Baklažānu, paprikas un turku zirņu karijs

Baklažānu, paprikas un turku zirņu karijs

Kā man patīk vasara, kad sezonā ir tik daudz dažādu dārzeņu. Baklažāns – viens no tiem, kuru reti redzu citus gatavojam, bet karija cienītājiem gribētos apsolīt, ka šajā ēdienā tas garšo pat ļoti labi! 

SASTĀVDAĻAS :

  • 300 g baklažāni, sagriezti kubiņos
  • 200 g (1gab.) sarkanā paprika, sagriezta kubiņos
  • ¼ no liela sarkanā sīpola vai ½ no maza, sakapāts
  • 2 ķiploka daiviņas, izspiestas caur ķiplokspiedi
  • 1 – 2 ēdamkarotes sarkanā karija pasta
  • 400 g / 1 iepakojums konservēti tomāti gabaliņos
  • 100g konservēti vai vārīti turku zirņi
  • 250 ml kokosriekstu piens

PASNIEGŠANAI :

  • laims 
  • svaigs koriandrs 
  • vārīti rīsi vai citas piedevas

PAGATAVOŠANA :

  1. Pannā sakarsē olīveļļu. Apcep baklažānu 5 minūtes kopā ar sāli. Izņem no pannas.
  2. Tajā pašā pannā apcep sīpolu ar ķiploku 2 – 3 minūtes. 
  3. Ķiplokam un sīpolam pannā pievieno baklažānu, papriku un karija pastu. Visu samaisi un apcep 2 minūtes. 
  4. Pannā pievieno konservētos tomātus, turku zirņus un kokosriekstu pienu. Visu sautē 35 – 40 minūtes. (Ja nepieciešams, gatavošanas procesā pievieno nedaudz ūdeni). 
  5. Pasniedz ar rīsiem, apslakot ar laima sulu un pārkaisot ar svaigu koriandru. 

Komentē