Sātīga un sildoša zupa vēsiem rudens vakariem.
Sastāvdaļas 4 personām :
- 30 g (1-2) selerijas kāts, sakapāts
- 30 g (1/2) baltais sīpols, sakapāts
- 1 ķiploka daiva, izspiesta caur ķiploka spiedi
- 200 g (1-2) burkāni, sagriezti kubiņos
- 200 g (1 mazs) saldais kartupelis, sagriezts kubiņos
- 200 g ķirbis, sagriezts kubiņos
- 200 g konservēti vai vārīti turku zirņi
- 1 l dārzeņu buljons
- 100 ml kokospiens
- 1/4 tējkarote malta kurkuma
- 1/4 tējkarote malts koriandrs
- 1/4 tējkarote paprikas pulveris
- sāls pēc garšas
- sakapāta kinza un laims pasniegšanai
Pagatavošana :
- Katlā sakarsē olīveļļu. Apcep seleriju un sīpolu uz vidējas uguns 5-7 min.
- Pievieno burkānus, saldo kartupeli, ķirbi un turku zirņus. Samaisi un pievieno visas garšvielas.
- Pielej verdošu buljonu un visu vāri 10 minūtes (vai līdz dārzeņi mīksti).
- Nogriez uguni un pievieno kokospienu. Ja vēlies, pievieno vēl šķidrumu (ūdeni, buljonu vai kokospienu).
- Pasniedz zupu ar svaigu kinzu un laima sulu.