SASTĀVDAĻAS (2 PERSONĀM) :
- 1/2 baltais sīpols
- 1 ziedkāposts
- 1 mango (der arī saldēts)
- 100 g Indijas rieksti
- 1 x bundža kokosreikstu piens
- 2 ēdamkarotes karija pastas vai garšvielu maisījuma* (daudzumu var variēt pēc gaumes)
pasniegšanai :
- 1 laims
- svaigs koriandrs, sakapāts
- vārīti basmati rīsi vai citi graudaugi / pākšaugi
Pagatavošana :
- Mango nomizo, sagriez gabalos un sablendē.
- Mango biezeni sajauc ar kokosriekstu pienu, karija pastu vai garšvielu maisījumu.
- Pannā sakarsē olīveļļu. Apcep sīpolu ar šķipsniņu sāls uz vidējas uguns 5 min.
- Pievieno rozetēs sadalītu ziedkāpostu, apcep 1 – 2 min.
- Pievieno kokosriekstu pienu, kas sajaukts ar mango biezeni un garšvielām, buljonu un Indijas riekstus. Visu sautē uz vidējas uguns 25 – 30 min (līdz ziedkāposts mīksts).
- Pasniedz ar gataviem graudaugiem, apslakot ar laima sulu un pārberot ar sakapātu koriandru.