Saldā kartupeļa – zivju bumbiņas

Saldā kartupeļa – zivju bumbiņas

Es ticu, ka jums noderēs jaunas recepte ar zivīm, jo reti kuram no mums ir izdoma, lai tās pagatavotu gardi, un tā, lai sev un bērniem ir prieks :) Te būs viena no pēdējām receptēm, ko gatavoju savējiem – saldā kartupeļa un mencas bumbiņas. Kā ierasts, par pamatu ņēmu atlaidinātu mencas smalkmasu no Oscars Fish (pieejama lielāko veikalu ķēžu saldētavās).

SASTĀVDAĻAS :

  • 1 iepakojums atlaidināta mencas vai pikšas smalkmasa
  • 400 g saldais kartupelis, sagriezts kubiņos
  • 2 timiāna zariņi
  • 40 g kviešu milti
  • 100 g rīvmaize
  • 1 ola
  • 1 ķiploka daiva, izspiesta caur ķiploka spiedi
  • sula no 1/2 citrona
  • sāls pēc garšas
  • šķipsniņa melnie pipari

PAGATAVOŠANA :

  1. Sakarsē krāsni 200 grādus siltu. Liec cepamtraukā sagrieztu saldo kartupeli, apslaki ar olīveļļu, pievieno sāli un timiāna zariņus.
  2. Saldo kartupeli cep krāsnī 15 – 20 minūtes – kamēr tas ir mīksts. Timiāna zariņus noņem nost.
  3. Saldo kartupeli sastampā ar dakšu vai sablendē.
  4. Zivs masu sajauc ar saldo kartupeļu masu, olu, ķiploku, miltiem, rīvmaizi, citrona sulu un sāli, pipariem.
  5. Sakarsē krāsni 190 grādus siltu. Kamēr tā sasilst, no zivs masas veido bumbiņas.
  6. Visu liec cepamtraukā (ja ir – ieklāj arī cepamo papīru), apslaki ar olīveļļu un cep 20 – 25 minūtes. Pēc 10 minūtēm, viegli apmaisi bumbiņas. (Ņem vērā, ka sākotnēji struktūra ir diezgan mīksta – cepoties tās kļūst stingrākas).
  7. Pasniedz ar spageti, rīsiem, salātiem, vai citām piedevām.

Komentē