Es ticu, ka jums noderēs jaunas recepte ar zivīm, jo reti kuram no mums ir izdoma, lai tās pagatavotu gardi, un tā, lai sev un bērniem ir prieks :) Te būs viena no pēdējām receptēm, ko gatavoju savējiem – saldā kartupeļa un mencas bumbiņas. Kā ierasts, par pamatu ņēmu atlaidinātu mencas smalkmasu no Oscars Fish (pieejama lielāko veikalu ķēžu saldētavās).
SASTĀVDAĻAS :
- 1 iepakojums atlaidināta mencas vai pikšas smalkmasa
- 400 g saldais kartupelis, sagriezts kubiņos
- 2 timiāna zariņi
- 40 g kviešu milti
- 100 g rīvmaize
- 1 ola
- 1 ķiploka daiva, izspiesta caur ķiploka spiedi
- sula no 1/2 citrona
- sāls pēc garšas
- šķipsniņa melnie pipari
PAGATAVOŠANA :
- Sakarsē krāsni 200 grādus siltu. Liec cepamtraukā sagrieztu saldo kartupeli, apslaki ar olīveļļu, pievieno sāli un timiāna zariņus.
- Saldo kartupeli cep krāsnī 15 – 20 minūtes – kamēr tas ir mīksts. Timiāna zariņus noņem nost.
- Saldo kartupeli sastampā ar dakšu vai sablendē.
- Zivs masu sajauc ar saldo kartupeļu masu, olu, ķiploku, miltiem, rīvmaizi, citrona sulu un sāli, pipariem.
- Sakarsē krāsni 190 grādus siltu. Kamēr tā sasilst, no zivs masas veido bumbiņas.
- Visu liec cepamtraukā (ja ir – ieklāj arī cepamo papīru), apslaki ar olīveļļu un cep 20 – 25 minūtes. Pēc 10 minūtēm, viegli apmaisi bumbiņas. (Ņem vērā, ka sākotnēji struktūra ir diezgan mīksta – cepoties tās kļūst stingrākas).
- Pasniedz ar spageti, rīsiem, salātiem, vai citām piedevām.