Kā man patīk vasara, kad sezonā ir tik daudz dažādu dārzeņu. Baklažāns – viens no tiem, kuru reti redzu citus gatavojam, bet karija cienītājiem gribētos apsolīt, ka šajā ēdienā tas garšo pat ļoti labi!
SASTĀVDAĻAS :
- 300 g baklažāni, sagriezti kubiņos
- 200 g (1gab.) sarkanā paprika, sagriezta kubiņos
- ¼ no liela sarkanā sīpola vai ½ no maza, sakapāts
- 2 ķiploka daiviņas, izspiestas caur ķiplokspiedi
- 1 – 2 ēdamkarotes sarkanā karija pasta
- 400 g / 1 iepakojums konservēti tomāti gabaliņos
- 100g konservēti vai vārīti turku zirņi
- 250 ml kokosriekstu piens
PASNIEGŠANAI :
- laims
- svaigs koriandrs
- vārīti rīsi vai citas piedevas
PAGATAVOŠANA :
- Pannā sakarsē olīveļļu. Apcep baklažānu 5 minūtes kopā ar sāli. Izņem no pannas.
- Tajā pašā pannā apcep sīpolu ar ķiploku 2 – 3 minūtes.
- Ķiplokam un sīpolam pannā pievieno baklažānu, papriku un karija pastu. Visu samaisi un apcep 2 minūtes.
- Pannā pievieno konservētos tomātus, turku zirņus un kokosriekstu pienu. Visu sautē 35 – 40 minūtes. (Ja nepieciešams, gatavošanas procesā pievieno nedaudz ūdeni).
- Pasniedz ar rīsiem, apslakot ar laima sulu un pārkaisot ar svaigu koriandru.