Biešu falafels

Biešu falafels

Pēdējā laikā bieži gatavoju dažādus falafelus – gan no gataviem maisījumiem, gan “nulles”. Te būs recepte vienam no pēdējiem – biešu falafels!

SASTĀVDAĻAS (16 bumbiņām / 4 personām) :

  • 100 g krāsnī ceptas bietes
  • 400 g turku zirņi (vārīti vai konservēti, noskaloti un nosusināti)
  • 1/2 sarkanais sīpols, sakapāts
  • 2 ķiploka daivas, sasmalcinātas
  • 2 tējkarotes malts kumīns
  • 2 ēdamakrotes milti
  • 1/2 tējkarote cepamas pulveris
  • 1 ēdamkarote sezama sēkliņas
  • 1 ēdamkarote citrona sula

pasniegšanai :

  • svaigi salāti
  • grieķu jogurts (pievieno sasmalcinātu ķiploku daiviņu pēc garšas)
  • tako laiviņas vai pitas maizes
  • zaļumi
  • sagriezts gurķis, avokado vai citi dārzeņi pēc izvēles

PAGATAVOŠANA :

  1. Visas falafela sastāvdaļas (izņemot miltus un cepamo pulveri) sajauc jaudīgā blenderī vai virtuves kombainā. Pievieno miltus, kas sajaukti ar cepamo pulveri.
  2. Izveido falafela bumbiņas, apslaki ar olīveļļu, un cep krāsnī 190 grādos 30 minūtes. (Pēc pirmajām 15 minūtēm apgriez uz otru pusi).
  3. Visu pasniedz ar piedevām pēc izvēles tako laiviņās vai pitas maizē.

Komentē