Arvien vairāk uzturā lietojam zivis un jūras veltes, te būs recepte vienai vienkāršai un garšīgai zivju zupai. Zupai izmantoju mencu.
Sastāvdaļas :
- 1 ēdamkarote sviests
- 1 puravs, kāta baltā daļa, sakapāts
- 2 selerijas kāti, sakapāti
- 250 g zaļās pākšu pupiņas, sagrieztas
- 200 g kartupeļi, sagriezti kubiņos
- 1,8 l dārzeņu vai zivs buljons
- 400 g mencas fileja, sagriezta gabalos
- 30 ml saldais krējums* (nav obligāti)
- 2 lauru lapas
- sāls pēc garšas
Pagatavošana :
- Katlā izkausē sviestu. Uz vidējas uguns apcep puravu un selerijas kātu ar šķipsniņu sāls 5 – 7 min.
- Pievieno pupiņas, kartupeļus, lauru lapas, verdošu buljonu. Vāri 10 – 12 minūtes.
- Pievieno mencu. Vāri vēl 3 – 5 minūtes, līdz dārzeņi mīksti un menca gatava.
- Nogriez uguni, pievieno pavisam nedaudz saldo krējumu.
- Pasniedz ar zaļumiem.
P.S. Es izvēlos vai nu Oscars Fish mencu, vai šo : https://www.rimi.lv/e-veikals/lv/produkti/saldetie-edieni/saldetas-zivis-un-juras-veltes/saldetas-zivis/mencas-filejas-gabalini-ica-400g/p/808201