Pēdējā laikā bieži gatavoju dažādus falafelus – gan no gataviem maisījumiem, gan “nulles”. Te būs recepte vienam no pēdējiem – biešu falafels!
SASTĀVDAĻAS (16 bumbiņām / 4 personām) :
- 100 g krāsnī ceptas bietes
- 400 g turku zirņi (vārīti vai konservēti, noskaloti un nosusināti)
- 1/2 sarkanais sīpols, sakapāts
- 2 ķiploka daivas, sasmalcinātas
- 2 tējkarotes malts kumīns
- 2 ēdamakrotes milti
- 1/2 tējkarote cepamas pulveris
- 1 ēdamkarote sezama sēkliņas
- 1 ēdamkarote citrona sula
pasniegšanai :
- svaigi salāti
- grieķu jogurts (pievieno sasmalcinātu ķiploku daiviņu pēc garšas)
- tako laiviņas vai pitas maizes
- zaļumi
- sagriezts gurķis, avokado vai citi dārzeņi pēc izvēles
PAGATAVOŠANA :
- Visas falafela sastāvdaļas (izņemot miltus un cepamo pulveri) sajauc jaudīgā blenderī vai virtuves kombainā. Pievieno miltus, kas sajaukti ar cepamo pulveri.
- Izveido falafela bumbiņas, apslaki ar olīveļļu, un cep krāsnī 190 grādos 30 minūtes. (Pēc pirmajām 15 minūtēm apgriez uz otru pusi).
- Visu pasniedz ar piedevām pēc izvēles tako laiviņās vai pitas maizē.