Brīvdienas Nicā: Monako

Brīvdienas Nicā: Monako

Tas, ka, šī ceļojuma ietvaros noteikti apmeklēsim Monako, bija skaidrs jau sen. 20 minūšu brauciens vilcienā un esi jau citā valstī! Pundurvalstīs ir kaut kāda īpaša burvība – tās ir tik mazas, bet tomēr – pastāvīgas.

Tā kā aptuveni nojautām, ka Monako apskatei pietiks ar nepilnu dienu, no rīta vēl nesteidzīgi pabrokastojām Nicas pludmalē, līdzi paņemot konditorejā nopirktu bageti un dažādas smalkmaizītes, bioloģiskos franču sierus un vēl šo to. Pēc bagātīgajām brokastīm devāmies uz Nicas vilcienu staciju un no tās  – uz Monako.

1

2

siers

3

Monako ir tieši tāda valsts, kā biju iedomājusies. Visapkārt tikai dārgākajos zīmolos tērpti cilvēki, kas pārvietojas ekskluzīvos auto. Un, protams, tūristi, kas to visu fotogrāfē.  Saule, ieleja un kalni apkārt.  Lai gan Monako ir tikai 2 kvadrātkilometrus maza, reljefa dēļ šķiet, ka vismaz nedaudz lielāka. Nesteidzīgi pastaigājoties pa Montekarlo (centrālais Monako apgabals), ir kur piesiet acis  – prinča pils, mazā Vecpilsēta, vairāki mazi dārzi,  osta un cilvēki. Šeit viss ir kā filmās un ir grūti noticēt, ka kāds te dzīvo īstu un nesamākslotu dzīvi. Bet dzīvo – satikām un iemalkojām šampanieti vecpilsētā ar manas draudzenes bijušo kolēģi, kas nu jau kādu laiku dzīvo Monako. Viņa pastāstīja šo to par vietējo dzīvi un man, kā kulinārijas entuziastei, šķita interesanti, ka daudziem vietējiem mājās ir ļoti mazas virtuves, jo viņi taču regulāri var atļauties ēst ārpus mājas!

6

7

8

9

10

11

13

Mums paveicās redzēt arī “Formula 1” trases būvniecību, kas notiek gatavojoties 9. maija sacensībām. Daudz riepu, skatītāju tribīnes un būvniecības jezga visapkārt. Pakāpelējušas pa Monako kalniem un lejām dodamies uz Nicu, lai vakariņās baudītu klasiku – Nicas salātus un mīdijas ar frī kartupeļiem. Pašā vakarā vēl paspējām baudīt šampanieti (kurš maksāja 19 eur!) naksnīgajā Nicas promenādē.

14

16

ĪSUMĀ

  • Brokastu maizītes pirkām konditorejā pretim viesnīcai “Quality Hotel Flore Nice Promenade”. Par visu samaksājām ap 12 eur.
  • Uz Monako no Nicas var aizbraukt ar 112. autobusu vai vilcienu. Ar vilcienu ir dārgāk (vilciena biļete – 3,60 eur, autobusa biļete – 1,50 eur), bet ātrāk!
  • Šampanieti Monako dzērām restorānā – bārā “Express”. Cena par pudeli 45 eur.
  • Vakariņas ēdām vecpilsētā un par 2 porcijām mīdiju un salātiem samaksājām ap 30 eur.

 

Komentē