Rudens oranžā zupa

Rudens oranžā zupa

Sātīga un sildoša zupa vēsiem rudens vakariem.

Sastāvdaļas 4 personām :

  • 30 g (1-2) selerijas kāts, sakapāts
  • 30 g (1/2) baltais sīpols, sakapāts
  • 1 ķiploka daiva, izspiesta caur ķiploka spiedi
  • 200 g (1-2) burkāni, sagriezti kubiņos
  • 200 g (1 mazs) saldais kartupelis, sagriezts kubiņos
  • 200 g ķirbis, sagriezts kubiņos
  • 200 g konservēti vai vārīti turku zirņi
  • 1 l dārzeņu buljons
  • 100 ml kokospiens
  • 1/4 tējkarote malta kurkuma
  • 1/4 tējkarote malts koriandrs
  • 1/4 tējkarote paprikas pulveris
  • sāls pēc garšas
  • sakapāta kinza un laims pasniegšanai 

Pagatavošana :

  1.  Katlā sakarsē olīveļļu. Apcep seleriju un sīpolu uz vidējas uguns 5-7 min.
  2. Pievieno burkānus, saldo kartupeli, ķirbi un turku zirņus. Samaisi un pievieno visas garšvielas.
  3. Pielej verdošu buljonu un visu vāri 10 minūtes (vai līdz dārzeņi mīksti).
  4. Nogriez uguni un pievieno kokospienu. Ja vēlies, pievieno vēl šķidrumu (ūdeni, buljonu vai kokospienu).
  5. Pasniedz zupu ar svaigu kinzu un laima sulu. 

Komentē