • 1 x 390 g iepakojums konservēti turku zirņi
  • sāls pēc garšas
  • 2 timiāna zariņi

Pagatavošana :

  1. Skarsē krāsni 200 grādus siltu.
  2. Cepamtraukā liec kartupeļus, rāceņus, ķiploka daiviņas, timiānu un sāli pēc garšas. Visu apslaki ar olīveļļu. Cep 20 min.
  3. Pēc 20 minūtēm pievieno desiņas un turku zirņus. Cep vēl 10 min. Pasniedz.

PĒRĻU KUSKUSS AR BRŪNAJIEM ŠAMPINJONIEM

Sastāvdaļas :

  • 1/2 baltā sīpols, sakapāts
  • 250 g brūnie šampinjoni, sakapāti
  • 300 g pērļu kuskusa
  • 1 l dārzeņu buljona vai ūdens
  • sāls pēc garšas
  • 30 g Parmas siera, sarīvēts
  • 1 ēdamkarote krēmsiera vai 50 ml saldā krējuma

Pagatavošana :

  1. Katliņā sakarsē olīveļļu. Apcep sīpolu un ķiploku kopā ar šķipsniņu sāls. Cep 5 minūtes uz vidējas uguns.
  2. Pievieno sēnes un apcep vēl 5 min.
  3. Pievieno pērļu kuskusu un buljonu. Visu samaisi un sautē uz vidējas uguns apmēram 20 min, vai līdz kuskuss gatavs. Ja pietrūkst šķidruma, pievieno vēl ūdeni.
  4. Kad kuskuss gatavs, pievieno krēmsieru vai saldo krējumu un Parmas sieru. Samaisi un pasniedz.

3 komentāru

  1. Sveiki. Vai varētu uzzināt kādas firmas katliņu lieto, kur visu var cept un tad sautēt un vārīt?

    Atbildēt
  2. Spagetti ar pikšu un Lēcu-vistas zupa mūsu ģimenes vakariņu receptēs pavisam noteikti ir uz palikšanu (pārējās receptes vēl nepamēģinājām)! Nu, tik ļoti gardi sanāca. Paldies!

    Atbildēt

Komentē