MANGO – ZIEDKĀPOSTU UN INDIJAS RIEKSTU KARIJS

MANGO – ZIEDKĀPOSTU UN INDIJAS RIEKSTU KARIJS

SASTĀVDAĻAS (2 PERSONĀM) :

  • 1/2 baltais sīpols
  • 1 ziedkāposts
  • 1 mango (der arī saldēts)
  • 100 g Indijas rieksti
  • 1 x bundža kokosreikstu piens
  • 2 ēdamkarotes karija pastas vai garšvielu maisījuma* (daudzumu var variēt pēc gaumes) 

pasniegšanai : 

  • 1 laims
  • svaigs koriandrs, sakapāts
  • vārīti basmati rīsi vai citi graudaugi  / pākšaugi

Pagatavošana : 

  1. Mango nomizo, sagriez gabalos un sablendē. 
  2. Mango biezeni sajauc ar kokosriekstu pienu, karija pastu vai garšvielu maisījumu. 
  3. Pannā sakarsē olīveļļu. Apcep sīpolu ar šķipsniņu sāls uz vidējas uguns 5 min.
  4. Pievieno rozetēs sadalītu ziedkāpostu, apcep 1 – 2 min.
  5. Pievieno kokosriekstu pienu, kas sajaukts ar mango biezeni un garšvielām, buljonu un Indijas riekstus. Visu sautē uz vidējas uguns 25 – 30 min (līdz ziedkāposts mīksts). 
  6. Pasniedz ar gataviem graudaugiem, apslakot ar laima sulu un  pārberot ar sakapātu koriandru.

Komentē