Pilngraudu pasta ar kale un lasi

Pilngraudu pasta ar kale un lasi

Maniem bērniem pēdējā laikā ļoti iegaršojies kale kāposts. Tad nu lieku to visur, kur vien var likt – arī šajā receptē. Vienīgi viņiem patīk, ja tas ir kraukšķīgs – kā čipsis :)

Sastāvdaļas 4 personām :

  • 300 g pilngraudu penne pasta
  • 300 g auksti kūpināts lasis, sagriezts gabaliņos
  • 150 g kale kāposts, lapas sadalītas mazākos gabalos
  • 100 ml kokosriekstu piens
  • 2 ēdamkarotes ponzu mērce VAI 1 ēdamkarote sojas mērce + 1 ēdamkarote citrona sula (vari izmantot arī vairāk)
  • citrons
  • siers vai drupināti rieksti / sēkliņas pasniegšanai

Pagatavošana :

  1. Uzvāri pastu al dente. Nepārvāri, jo pasta vēl būs jāsilda.
  2. Pannā sakarsē olīveļļu. Apcep kale kāpostu apmēram 3 – 4 minūtes, lai lapas kļūst kraukšķīgas. Apslaki ar citrona sulu, pievieno šķipsniņu sāls.
  3. Pastai pievieno lasi un kokosriekstu pienu. Sasildi kopā 1 – 2 minūtes. Pievieno kale kāpostu un ponzu vai sojas mērci + citronu pēc garšas.
  4. Pasniedz ar Parmezāna vai fetas sieru, vai sakapātiem riekstiem / sēkliņām Es pasniedzu ar drupinātiem Indijas riekstiem.

Komentē