Maniem bērniem pēdējā laikā ļoti iegaršojies kale kāposts. Tad nu lieku to visur, kur vien var likt – arī šajā receptē. Vienīgi viņiem patīk, ja tas ir kraukšķīgs – kā čipsis :)
Sastāvdaļas 4 personām :
- 300 g pilngraudu penne pasta
- 300 g auksti kūpināts lasis, sagriezts gabaliņos
- 150 g kale kāposts, lapas sadalītas mazākos gabalos
- 100 ml kokosriekstu piens
- 2 ēdamkarotes ponzu mērce VAI 1 ēdamkarote sojas mērce + 1 ēdamkarote citrona sula (vari izmantot arī vairāk)
- citrons
- siers vai drupināti rieksti / sēkliņas pasniegšanai
Pagatavošana :
- Uzvāri pastu al dente. Nepārvāri, jo pasta vēl būs jāsilda.
- Pannā sakarsē olīveļļu. Apcep kale kāpostu apmēram 3 – 4 minūtes, lai lapas kļūst kraukšķīgas. Apslaki ar citrona sulu, pievieno šķipsniņu sāls.
- Pastai pievieno lasi un kokosriekstu pienu. Sasildi kopā 1 – 2 minūtes. Pievieno kale kāpostu un ponzu vai sojas mērci + citronu pēc garšas.
- Pasniedz ar Parmezāna vai fetas sieru, vai sakapātiem riekstiem / sēkliņām Es pasniedzu ar drupinātiem Indijas riekstiem.