“Pumkin spice” saldējums

“Pumkin spice” saldējums

Skaidrs, ka saldējums nav tikai vasaras ēdiens, toties ziemā tam var piešķirt īpašas garšas nianses! Sadarbībā ar Stockmann mēs pagatavojām “pumkin spice” saldējumu jeb “nicecream”! Bērni ēda un brīnījās, vai tiešām sastāvā ir ķirbis!

Sastāvdaļas :

  • 4 saldēti banāni
  • 225 g ķirbis, sagriezts kubiņos
  • 2 ēdamkarotes kļavu sīrups
  • 2 ēdamkarotes mandeļu piens
  • ½ tējkarote malts kanēlis
  • ¼ tējkarote malts ingvers
  • ¼ tējkarote maltas krustnagliņas
  • šķispniņa malts muskatrieksts

Pagatavošana :

  1. Vispirms sagatavo ķirbju biezeni. Ķirbi sagriez kubiņos, apslaki ar olīveļļu un cep sakarsētā krāsnī 200 grādos 15 min, līdz ķirbis mīksts. Sablendē un atdzesē.
  2. Ķirbju biezeni, saldētos banānus sablendē jaudīgā blenderī vai virtuves kombainā kopā ar mandeļu pienu, kļavu sīrupu un visām garšvielām. Ja nepieciešams, pievieno vēl mandeļu pienu. 
  3. Ēd uzreiz, vai uzglabā saldētavā. Ņem vērā, ka “nicecream” nav pateicīgs ilgstošai uzglabāšanai, tādēļ jo ātrāk apēdīsi – jo labāk!

Visus produktus, ko izmantoju receptē, izvēlējos Stockmannpārtikas preču nodaļā! Stockmann delikateses un pārtiku iespējams arī saņemt uz mājām ar bezkontakta piegādi (ielūkojies Stockmann mājas lapā un Bolt Food aplikācijā).

Komentē