Zivju zupa

Zivju zupa

Arvien vairāk uzturā lietojam zivis un jūras veltes, te būs recepte vienai vienkāršai un garšīgai zivju zupai. Zupai izmantoju mencu.

Sastāvdaļas :

  • 1 ēdamkarote sviests
  • 1 puravs, kāta baltā daļa, sakapāts
  • 2 selerijas kāti, sakapāti
  • 250 g zaļās pākšu pupiņas, sagrieztas
  • 200 g kartupeļi, sagriezti kubiņos
  • 1,8 l dārzeņu vai zivs buljons
  • 400 g mencas fileja, sagriezta gabalos
  • 30 ml saldais krējums* (nav obligāti)
  • 2 lauru lapas
  • sāls pēc garšas

Pagatavošana :

  1. Katlā izkausē sviestu. Uz vidējas uguns apcep puravu un selerijas kātu ar šķipsniņu sāls 5 – 7 min.
  2. Pievieno pupiņas, kartupeļus, lauru lapas, verdošu buljonu. Vāri 10 – 12 minūtes.
  3. Pievieno mencu. Vāri vēl 3 – 5 minūtes, līdz dārzeņi mīksti un menca gatava.
  4. Nogriez uguni, pievieno pavisam nedaudz saldo krējumu.
  5. Pasniedz ar zaļumiem.

P.S. Es izvēlos vai nu Oscars Fish mencu, vai šo : https://www.rimi.lv/e-veikals/lv/produkti/saldetie-edieni/saldetas-zivis-un-juras-veltes/saldetas-zivis/mencas-filejas-gabalini-ica-400g/p/808201

Komentē